svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Томислав Кресовић: СРБИЈА ЈЕ КОЛОНИЈА НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА, ЗЕМЉА БЕЗ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА

Преумљење“ Србије у току

Србија постаје и већ је део Новог Светског поретка. Како? Прво је била експеримент Новог поретка од 1991-2000. године, а онда је од 2001. године постала „ћелија“ Новог Светског поретка. Србија је почела да се понаша као експонент лидера Новог Светсог поретка САД али и као следбеник европске глобалне политике. Србија данас има моћне масонске ложе, своје људе у трилатералној комисији за Европу, своје ротаријанце, део међуародне мафије, следбенике и послушнике ММФ-а и Светске банке.

 

Економски систем Србије, пре свега банкарски, функцинише по правилима Светског поретка, сајентолога и масонерије са моћним тајкунима који износе новац ван Србије, и повезани су са центрима међунардне моћи. Србија је постала део Новог светског поретка по начину формулисања образовног система који је мондијалистичко-неоколонијалног карактера (Болоњиски процес), кроз афирмацију ГМО индустрије, преко фармацеутске стратегије контроле над лековима и здравством, применом електронских чипованих докумената грађана као и чиповања животиња.

Србија као колонија Новог светског поретка

Србија је постала део Новог Светског поретка и по броју од 200 000 камера који снимају грађане на улици у канцеларијама и у приватним ситуацијама. Нови светски поредак је укључен у Србији по броју интернет прикључака и фејсбук профила, броју мобилних телефона и степену прислушкивања грађана. Све је увезано, повезано и контрлосано. Нови поредак у Србији се осећа и по смањену националне културе и знања, умножавању књига које се читају у САД и који су постали „бетселери“ а у функцији су промене свести.

Већ 15 година се ради на форматирању свести деце кроз романе „Хари Потер“, преко масовне субкултуре. Формирана је већ у Србији генерација младих који говоре језиком интернета и ПС, језиком који постаје жаргон модерне ИТ писмености. Србија је постала „колонија“ Новог светског поретка и по начину увоза свега и свачега, почев од хране, субкулуре до облика јавног понашања и политичке свести. Нова власт тражи од грађана промену свести на путу Србије ка ЕУ. Промена свести Србије у матрици глобализације је већ увелико у току кроз појмове корпоративизма, таблидизације, тајкунизације, технотронизације, медијске и политичке манипулације и друштвеног отуђења човека, продице.

Губљење националног индентитета

Србија је део Новог поретка јер више нема видљиву аутентичну националну културу, губи се писменост и дух језика, и тражи се унифромисани дух који се натура од малих ногу кроз кока колу, мекдоналдс, мобилне телефоне. Деца у Србији су већ укључена у процес дезинтеграције националног памћења и знањна о свом народу кроз ретуширане књиге из историје уз сужено знање из домаће књижевности и језика. Треба подсетити да је и јавна сфера постала у Србији део Новог Светског поретка, пре свега у политичкој сфери и вршењу власти као и формирању јавног мнења.

Политичке партије и лидери користе методе Новог светског поретка у манипулацији јавности, грађана и бирача кроз идеје „неw еге“ односно „новог доба“. Политичари говоре, мисле и изгледају у Србији као гласноговорници Новог поретка са националним дефицитом и смањењем историјског и политичког памћења. Полиитчари у Србији се профилишу да се унапред допадну страним амбасдорима и владама, и труде се да испуњавају њихове потребе и интересе у Србији. Политка у Србији постала је „гладијаторска арена „ убеђивања, превара и спиновања без одговорности и са мало савести и моралних начела.

Дакле Србија је већ постала „колонија“ Новог светског поретка која формира „чиповане“ грађане, политичаре и интелектуалаце који су на задатку глобалног света у Србији. Србија је и део глобалног света по дубини социјалних и дррштвених инфекција и масовних хипноза које иду преко медија и ТВ- станица и делују на свест и подсвест грађана. Опијати, дрога, коцка, клађење, блуд, преваре, зеленштво, корупција, само су масовне појавне манифестације глобалног светског поретка у Србији. Пут у ЕУ је само инстиуционална форма дисциплине Новог Светског поретка који прати дисциплину грађана, државе и власти како треба универзално да се понаша, и делује, и дубински да мења свест, пре свега своју националну и своју историју и традицију.

Шта се очекује од Срба и Србије

Нови светски предак кроз ЕУ и друге облике мондиализације од Србије очекују да буду потрошачи од хране, ИЗ технолигје, лоших и непроверених и застарелих лекова до распродаје природних богатстава и извоз знања „одлив мозгова“ до смањења природног прираштаја. Србија се налази на зачељу Новог поретка у Европи и треба да чини део Балканске колоније Нове европе у оквиру Новог светског поретка. Србија ће у наредним деценијама бити под доминацијом и и интересима десетак моћних страних компанија које ће имати и своју диверсификацију у домаћим тајкунима који ће радити за стране интересе. Србија по свему судећи неће у наредним деценијама бити планирана да буде високо развијена држава и нација већ да буде потрошач уз нижи облик радне снаге и знања. Ради се о колонијалној стратегији експлоатације већег дела Балкана за потребе развијеног дела Европе која гравитира око Немачке.

Рад ће у периоду од деценије у Србији бити веома јефтин али са великим бројем незапослених па ће бити формула „мале плате за мало радних места“. Срби као народ наредних деценија треба да се преобрате у културолошки, али духовно-верски аморфну заједницу са заборавом појма „Светосавље“. Треба очекивати да ће се у Србији на неким радним местима говорити енглески и немачки језик званично током радног времена без значајније употребе матерњег језика. Од Србије се очекује да буде регионализована географски и етнички и да се тако и формирају политички интереси. Будућност Србије у Новом европском поретку види се у пражњену Србије, пре свега сеоског живља и преалску у десетак градова где ће бити сконцетрисано око 70 одсто становика Србије. Остало ће бити испражњени простор који ће касније насељавати неки други из Европе и са других простора, или ће бити продате теритиорије страним компанијама за експлоатацију природних ресурса.

Извор: Видовдан

 

 

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 6220568

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.