svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Није оптимизовано за Интернет Експлорер!
svetinjebraniceva.rs

Предраг Мирковић: ДОСТОЈАН НАСТАВЉАЧ СТАРЕ СРПСКЕ КЊИЖНЕ ТРАДИЦИЈЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

MАНАСТИР РУКУМИЈА

КОД КОСТОЛЦА

Историјски извори не кажу ништа о времену настанка манастира Рукумија. У повељи кнеза Лазара, издатој манастиру Раваници 1376. године, по болоњском препису, поменуто је село Рукомија, али не и манастир,што може да значи да га тада још није било или да је постојала само парохијска црква.

 

Последње ажурирано субота, 27 децембар 2014 19:06 Опширније...
 

Од вајкада у поштовању народа

Ел. пошта Штампа ПДФ

ДИВАНСКИ КЛАДЕНАЦ

У РАБРОВУ

У брдовитом делу Раброва, недалеко од Мале Бреснице, у пределу Диван, од вајкада је извор под именом Дивански кладенац. У ранијим годинама, када се много чешће и дуже остајало на њивама и ливадама, извор је био у великом поштовању становника свих околних села и свакодневно посећиван. Веровало се да је његова вода корисна за лечење очију и јачање здравља, па би свако настојао да бар једном годишње дође на кладенац, умије се и напије воде.

Последње ажурирано понедељак, 14 март 2011 20:29 Опширније...
 

Борис Радаковић: СТИХОВИ ТВРТКА ПРВОГ КОТРОМАНИЋА

Ел. пошта Штампа ПДФ

КАД ПОЧНУ ИСТОРИЈУ ДА ТИ КРАДУ БРАНИ СЕ ИСТОРИЈСКИМ ИЗВОРИМА

Чија је Босна? Чији је Твртко? Чији су љиљани?

Краља Твртка својатају сва три народа у Босни и Херцеговини, користе га у дневнополитичким препуцавањима, дижу му споменике. Међутим, колико ти народи знају или желе да знају о Твртку?

Последње ажурирано недеља, 19 јануар 2014 22:22 Опширније...
 

Зид његове капеле недавно порушен

Ел. пошта Штампа ПДФ

МАНАСТИР ПАЊЕВАЦ

КОД СЕЛА КЛЕЊЕ

Сем предања о манастиру, нешто обрађеног и ломљеног камења, као и зидове капеле, коју је пре неколико година неко порушио, никаквих других трагова овог древног манастира нема. Према истраживању археолога Драгана Јацановића, капела је потицала с краја 14. или почетка 15. века и представљала је живи доказ о постојању манастира. Коме је пало на ум да почини ово светогрђе, као увек у оваквим приликама, не зна се.

Последње ажурирано среда, 27 април 2011 15:39 Опширније...
 

Др Андреј ФАЈГЕЉ: НАМЕТАЊЕ ПОГУБНОГ ВАСПИТАЊА

Ел. пошта Штампа ПДФ

fajgelj01УЧЕ ДЕЧАКЕ ДА ЉУБЕ ДРУГАРЕ

Нашег осмогодишњег сина су у школи учили да се љуби са дечацима, да се представља као девојчица и да може имати секс са истим полом. Најстрашније од свега је што ове лекције недељама нико није приметио.

Последње ажурирано субота, 28 фебруар 2015 18:58 Опширније...
 


Страна 1 од 314


Обавештења

Лавров опоменуо Европску унију да се чува гневних речи и да се не смеје прерано

„САД су признале да су биле брокер приликом транзиције власти у Украјини. Русија одлично зна како се то одиграло, ко је у телефонским разговорима разматрао састав будуће украјинске владе, знамо ко је дежурао на мајдану, знамо како се сада ствари одигравају. Тамо није било ни наших експерата ни припадника наше армије“