svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Соколов Алексеј Вјачеславович, Бурмакин Алексеј Леонидович: ГЕОФИЗИЧКО КЛИМАТСКО ОРУЖЈЕ – РАТ ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО?

Још седамдесетих година прошлог века, бивши шеф Савета за безбедност САД Збигњев Бжежински у књизи ”На прелазу века” је прорекао: “Технологија ће обезбедити лидерима великих сила методе тајног ратовања за које нису потребне специјалне војне снаге, јер ће технологија  утицати на могуће климатске промене и изазивање дуготрајних суша или урагана”.

Опширније...
 

ЗАШТО НИКОЛИЋ, ДАЧИЋ И ВУЧИЋ НЕ СМЕЈУ НИ ДА ПОМИСЛЕ ДА СЕ УСПРОТИВЕ АГРЕСИЈИ НА СИРИЈУ?

Већина земаља у свету које нешто значе – заузела је став поводом Сирије. Неке су међу лажним „пријатељима Сирије”, а сада улазе у коалицију која се спрема да (на челу са САД) изврши ничим изазвану агресију на ту земљу.

Опширније...
 

КРАЉ СРБЉЕМ, СТЕФАН ТВРТКО ПРВИ, ДОБИЈА СПОМЕНИК У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Херцег Нови ће се свом оснивачу Твртку првом Котроманићу, потоњем краљу Србије, одужити подизањем споменика.

Први човјек Секретаријата за друштвене дјелатности Општине Херцег-Нови Владимир Жутковић казао је да ће споменик бити постављен у Градској луци Шквер да дочекује бродове, моропловце и туристе који долазе у тај град на Јадранском мору.

Опширније...
 

Георгиј Воскренски: ДА ЛИ ТО ОБАМА КРЕЋЕ У РАТ ПРОТИВ СИРИЈЕ?

Дезинформацију о томе, да сиријска армија користи хемијско оружје, што је изазвало страдање преко 1000 људи, која је невероватном брзином облетела свет,  направиле су практично истовремено саудијске, катарске и британске информационе мреже 21. августа, још у првој половини дана. Руски новинари који су радили у Дамску  тврде: циљ дезинформације је био да се

Опширније...
 

Зоран Чворовић: У ЧИЈЕМ ЈЕ ИНТЕРЕСУ ИЗЛАЗАК СРБА НА ЈАХЈАГИНЕ ИЗБОРЕ?

Довијање Србијиних функционера – одбрана неодбрањивог

Како се приближава 4. септембар, дан када истиче рок за предају изборних листа за учешће на локалним изборима које је расписала тзв. председница натовско-албанске косовске државолике творевине – Атифете Јахјага, до гротескних размера се повећава довитљивост Србијиних властодржаца у извртању истине, са циљем да косовско-метохијске Србе тихо и масовно изруче криминалној сепаратистичкој власти у Приштини. Као и раније, чувајући од трошења крхку образину државно одговорног и озбиљног политичког вође, натовског Елиот

Опширније...
 

Борис Алексић: ИЗБОРИ КОЈИМА БЕОГРАД УКИДА СРБИЈУ

Фарса око локалнх избора на Косову и Метохији расписаних по „законима Косова“ настављена је „жестоким нападом“ Ивице Дачића на гласачке листиће које штампа „централна изборна комисија Косова.“ „Србија неће прихватити гласачке листиће на којима је лого Косова“ изјавио је премијер и додао „ми не можемо под таквим условима да учествујемо на изборима. Кад кажем ми мислим на српски народ на Косову. Или ће бити статусно неутрални или ми у томе не

Опширније...
 

Милош Павловић: ГРЕХ ТИТОПОКЛОНСТВА

Како би изгледало испитати култ Јосипа Броза Тита са хришћанске стране?

Прошле су тридесет и три године од смрти југословенског председника Јосипа Броза Тита, а он не престаје да буде предмет обожавања једног одређеног броја Срба и Српкиња, баш као за време његовог живота. Једино са том позитивном разликом, што је клањање Титу раније било масовна појава међу Србима, а данас је ограничено на све мањи број наших сународника.

Опширније...
 

КАРАЂОРЂЕВ УБИЦА ПОЧИВА У ОЛТАРУ

У цркви Пиносави, у Кусатку, гроб Вујице Вулићевића, који је организовао Карађорђево смакнуће. Судбина и жртви и убици доделила да почивају у светињама. Казна стигла учеснике крвавог догађаја

Опширније...
 

ДА ЛИ БРИТАНИЈА ИМА ВИШЕ ПРАВA НА ГИБРАЛТАР, НЕГО СРБИЈА НА КОСМЕТ?

Ових дана смо сведоци сукоба који се распламсава између Шпаније и Велике Британије око Гибралтара, који је заправо мали гребен у Средоземном мору.

Опширније...
 

Драган Милашиновић: БИЛДЕРБЕРГ И СРБИЈА

Без обзира што делатности „Билдерберга“, већ дуже време нису тако велика мистерија као некада, посебно од објављивања књиге Данијела Естулина „Истинита прича о клубу Билдерберг“, просечни српски читалац још увек је далеко од сазнања шта је то у ствари „Билдерберг“, који су му циљеви и механизми деловања, у каквој је вези са осталим глобалистичким институцијама, а посебно каква је његова улога у распаду бивше Југославије и садашњој гео-стратешкој позицији Србије на Балкану и Европи.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: ТУРЦИ У СРБИЈИ: ЈЕДНО ПОДСЕЋАЊЕ, 200 ГОДИНЕ ОД СЛОМА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА

ПРЕЋУТАНА ДВЕСТАГОДИШЊИЦА

Још од Бориса Тадића, на овом простору се систематски ради на врaћању Турске на Балкан и у Србију – следбеници неоосманизма се представљају као вођи исламског света, а међу потомцима Карађорђевим турске серије дочаравају виртуелну стварност турске окупације као доба мира и просперитета. Турско ропство било је мрак насиља и ужаса, а не цветна башта утопије.

Опширније...
 

АДИТИВИ И КОНЗЕРВАНСИ ПРЕТЕ РАКОМ

Умро је после кратке и тешке болести.” Читуље су пуне слика и имена оних који су живот окончали на овај начин, односно оних који су умрли од рака. Рак или канцер реч је која се избегава, не изговара се и не пише чак ни у умрлицама.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: МОЖЕМО ЛИ ИКАД ПОСЛУШАТИ РУСЕ?

ЗАШТО СРБСКЕ ЕЛИТЕ НЕ МАРЕ ЗА РУСКЕ САВЕТЕ

Руски патријарх Кирил је, док му је у посети био патријарх србски Иринеј, врло јасно поручио властима Србије да треба да слушају став Сабора СПЦ о Косову, и да се не одричу  највеће светиње српске,предајући се утицају Запада. Био је то још један руски покушај, са високе катедре православне Москве, да се властима Србије помогне да се ослободе хипнозе зване „ЕУ нема алтернативу“. Од почетка 21. века, Срби и њихова власт добијали су веома конкретну помоћ и

Опширније...
 

Драган Милашиновић: ЗОВ ЕВРОАЗИЈЕ У ЕВРОПСКОМ СУТОНУ

Ма колико се однарођени и корумпирани српски властодршци трудили да нас увере у неминовност и безалтернативност светлог европског пута, ма колико појачавали директни и индиректни притисак на медије, тешко да могу сакрити како аргумената имају све мање, а проблема све више. И то, не само због духовне и материјалне кризе Запада, која уосталом није случајна, већ пре свега што просто боде очи да то није наш пут. Много је на њему трења, превише се захтева промена, сувише се налаже одрицања, да би то било природно и нормално, како нас убеђују. О бомбама које још увек убијају да и не говорим.

Опширније...
 

СКЕНДЕРБЕГ СРБИН И ПРАВОСЛАВАЦ

Подсетник за многе Србе:

Репош Кастриот, брат Ђорђа Кастриота сахрањен је у акросолијуму, уз северни зид припрате краља Милутина у Саборној хиландарској цркви; а јужно од манастира, на око 1,5 км налазе се рушевине тзв. Арбанашког пирга, где су Кастриоти, пошто су добили аделфате (право да се населе на Светој Гори) изградили ову тврђаву, да се у њој склоне пред Турцима.

Опширније...
 

Биљана Ћоровић: ДОБРОДОШЛИ У ВРЛИ НОВИ СВЕТ

Планови и методологија Новог светског поретка срачуната на уништење људске врсте показали су своје право лице и на недавно одржаној међународној конфернцији у београдском хотелу „Парк“ под називом “Побољшање: когнитивно, морално и побољшање расположења” (Enhancment: cognitive, moral and mood’’) на којој су најпознатији светски ауторитети у области „биоетике“, водеће „етичке“ дисциплине Новог светског поретка, изнели своје елаборације о неопходном поправљању људске когниције и морала – фармаколошким средствима.

Опширније...
 

СРБИМА 110 ВЕКОВА РОБИЈЕ

Срби би без проблема, а да то нису тражили, могли да се упишу у Гинисову књигу рекорда и то као нација са највише пресуђених година затвора за ратне злочине почињене у неком оружаном сукобу у историји човечанства. Наиме, пред различитим судовима: Хашком трибуналу, те националним судовима Србије, Хрватске и БиХ, Срби су до сада осуђени на више од 11.276 година робије због ратних злочина почињених током рата у бившој Југославији.

Опширније...
 

НЕМАЧКЕ ВОЈНЕ СНАГЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, 1999.

ОД ХИТЛЕРА ДО МЕРКЕЛЕ

Прво немачко излажење са оружјем из земље у Европи, после Другог светског рата, било је кобно за двојицу Срба на Кoсову и Метохији. У центру Призрена, 13. јуна 1999. године, други дан од уласка КФОР-а на Косово и Метохију, немачки војници су  са 220 метака убили цивиле Жарка Андријевића и Славка Веселиновића. ТВ камером је забележен стравичан злочин убиства Срба који су аутом хитали да напусте град, да би се спасили смрти.

Опширније...
 

ЖИВКО ЋУРЧИЋ: ШТА ЧЕКА НОВОГ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ?

У ПОЉОПРИВРЕДИ ВЛАДА ОПШТЕ РАСУЛО

Чак и најјача грана ратарство ће ове године осетити муке сточара и повртара, који су морали да продају своје производе испод цене

Опширније...
 

Небојша Малић: НАРАВОУЧЕНИЈА ОКУПАЦИЈЕ

ХОЋЕ ЛИ СРБИ ПРИСТАТИ НА НАМЕТАЊЕ ЛАЖНЕ ИСТОРИЈЕ, ОТИМАЊЕ ТЕРИТОРИЈЕ И НЕСТАНАК СРПСКЕ ДРЖАВЕ

Како се примичу општи избори 2014, опозиционе странке у Републици Српској наишле су на неочекивану подршку „невладника" и западних амбасада. Свашта им се нуди, обећава и заборавља, само ако некако из Банских двора уклоне Милорада Додика, који се Империји изгледа лично замерио инсистирањем на Дејтонском споразуму и супротстављањем проконзулима у Сарајеву. Ако ово подсећа на својевремену опсесију Империје Милошевићем, није случајно. Свашта су годинама радили Србији, наводно само да би један човек отишао. А када је отишао, испоставило се да им мета није био он - већ Србија. Уместо инстант благостања које је требало да уследи после петооктобарске „револуције", Србија је добила - окупацију. Која траје ево већ тринаест година.

Опширније...
 

Томислав Кресовић: КО ЈЕ И ЗАШТО СРБИЈУ УПОРЕДИО СА III РАЈХОМ?

Музеј Нирнбершког суђења финансирала је Немачка држава, а поред Нирбершког процеса представљен је и Међународни суд за ратне злочине у Руанди. Меморијални музеј Нирнбершког суђења недавно је представио нову поставку у којој су бивши председник СР Југославије и српско руководство приказани као једини кривци за злочине на територији бивше Југославије. Влада Србије није на ово реаговала, као и научне и друге институције, јер се непримерено и дрско поистовећује режим Адолфа Хитлера и оданост немачког народа III Рајху од 1933-1945. године са  улогом Слободана Милошевића и врха државе Србије у грађанским сукобима на тлу бивше Југославије од 1991-1999 године.

Опширније...
 

СРБИЈА ИСПЛАТИЛА ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА КОСОВСКОГ ДУГА

Србија од 2001. редовно отплаћује кредите предузећа са Косова и Метохије наслеђене из времена СФРЈ, потврђено је за „Политику” из Управе за јавни дуг Министарства финансија и привреде. Према подацима Народне банке, Србија је преузела 858 милиона евра дуга Аутономне покрајине Косово и Метохија страним повериоцима као јавни, односно државни дуг Србије и од те суме до сада је отплатила 488 милиона евра.

Опширније...
 

Слободан Јарчевић: СВИ ДУБРОВАЧКИ ПИСЦИ ОСЕЋАЛИ СУ СЕ СРБИМА

Сви дубровачки писци осећали су се Србима, а највећи међу њима Иво Гундулић је у "Осману" од 11 000 стихова већину посветио Србима у Србији, Македонији, Херцеговини и Босни.

Опширније...
 

РУСИЈА БЛОКИРА СЕПАРАТИСТИЧКЕ АМБИЦИЈЕ ВОЈВОДИНЕ

На сепаратистичке амбиције у Војводини стиже тешка рампа и то из Русије. Како редакција Србин.инфо сазнаје из московских извора, Русија инсистира на потпуно стабилном политичком окружењу у Србији, с обзиром на то да од предвиђених 22 милијарде за пројекат Јжног тока, Москва планира да преко фирме НИС Гаспром уложи од 16 до 18 милијарди долара!

Опширније...
 

ПРАДЕДА ХАШИМА ТАЧИЈА ЈЕ БИО ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК

Нешто што сам Хашим Тачи, премијер тзв. Републике Косово зна, остатак света не зна. Зна и цела његова фамилија, а било којег старијег Шиптара староседелаца из Дренице ако питате и ако сме да вам то каже, рећи ће вам следеће: засигурно се зна и памти да је прадеда Хашима Тачија био Србин, православни поп. По имену и презимену Радослав Даниловић.

Опширније...
 

НАУЧНО ДОКАЗАНА СНАГА КРСНОГ ЗНАКА

Истраживања, која су спроведена у лабораторији медицинско-биолошких технологија “НИИ” за индустријску и морску медицину (Москва), постала су права сезнација. Научници су експериментално доказали да крсни знак увија микробе и мења оптичке особине воде.

Опширније...
 

ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋИ СУ САМО ПРИВИДНИ КАМЕН СПОТИЦАЊА

Гласачки листићи за тзв. локалне изборе које сепаратистичке приштинске власти планирају да одрже 3. новембра 2013. су само привидни „камен спотицања“ око ког се тренутно наводно споре преговарачи из Београда и Приштине. Прави камен спотицања је Бриселски споразум којим је договорено да ће се локални избори организовати током 2013. године „у складу са косовским законима и међународним стандардима“. Они који су уговорили примену „косовских закона“ су и те како знали да ти „закони“ предвиђају и косовску државност као и обележја те државности.

Опширније...
 

СРБИН ШИПТАРУ, ПРЕД ОЧИМА, КАЛАШЊИКОВОМ УБИО 10-ТАК ПАСА И ПРЕКО 150 ОВАЦА!

Док се у духовно тмурној и туморној Србији велича дух неправде светских сила са намером да се српски народ унизи до њихове „висине“ ту и тамо, попут зрака сунца у густој буковој шуми, обасја нас и понека прича о људима истрајним, храбрим, неумољивим у борби за правду и своју земљу. И то не људима који живе у окружењу разјарених шиптарских крвника, убица деце и жетелаца, трговаца српским органима и продатих српских душа, већ оних Срба који се налазе на високом положају и уживају највећи углед и комфор који се у данашњој Србији може замислити.

Опширније...
 

Michael Snyder: 18 ЗНАКОВА ДА СЕ РУСИЈА УБРЗАНО ПРИБЛИЖАВА АМЕРИЦИ

Руски меда је јачи и далеко моћнији него што је то икад пре био. На жалост, већина Американаца то не разуме. Они још увек мисле да је Русија „бивша велесила“ која је на крају хладног рата сведена на ниво безначајности.

Опширније...
 

ТИТО У КАЗНЕНОЈ ЕКСПЕДИЦИЈИ НА СРБИЈУ

До сада се само стидљиво помињало да је Јосип Броз био аустријски каплар у Првом светском рату. Истина је да је он учествовао у походима најозлоглашеније аустроугарске 42. вражје дивизије и да је за учешће у рату против Србије добио унапређење.

Опширније...
 

Предраг Мирковић: ЗАВРШАВА СЕ СПОМЕНИК БРАНИЧЕВСКИМ ЈУНАЦИМА НА ВРАЊЕВЦУ

Кад је после Колубарске битке у којој је српска војска однела бриљантну победу над   аустро-угарском  и избацила је из Србије, главном команданту те зликовачке силе Оскару Поћореку, понемченом Словенцу, предложено је да се убије, oн је кратко одговорио: "Хоћу, али под једним условом - када неки други генерал победи српску војску".

Опширније...
 

РЕАГОВАЊЕ ПОВОДОМ ТЕСКТА МОНАХИЊЕ АТАНАСИЈЕ О ЕКСПЛОЗИЈИ У СМЕДЕРЕВУ

КОМУНИСТИ «ПАКЛЕНУ МАШИНУ» ПОДМЕТУЛИ СРПСКОМ РОДОЉУБУ

Поводом текста о експлозији у Смедереву редакцији «Геополитике» јавио се Миломир Тодоровић: «Смедеревску трагедију у којој је погинуло више хиљада људи, нажалост, изазвао је мој стриц, Владета Тодоровић»

Опширније...
 


Страна 214 од 239

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Ко је присутан

Имамо 40 гостију на мрежи
ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 7071685

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.