svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Мајкл Чосудовски - УВОД У СЦЕНАРИО ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА

МАНИФЕСТ ОТПОРА ИМПЕРИЈИ ЗЛА

Најновија књига угледног и славног канадског аутора настоји  да демистификује актуелне ратове за „заштиту западног начина живота“ и објасни ратнохушкачки и погубни политички фокус САД-а у протеклој деценији

Обично када се помене андерграунд мрежа отпора силеџијству америчке ратне машине и западних медија, она која све успешније делује преко интернета, упозорења, ставови и чињенице које умни и добро обавештени „интернет отпораши“ нуде посетиоцима сајбер-света, бивају дезавуисани од стране моћника уз помоћ етикета на којима углавном стоје психијатријске дијагнозе и епитети. Али, питање је да ли ће на такав начин успети да зауставе и доток узбудљивих, уверљивих и смелих информација које у форми најављене серије озбиљних и-бук (књиге у електронској форми) издања најављује угледни канадски професор Мајкл Чосудовски (нама познат по бројним написима о рату у Југославији и подлој игри Запада у његовом распламсавању и каснијем наводном помагању да се дође до мира) са својим сарадницима окупљеним у својеврсној партизанској интернет издавачкој компанији „Глобал рисрч“, смишљеној с циљем да се раскринкавањем лажи открије права мотивација захукталог ратног похода Америке и њеног војног помагача НАТО алијансе.

СУМОРНО ДОКУМЕНТАРНО СВЕДОЧЕЊЕ

Професор Чосудовски је награђивани и цењени професор економије на Универзитету Отаве и директор Центра за истраживање глобализације, посебно се истакао књигама „Глобализација беде и нови светски поредак“ и „Амерички рат против тероризма“. Имајући у виду ова изузетно важна дела Чосудовског у покушају да се објасни агресивни, ратнохушкачки и погубни саможиви политички фокус САД-а у протеклој деценији, повезан са економским интересима који инсталирају стубове глобализације и, посебно, оним најмоћнијим који стоје иза такозваног „војноиндустријског комплекса“, као и нуклеарног и нафтног лобија, канадски професор са најновијом књигом „Увод у сценарио Трећег светског рата“ поставља поменуте, сада већ озбиљно одмакле просеке у ову деценију и демистификује актуелне ратове за „заштиту западног начина живота“.

Ова књига, нажалост, није забавна спекулативна политичка фантастика или хипотетична база за философско-политичке салонске расправе. Она је право документарно штиво, поткрепљена изјавама америчких лидера и званичних саопштења из Беле куће, и чак од три последње администрације (доказ да је потпуно неважно ко је тренутно на власти ове опасне и увек примарно ратоборне земље), као и оних који су извучени из текстова објављених у званичним медијима. Материјал ове књиге је врло озбиљна анализа не само досадашњих акција Беле куће и њених савезника, већ, што је далеко важније, најава оних које ће тек уследити.

Чосудовски у неколико поглавља (Опасност нуклеарног рата, Амерички крсташки рат за нафту, Припрема за Трећи светски рат, Нуклеарни напад на Иран и Преусмеравање плиме рата) детаљно, на преко сто страница, расклапа америчку Пандорину кутију и објашњава зашто смо готово сигурно пред првим нуклеарним нападима после Другог светског рата и зашто заправо Америка води текуће ратове. Комплексна мотивација за покретање све бројнијих „милосрдних анђела“ широм Блиског истока и северне Африке је, наравно, нафта. Али и не само она. Комплексна геополитичка америчка стремљења и дугорочни планови у спрези са нуклеарним и војним лобијима, иницијаторима процеса глобализације, интересима Израела и западних савезника удружених у војну алијансу НАТО, када се, да тако кажемо, подвуче црта суштински служе само једном циљу: потпуној доминацији САД-а над светом. Професор Чосудовски није, додуше, овом књигом рекао ништа ново, али је документовао боље него било који „антиратни фанатик теорија завере“ пре њега. У његовој књизи је детаљно раскринкана цинично названа америчка војна доктрина употребе „мирољубиве, дефанзивне тактике у примени нуклеарног оружја“, као и целокупни историјат планирања и припрема нуклеарног удара на Иран, у разним формама на столу америчких лидера последњих двадесет година. У књизи је могуће пронаћи и податке о новим оружјима и војној технологији коју Америка тек намерава да уведе у своје све обимније ратовање по свету, као такозвану „мајку свих бомби“ с којом би прво требало да буде нуклеарно девастиран Иран или електромагнетно оружје чији застрашујући рушилачки потенцијал још увек званично није дошао до изражаја у пракси. Потпуно је објашњена и званична и тајна улога Израела у актуелном ратовању Америке и НАТО-а на Блиском истоку, као и онима који ће уследити у наредном периоду, како у блискоисточном региону за који је Израел директно заинтересован, тако и даље, широм Африке. Професор се не либи да доказује завере и открива лажи владара ратова када је реч о такозваном „програму Вашингтона“, познатом по називу „ванправни одстрел“, захваљујући којем је недавно убијен лидер Алкаиде, али је извршено и низ других убистава ван територије САД-а.

ОБРТ ИСТОРИЈСКИХ САВЕЗНИШТАВА

У „Уводу у сценарио Трећег светског рата“ помиње се и не мала рола Немачке у походу Америке на освајање света, што представља невероватни обрт историјских ратних савезништва који посредно омогућава да Немци још једном добију прилику да зарате зарад неодољиве идеје о власти над читавим светом. Помиње се и улога осталих држава западне Европе, али и оне источне. Читаво једно обимно и важним референцама богато покривено поглавље аутор ове језиве политичке најаве могућег смака света посвећује нуклеарној претњи, сасвим сада реалној, могућој и извесној. Занимљив је и осврт на такозвану „Обамину нуклеарну доктрину“ која у суштини представља наставак истог силеџијског америчког звецкања оружјем којим се диче још од хладног рата. Тамнопути Нобеловац у Белој кући врло лако може да постане први амерички председник који је дозволио нуклеарни напад на неку земљу (највероватније ће то бити Иран) после  зверског уништавања Хирошиме и Нагасакија, с којим је окончан Други светски рат.

На крају књиге Чосудовски нуди и препоруке о отпору добронамерних људи широм света, што пре се мора успоставити не би ли се избегао извесни почетак нуклеарног холокауста. Он препоручује инсталацију перманентног отпора свим режимима западног света и то кроз организовани и институционализовани притисак на политичаре на власти, на систематско разоткривање лажи режимских медија и успостављање свеобухватног мировног процеса у свету, на који ће сталним притисцима и политичким контролама бити приморани сви који се домогну власти у такозваним „перјаницама“ слободног демократског света. Закључак књиге је да је њен главни циљ да се преокрене текућа и забрињавајуће растућа плима рата која кипти из Вашингтона, али и разоткривање и гоњење ратних злочинаца из њихових ешалона смрти, све са експонирањем моћних економских и војних лобија који их подстичу и подржавају у примени освајачких ратних доктрина. Циљеви су и подривање војног похода тројне осовине зла коју чине САД, НАТО и Израел, затварање фабрика оружја и војних база, повлачење америчких трупа са све бројнијих светских ратишта, подршка члановима војних трупа да одбијају наређења што наводе на вршење криминалних дела… Све ове идеје и циљеви професорову књигу уздижу на ниво манифеста свеопштег отпора империји зла која са запада долеће са нуклеарним бомбардерима и најавом судњег дана. Отпор је обавеза свих људи на свету, сваког појединца, без обзира на то где живе и којег су узраста, вере и образовања. Тај отпор мора да буде организован, сталан и бескомпромисан. Читање само неких извода из ове књиге, прве од низа сличних које су у најави, толико су застрашујући да је скоро немогуће замислити да ће остати без утицаја на добронамерне људе у свету који не могу бити у мањини или без икакве способности за отпор. Јер, јахачи апокалипсе су ту. Армагедон увелико траје…

Владислав Панов

Извор: Недељник „Печат“

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

ravanica.jpg
Број прегледа чланка : 5164266

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.