svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ВАКЦИНЕ ГАРДАСИЛ ЗА СТЕРИЛИЗАЦИЈУ ДЕВОЈЧИЦА

ШЕСНАЕСТОГОДИШЊА АУСТРАЛИЈАНКА ПОСТАЛА БЕСПЛОДНА НАКОН ВАКЦИНИСАЊА ГАРДАСИЛОМ

Камбера – Медицински часопис The British Medical Journal (BMJ) Case Reports је известио, да су шеснаестогодишњој здравој аустралијанској девојци, престали функционисати јајници и наступила је менопауза, након примања вакцине Гардасил, а која је вакцина против хуманог папилома вируса (engl. human papilloma viruses – HPV).

 

Девојчин доктор Деjдр Литл из Аустралије, доставилa је потврду у виду доказа, да је Гардасил био узрок њене неплодности, пише „Пролаjф Белорусија“, позивајући на Lifesitenews.

Она је напоменула, да произвођач Гардасила, Merck Pharmaceutical, не пружа информације о утицају вакцине на јајнике и открива, да Merck компанија није спровела тестове o штетности Гардасилa на женскe репродуктивнe органe или је једноставно скрила, релевантнe информације.

Извештај др Литле говори, да је девојка пре вакцинације Гардасилом имала редовни менструални циклус. Пажљиво испитивање ниjе открило никакву наследну или личну предиспозицију, која би могла проузроковати прерану менопаузу.

Девојка је Гардасилом вакцинисана у јесен 2008 године. До јануара 2009, њен менструални циклус постаје нестабилан. Током наредне две године, њени месечни периоди су све ређи, променљиви и то је потрајало све до 2011, када је месечни циклус, потпуно престаo.

„После вакцинације, месечни циклуси ове пацијенткиње су постали нестабилни и мање обилни, да би касније била успостављена дијагноза аменореје“, – каже др Литл у свом извештају.

Др Литл је са девојкoм спровела бројне анкете, укључујући и лабораторијске анализе, односно мерење нивоа хормона и тестирање функцијa унутрашњих органа. На крају је докторка дијагнозирала: „Превремено отказивање функције јајника“ (POF/POD). Овом је приликом докторка такође открила, да y девојчици није oстала (ооплазма) у животу, односно, живe јајне ћелије мајке.

Након проучавања других могућих узрока, девоjчиног превременог отказивањa функције јајника, доктор Литл није пронашла ниједан други узрок, осим Гардасил вакцине.

„Превремено отказивање функције јајника, даље је било препознато као последица нежељених реакција на вакцинацију“, – потврђује др Литл.

У свом извештају „Превремено отказивање функције јајника код шеснаестогодишње девојчице, три године после менструације, коју је проузроковала против хуманa папилома-вирусна вакцинацијa“ Литлова пише, да је компанија Мерк Гардасил тестирала само на пацовима.

Доктор Литл је контактирала Канцеларију за контролу лекова и медицинских средстава (TGA) Аустралијe, аналогнo и Канцеларијy за храну и лекове (FDA) у САД, ради добиjања информације о нешкодљивости тестова о Гардасилy на женске јајне ћелије.

Она је још открила у свом извештају, да аустралијски ТГА, који је спровео процене против хуманe папилома-вируснe вакцинацијe (Гардасил), поседује записе о различитим тестовима на пацовима, али ни један од њих не третира ефекат вакцине на пацовске јајнике.

У извештају се наводи: „Није познато да ли је овај случај превременог отказивањa функције јајника повезан са квадривалентном вакцином против ХПВ? Канцеларија за контролу лекова и медицинских средстава (TGA) је затражила детаљније информације о хистологији пацовских јајника и плодности након вакцинације против ХПВ.

Утврђено је да „хистолошког извештајa о пацовским јајницима, који су подвргнути вакцинацији, не постоји“.

Другим речима, ТГА нема информације o Гардасилском безопасном утицају на женске репродуктивнe органe.

„Ово може да има утицај на здравље становништва и захтева даљу истрагу“ – закључује доктор Литл.

„Гардасил се показао контроверзним од самог почетка“, – рекао је Стивен Мошер из Института за демографска истраживања.

„Ако друге вакцине штитe од болести које се преносе конвенционалним начином, то је Гардасил изумљен или научно развијен, да штити од сексуално преносивих болести, – рекао Мошер, додајући, – да Merck Pharmaceutical демонстрира извесну истрајност у томе, што је у лобистичкој служби различитим владама широм света, да ова вакцина буде обавезна за децу школског узраста“.

„Десетине милиона девојака су до данас вакцинисане Гардасиловом вакцином, од како је она одобрена од стране FDA пре шест година. Чак и ако њен, само и најмањи део доводи до стерилитета, онда ће свим овим девојкама бити ускраћено основно право, да саме, слободно одлуче, колико деце желе да имају, „- каже Мошер.

„Ако су у случају аустралијскe девојчице последице неповратне, то, будући да је још увек девојчица, она је већ још сада изгубила неотуђиво право да буде жена – додаје Мошер, – жене заслужују много бољу судбину“.

Изводи извештаја докторке Литле, „превремено отказивање функције јајника код шеснаестогодишње девојчице, три године после менструације, коју је проузроковала против хуманa папилома-вирусна вакцинацијa“ могу се наћи и прочитати у британском медицинском часопису British Medical Journal Case Reports.

Више информација о случајевима везаним за Гадрасил видети на: LifeSiteNews’ extensive coverage.

http://www.lifesitenews.com/news/16-year-old-girl-became-infertile-from-gardasil-vaccine-british-medical-jou

Извор: Васељенска.ком

ПОДСЕЋАМО:

Влада Војводине усвојила програм вакцинације девојчица вакцином која изазива стерилитет

Нови Сад – Влада Војводине утврдила је и усвојила Програм превенције код девојчица од 11 до 14 година у Војводини, против ХПВ инфекције (хумани папилома вирус), главног узрочника рака грлића материце. Едукација ће бити усмерена ка родитељима и старатељима девојчица, али и здравствених радника, како би се циљна група што боље упознала са тим да је вакцинација против ХВП инфекције једна од најбољих превенција рака грлића материце.

Паралелно са едукацијом, спроводи се и анкета заинтересованости родитеља за овај вид имунизације, а уколико одзив буде добар, с вакцинацијом ће се отпочети, али ће бити на добровољној бази.

„Наша покрајинска секретарка за здравство проф. др Весна Копитовић је покренула пројекат у вези са ХПВ вакцинацијом девојчица у Војводини, са надом да се вакцина уведе не само у Војводини него и у целој Србији. За почетак је оформљен тим састављен од стручњака из области – гинекологије, педијатрије, дечје урологије, социјалне медицине и епидемиологије. Направљен је упитник који још није дистрибуиран по школама, а паралелно с тим ћемо радити и ову едукацију педијатара у неколико болница широм Војводине. Едукација садржи податке о епидемиологији карцинома грлића материце, о његовом настанку, о ХПВ вирусима и о вакцини“, објаснила је гинеколог Александра Капамаџија, члан тима за превенцију ХПВ.

Влада Војводине је за спровођење програма едукације из покрајинског буџета издвојила 1,2 милиона динара, а програм је сачинио и реализоваће га Институт за јавно здравље Војводине.

ИЗВОР: 24 сата

Извор: Православна породица

 

 

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

bradaca.jpg
Број прегледа чланка : 6220664

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.