svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Монахиња Атанасија: ДИВЕРЗИЈА ИЛИ НЕСРЕЋНИ СЛУЧАЈ – НЕРАСВЕТЉЕНА ТАЈНА - фото

ЕКСПЛОЗИЈА У СМЕДЕРЕВУ 5. ЈУНА 1941. - НАЈСНАЖНИЈА ЕКСПЛОЗИЈА У СВЕТУ ДО ТАДА – НЕ ИЗУЧАВА СЕ У СРБСКОЈ ИСТОРИЈИ

На месту је експлодирало око 400 вагона заплењене муниције. (Немци су ту складиштили сво наоружање и гориво југословенске војске). Ударни талас кретао се 5.000 метара у секунди и имао јачину као мања атомска бомба. Смедерево је прозвано српском Хирошимом.

Опширније...
 

ЗАШТИТА ОД РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ ИЛИ МАСОВНА СТЕРИЛИЗАЦИЈА?

Новости истражују: Да ли ће у Војводини бити уведена котроверзна вакцинација малолетница против рака грлића материце. О „пелцовању ћерки“ Покрајински секретаријат одлучиваће крајем године. Стручњаци подељени

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: НАД РЕЧИМА РУСКОГ ПАТРИЈАРХА

ОБРАЋАЊЕ СРБИМА

Недавно је патријарх московски и све Русије поручио својој једноверној браћи Србима: “Морате да издржите све притиске и тешке тренутке, јер се Косово, та света земља, и народ који тамо живи не смеју изгубити. Не смете да устукнете“. О пријатељству Русије и Србије додао је: “Никакве земаљске користи, никаква промена политичке конјуктуре неће нас натерати да заборавимо наше многовековно духовно сродство!“(1 ) 

Опширније...
 

ШИРОМ СВЕТA ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ПРОТИВ ГМО

Протеклог викенда, противници генетски модификоване хране демонстрирали су широм света. На њиховој мети нашла се пре свих мултинационална компанија Монсанто.

Опширније...
 

Чедомир Антић: ИСТРАЈМО У НАДИ – БЕСЕДА НА КРУШЕДОЛСКОМ САБОРУ

Фрушка гора је један од светих бастиона српске духовности. Поред Свете горе Атоске, Ловћена, поред свете лавре у Пећи, Житомислића, Возуће, Гомирја и Крке… У сремску земљу повукла се крајем 15. столећа српска држава – да у њој остане до пада Угарског краљевства. Успомена на њу доживела је снагом вере поколења време када ће читава Јужна Угарска постати српска земља. У њој је опстала све док Провиђење српском народу није вратило државу у замену за горку, столетну, епску жртву.

Опширније...
 

Лазар С. Топаловић и Чедомир Митровић : НЕРАСВЕТЉЕНА ТАЈНА КРАЉА АЛЕКСАНДРА

ЗАШТО ЈЕ СРУШЕН СТАРИ ГРАД НА АВАЛИ

Планина Авала, тек 16 километара од Београда на југ, одавно, и све више привлачи људе посвећене свакојаким мистеријама. Иако би се рекло да у Споменику незнаном јунаку нема ничег мистериозног, највише их интригира управо ова лепа грађевина на врху планине, маузолеј подигнут пре 72 године - на месту где се некада био браник Београда, средњовековни утврђени град Жрнов, зван и Жрнован.

Опширније...
 

СРЦЕ ПОД ПРИТИСКОМ: МАЈЧИНА ДУШИЦА

Док Србија са обожавањем гледа бескрајни плави круг, и у њему жуте звездице, неке ствари пролазе готово неопажено. На пример, да је Србија потписла злогласни Кодекс алиментаријус

Опширније...
 

НИКОЛА ТЕСЛА УБИЈЕН?

Господин Војислав Милошевић, директор Центра за антитероризам и светски мир, у ауторском тексту за „СВЕДОК“ и за онлине „Veterans Today“ открива, досад, строго чувану тајну о убиству Николе Тесле, али и о мрачним играма Америке и шуровања са највећим Хитлеровим злочинцима.

Опширније...
 

САД АГРЕСИВНО ЛОБИРАЛЕ ЗА ГМО

САД су спровеле агесивну кампању лобирања у циљу сламања отпора против америчке генетски модификоване хране (ГМО) у Европи и другим земљама, откривено је увидом у преко 900 америчких депеша.

Опширније...
 

ЛЕК ЗА РАК ЈЕ ПРОНАЂЕН, АЛИ ФАРМАЦЕУТСКЕ КОМПАНИЈЕ О ТОМЕ ЋУТЕ!

Производња лека јефтинијег од чоколаде фармацеутским компанијама не доноси никакву добит и он ће стога, бити осуђен на заборав, неће се појавити у апотекама, а многи ће људи широм света да даље умиру од нечега што би, изгледа, врло лако могло бити излечено.

Опширније...
 

ВИШЕ ОД 50.000 НЕМАЦА ПОСЛУЖИЛИ КАО ЗАМОРЦИ ФАРМАЦЕУТСКОЈ ИНДУСТРИЈИ

Укупно је спроведено више од 600 истраживања у 50 клиника до пада Берлинског зида 1989.

Више од 50.000 особа из бивше Источне Немачке послужили су као „заморци“ западним фармацеутским компанијама, често без њиховог знања а неки су изгубили и живот, пише у чланку данашњег издања немачког недељника „Der Spiegel“.

Опширније...
 

БОЛ У ЗГЛОБОВИМА УБЛАЖИЋЕ БОСИЉАК

За разлику од синтетичких лекова, код босиљка нема нуспојава попут пробавних иритација и болова изазваних узимањем лекова. Ово би могло бити врло корисно оболелима од артритиса који свакодневно гутају таблете.

Опширније...
 

Америчка пропаганда: СРБИ КАО МОДЕРНИ ЂАВОЛИ У ХОЛИВУДСКИМ ФИЛМОВИМА

Свако мало појави се неки нови филм из Холивудске продукције у којем је главни негативни лик Србин. Сценарији по којима се филмови раде су једноставни : Американац (у лику неког познатог глумца или глумице) је позитивац који јури да спасе Свет од “тамо неког лудака”, који је по правилу Србин.

Опширније...
 

Валериј Духањин: О СУЈЕВЕРЈУ И ИСТИНСКОЈ ВЕРИ- 2.део

У Цркви је сваки дан недеље посвећен некоме. Понедељак је посвећен светим бестелесним анђелским силама (анђели су први створени, они су испред људи по светости и зато се након недеље бестелесне силе и спомињу прве). Њима се у храмовима у тај дан узносе посебне молитве, уз њихову помоћ понедељак хришћанин може провести лако, слично самим анђелима.

Опширније...
 

ВОДА НИЈЕ ЉУДСКО ПРАВО?!

Вечерас и сутра док будете со или мамурлук гасили водом, присјетите се једне вијести која је у медијима прошла релативно незапажено.

Опширније...
 

Валериј Духањин: О СУЈЕВЕРЈУ И ИСТИНСКОЈ ВЕРИ - 1.део

Једном приликом сам се, приликом посете родном Оренбургу, прошетао са сином преко моста на реци Урал. Пажњу ми је привукло мноштво закључаних катанаца обешених на стубовима ограде моста, па и на самој огради. Катанци су били различите величине – од малих до великих, чак и катанаца који служе за фабричке капије. Неки од њих су били обојени, на

Опширније...
 

У КОМ ВОЋУ И ПОВРЋУ ЈЕ НАЈВИШЕ ПЕСТИЦИДА

Већ другу годину заредом на првом месту списка поврћа и воћа с највише остатака пестицида налази се јабука, објавила је америчка организација за здравствену безбедност потрошача EWG.

Опширније...
 

УДРУЖЕЊА ПОТРОШАЧА УПОЗОРАВАЈУ: ВЕЛИКИ БРЕНДОВИ У СРБИЈИ ПРОДАЈУ ШКАРТ РОБУ

Увозне чоколаде које се продају у Србији имају мање какаоа него чоколаде исте марке које се продају у западној Европи. Познати зачини направљени за српско тржиште садрже више соли, а мање поврћа, детерџент исте марке лошије пере у Србији, него у ЕУ, кремови имају мање млека и лешника, а у познатим маркама газираних пића уместо шећера се стављају јефтине замене. С друге стране, ови производи се на исти начин рекламирају код нас као и у земљама у којима су знатно квалитетнији.

Опширније...
 

Владимир Гвозденовић: О ЛАЖНОМ РАЈУ

Када су се у другој половини деветнаестог века појавили радови Маркса и Енгелса, оштроумни критичари су приметили да они не представљају ништа ново, до још једне лажне представе о могућем рају на земљи, за све и свакога, према жељама и сновима, да су у суштини искривљено и злоупотребљено хришћанство.

Опширније...
 

ТО СЕ ЗОВЕ ДИКТАТУРА

АМЕРИЧКЕ ВЛАСТИ ЗАПЛЕНИЛЕ ПЧЕЛЕ ОТПОРНЕ НА МОНСАНТОВ ХЕРБИЦИД

Департман за пољопривреду америчке савезне државе Илиноис је запленио је пчеле у приватном власништву познатог научника Теренса Инграма, и то без налога за претрес и пре судског саслушања, објавио је информативни портал „Преријски адвокат“ (Prairie Advocate News).

Опширније...
 

КАМПАЊА АНЂЕЛИНЕ ЏОЛИ У ТРГОВИНИ ЉУДСКИМ ГЕНИМА?

 

Изјава Анђелине Џоли да је извршила  двоструку мастектомију (оперативно уклањање обе дојке), иако није имала рак дојке, није ни сличајна ни  невина, а још понајмање је резултат спонтаног, “херојског избора” како је приказана у мејнстрим медијима.  Наиме, како  http://www.naturalnews.com/ сазнаје, све је  део корпоративне ПР кампање која је планирана месецима и која се поклопила са предстојећом одлуком Врховног суда САД о одрживости БРЦА1 патента

Опширније...
 

ПОГРЕШНА ИСХРАНА УЗРОКУЈЕ МОЖДАНЕ И СРЧАНЕ УДАРЕ

Реномирани амерички кардиохирург недавно је на сајту објавио текст о стварним узроцима срчаних болести који вам у целости преносимо.

Ми лекари, уз наше образовање, праксу, знање и ауторитет, често поседујемо поприличан его због ког врло тешко признајемо да нисмо у праву.

Опширније...
 

Александар Б. Ђикић: СРБИЈА НА ФАРМИ ВЕЛИКОГ БРАТА

Покушајмо да замислимо да је Сизиф којим случајем Србин. Грчки Сизиф јe као што сви знамо, по казни добио један прецизно дефинисани задатак, да тешки камен котрља узбрдо, скоро до самог врха, а који би му се стално скотрљавао назад, па Јово (у ствари Сизифе) наново.

Опширније...
 

Александар Павловић: ЉУДИ КОЈЕ ЈЕ ЗВАНИЧНА МЕДИЦИНА ОТПИСАЛА ПОБЕДИЛИ СМРТ

ПЕТРОЛЕЈОМ ПРОТИВ РАКА

Објављујемо приче људи којима је откривен најтежи облик рака желуца, а препоручили су им да само сачекају смрт. Нису их послушали, него су уместо у Институт за рак отишли у Круј у Албанији по петролеј. То им је спасло живот

Опширније...
 

Небојша Малић: „ГЕЛМАН АМНЕЗИЈА“ ИЛИ КАКО ПОСТАЈЕМО САРАДНИЦИ ОКУПАТОРА

Само читање медија који служе квислиншком култу значи саучествовање у сопственој менталној окупацији

Зашто људи свеједно верују медијима, чак и кад ови безочно лажу? Пре месец-два сам на једном блогу наишао на занимљиво објашњење.

Опширније...
 

Горан Тешић : ЕВРОАЗИЈСКА ИДЕЈА И ИДЕЈА СВЕТЕ РУСИЈЕ НИСУ У СУПРОТНОСТИ

Као што је познато евроазијска идеја се појавила у круговима руске беле емиграције после Октобарске револуције. Крвави бољшевички преврат и нови услови живота ван домовине су чинили то време бременито тешкоћама и разним искушењима. У том привременом али тешком слому једне велике цивилизације, руске, умни људи у емиграцији су покушавали да осмисле путеве изласка из таме, то јест да нађу историјску самоспознају руског народа.

Опширније...
 

УВЕЛИКО ЈЕДЕМО ГМО ХРАНУ, А ДА НЕ ЗНАМО

Иако званично забрањена, у Србији је генетски модификована храна ипак присутна. Осим тога што у нашој држави постоји око 5.000 хектара засада генетски модификоване соје, храна направљена од ГМО стиже нам и из увоза, из земаља у којима није обавезно то истаћи на декларацији, па се производи са сировинама којима су измењени гени продају без ознака и упозорење.

Опширније...
 

ОРАСИ ЗА ДОБРО СРЦЕ И ЕЛИМИНАЦИЈУ ЛОШЕГ ХОЛЕСТЕРОЛА

Може ли конзумирање ораха бити кључ здравог срца ? Ново истраживање показује да конзумација шаке ораха пружа сталну заштиту од срчаних болести. Редовно узимање пружало би трајну заштиту.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: РУСИЈА СЕ ВРАЋА СЕБИ. ОБНОВА МОРАЛА – ПОЧЕТАК ИСТИНСКЕ ОБНОВЕ

НА НОВОМ ПУТУ

Русија је, неповратно, стала на нови пут: пут одбране своје цивилизацијске самосвести и  духовног идентитета. Оно о чему смо ми, православни Срби, који Русију волимо као своју друго отаџбину, донедавно могли само да сањамо, почело је да се збива. Председник Руске  федерације, Владимир Путин, донео је закон којим се забрањује употреба непристојности у медијима.

Опширније...
 

Павел Дорохин: КУЦАТЕ НА ЗАТВОРЕНА ВРАТА ЕУ, А РУСКА ОТВОРЕНА!

Русија је искрени пријатељ Србије и никада је неће оставити на цедилу. Ово је порука Павела Дорохина, депутата руске Думе и председника Комитета за одбрану истине о генералу Ратку Младићу, који за портал „Србин.инфо” истиче да ће Москва ускоро и званично да затражи укидање Хашког трибунала, који се, како каже,претворио у машинерију НАТО пропаганде са циљем да фалсификује модерну историју.

Опширније...
 

ЕУ ЗАБРАЊУЈЕ ХРВАТСКОЈ УПОТРЕБУ ДОМАЋЕГ СЕМЕНА

Европска комисија послаће у понедељак Европском парламенту уредбу којом ће пољопривредницима законски прописати обвезно коришћење стандардизованог семена, а употреба старих, ретких и аутохтоних сорти биће кажњива

Опширније...
 

Олга Соболевска: РУСКИ „ЈЕЗГРОВИТИ“ УДАР ПО РАКУ

Руски биолози су нашли начин да брзо и прецизно пребаце лекове против рака у мутирану ћелију и да униште њено језгро. И направисли су „транспортна средства“ у ту сврху. Оно може да помогне при многим врстама рака. При томе нуспојаве се своде практично на нулу. Група научника академског Института за биологију гена у Москви под руководством професора Александра Собољева пронашла је модулни нанотранспортер.

Опширније...
 


Страна 217 од 239

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Ко је присутан

Имамо 38 гостију на мрежи
ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 7071691

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.