svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

УЖАС: ВЛАСТ ПРОДАЛА ИНСТИТУТ ТОРЛАК НОВАРТИСУ – ПРАВИЋЕ СЕ ДНК ГМО ВАКЦИНА?!

По писању сајта „Србија данас“, пре само неколико дана, наша држава донела је одлуку и то ће званично и бити објављено за пар дана, да је ТОРЛАК – Институт за Вирусологију и Серуме, више није у рукама Србије.

Опширније...
 

Мирослав Лазански: ПОРАЗ АМЕРИЧКЕ ДЕСНИЦЕ

Аналогија са Римом сведочи о изградњи империјалне идеологије у САД

Сирија је довела до тога да Москва и Вашингтон размене колумне и отворена писма о томе ко је „изузетна нација”, а ко није. У међувремену се у САД догодило још једно масовно убиство, које, заправо, само одражава општу несигурност једног друштва, које је, опет, самом себи доделило улогу светског полицајца. Па се Американци питају: „Због чега нас толико мрзе?“

Опширније...
 

Бошко Обрадовић: ПЛАН КОНАЧНЕ ОКУПАЦИЈЕ СРБИЈЕ И НАЧИН ОДБРАНЕ

Није Србија окупирана само на Косову и Метохији. Окупација Србије видљива је у свим сегментима друштвеног живота: од политике и економије, до медија и културе. Али Србија није дефинитивно окупирана. Остало је још неколико тачака отпора и самосталности које треба да буду урушене у наступајућем периоду. Загледани у фронт одбране Косова и Метохије не бисмо смели да занемаримо шта нам се дешава у позадини и колико је далеко продро непријатељ.

Опширније...
 

Миливоје Иванишевић: СРБИ „ГЕНОЦИДНИ“ А ПРАВДОЉУБИВИ

Како је могуће да народ, проглашен за геноцидан, својим сународницима за кривична дела почињена над поданицима других верских и етничких заједница током оружаних сукоба, према непотпуним сазнањима, покрене толико процеса и изрекне око 700 година затвора?

Опширније...
 

ММФ НА ПОСЛУ ДАЉЕГ ОСИРОМАШЕЊА СРПСКИХ ПЕНЗИОНЕРА

Према овом предлогу, до 2027. и мушкарци и жене одлазиће у пензију са навршених 65 година

Међународни монетарни фонд, чија је делегација недавно била код нас, понудио је нашој влади своје виђење могуће реформе ПИО фонда, у којој је, како су нам предочили добро обавештени извори, највећа новина изједначавање старосне границе за одлазак у пензију жена и мушкараца – на 65 година. Садашња старосна граница за жене је 60 година.

Опширније...
 

Denis G. Rancourt: НАУКА У СЛУЖБИ ГЛОБАЛНЕ ЕЛИТЕ

Већину политичара, према доступним показатељима, не занима истина него моћ и очување те моћи. Како би се њихова моћ одржала, неопходно је да људи остану у незнању, да живе несвесни истине, чак и истине о свом властитом животу. Према томе, оно што нас окружује велика је таписерија лажи, коју и сами помажемо ткати” – Харолд Пинтер, говор поводом добијања Нобелове награде за књижевност, 2005.

Опширније...
 

УТИЦАЈ ТЕЛЕВИЗИЈЕ НА ДУШУ И ТЕЛО

АКО ЖЕЛИТЕ БОЉИ ЖИВОТ- ПРЕСТАНИТЕ ГЛЕДАТИ ТЕЛЕВИЗИЈУ

Утицај телевизије на душу и физичко здравље

Телевизор је постао неодвојиви део нашег живота. Чим се пробудимо, почињемо свој дан од телевизора и заспимо после вечерњих емисија. Код многих је већ постало правило да узимају храну, да се баве домаћим пословима, а понекад чак и да дремају уз телевизор. Ђаци успевају да истовремено уче и гледају телевизор. Када нам додју гости, наше општење се убрзо своди на колективно гледање неке телевизијске емисије. Магијска моћ телевизије превазишла је сва очекивања, а по свом утицају на људску душу она је данас вероватно без премца. Управо се због тога води толика борба медју политичарима за сфере утицаја на екрану. Зато су и толико скочиле тарифе за сваки рекламни минут.

Опширније...
 

КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ?

Погледајте пажљиво овог "комарца". То је у ствари најновија технологија америчке војске, вештачки комарац, управо тих димензија, који може бити управљан да слети на човека и узме му узорак крви ради касније анализе и ДНК утврђивања.

Опширније...
 

МОЖДА НЕЋЕ БИТИ ХЛЕБА, АЛИ ИГАРА СИГУРНО ХОЋЕ

Индустрија забаве је с напретком компјутерске опреме и све софистикованијом подршком софтверске продукције добила рудник злата без бојазни да ће он ускоро бити исцрпљен. Пре ће се десити да нестане нафта него што ће такозвани гејмерски свет изумрети.

Опширније...
 

УДАР НА СИРИЈУ – УДАР НА ИРАН, КИНУ, РУСИЈУ И ЈУЖНИ ТОК

Конфликт у Сирији траје од марта 2011. године. Претпоставља се да је у том конфликту погинуло 20 хиљада људи. Западне и неке арапске земље треже да председник Башар Асад оде са власти, сматрајући да ће на тај начин насиље бити заустављено. За разлику од њих, Русија и Кина изражавају забринутост да ће спољно мешање и губитак државности у Сирији  довести до ширења конфликта.

Опширније...
 

СИРИЈА ПОДЕЛИЛА Г20

Лидери Групе 20 подељени због сукоба у Сирији. Дејвид Камерон тврди да постоје нови докази употребе хемијског оружја. Барак Обама наредио проширивање листе мета у Сирији. Русија упозорава на опасност од нуклеарне катастрофе. Из Сирије поручују да треба сачекати закључке истраге, коју спроводи УН. Блер: "Велика Британија оклева у Сирији због Ирака". Бан: "Војна акција би распирила насиље".

Опширније...
 

Леонид Ивашов: АМЕРИКА ПОСТАЈЕ ГЛОБАЛНИ БАНДИТ, ЗАТО ОД ОБАМЕ ПРАВИ НОВОГ ФИРЕРА

Приближава се банкротству финансијско-економски систем САД. Добро је што Американци виде како се свет реорганизује. Кина, Шангајска организација за сарадњу и група БРИКС полажу  темеље новог света у којем САД неће доминирати.

Опширније...
 

Жељко Цвијановић: ТОМО!

У реду је ако не смеш да заурлаш. Разумем да ни реч не можеш да кажеш ни Хрватима ни о Хрватима који у Вуковару мацолама лупају ћириличне табле и твојим сународницима – некад смо их звали браћом – најављују кристалну ноћ уз музичку пратњу Томпсонових песама. (Узгред, питам се, кад видим челичним оградама оковане табле које чувају хрватски редарственици, да ли би можда тим мацолама ипак требало пустити да их поразбијају? Јер, чврсте ограде и савесна

Опширније...
 

У СРБИЈИ ДЕЛУЈЕ ВИШЕ ОД 40 СЕКТИ, ОД КОЈИХ СУ МНОГЕ САТАНИСТИЧКЕ!

У Регистар цркви и верских заједница уписано је свега 17 заједница ове врсте, иако их на простору Србије делује много више. Многе од њих су опасне, деструктивне и киње своје припаднике

Опширније...
 

40 манастира кнеза Лазара и деспота Стефана у Браничеву

Предраг Мирковић, публициста

БЕДЕМ КАТОЛИЧЕЊУ И ТУРЧЕЊУ

Опасност од покатоличавања, са севера, и све присутнија навала турских мухамеданаца, са југа, натерала је кнеза Лазара да подстакне зидање читавог низа манастира у Браничеву, када га је припојио својој држави.

Опширније...
 

ВАШИНГТОН ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА И ЕВРОПЕ

Патријарх Павле о глобализацији

»Драга децо духовна, живимо у тешким временима глобализације, у временима гажења основних људских права – права човека на живот, права детета да буде рођено, права родитеља да своје дете васпита и води, права мајке да буде брижна мајка свом детету и супруга своме мужу, права човека да буде човек!

Опширније...
 

ВАТИКАН ПРЕМА СРБИМА У НЕЗАВИСНОЈ ДРЖАВИ ХРВАТСКОЈ

Радослав Грујић

ЗЛОЧИНИ КАКВЕ СВЕТ НИЈЕ ВИДЕО

Католичка црква у Хрватској није могла да прегори успели енергичан отпор православних Срба против конкордата, који је требало да пружи Ватикану ванредне могућности за слободно покретање и развијање нових акција пропаганде, ради остварења његове вековне неодољиве тежње за потчињавањем Срба, а преко њих и целога Балкана, врховној духовној власти римскога папе, стога су, већ из раније, постојале потајне везе многих њених претставника, што се поуздано зна, са револуцонарном усташком организацијом, у иностранству и у земљи; а сада су оне постојале још тешње и присније.

Опширније...
 

Јованка Симић: СРБИЈА ЗАБОРАВЉА ГЕНИЈА

Наш научник Милутин Миланковић још увек је познатији и признатији у свету него међу Србима. Нема ни спомен-собу, а НАСА га уврстила међу 10 најзначајнијих научника света

Опширније...
 

ТОКСИЧНЕ ХЕМИКАЛИЈЕ У ВАШЕМ ДОМУ

80000 различитих нетестираних хемикалија, за које није доказано да су сигурне, користе се широм света. За многе од њих зна се да су опасне, али су нажалост и даље у продаји . Ових 12 хемикалија су изузетно опасне и могу да поткопа не само ваше здравље , него и здравље ваших потомака.

Опширније...
 

Ана Филимонова: ОЧУВАЊЕ СРПСКЕ ДРЖАВНОСТИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

После завршене 16 рунде преговора између Хашима Тачија и Ивице Дачића, када је “Република Косово” добила међународни телефонски код и апсолутно у своју корист решила електроенергетско питање, аутоматски отпада неопходност продужетка “техничког дијалога”. Сва “техничка питања” напорима Београда, међународне заједнице и Приштине, на такав начин су регулисана да се то мора констатовати: током преговарачког процеса Београд није успео да одбрани ни једну националну државну позицију!

Опширније...
 

ИСТОРИЈСКА ПРЕВАРА: СПИСАК ГРАДОВА КОЈЕ СУ ОСЛОБОДИЛИ ЧЕТНИЦИ А НЕ ПАРТИЗАНИ

Годинама су ђаци у Србији учили да су Чачак, Крушевац и Горњи Милановац ослободили од Немаца партизани, међутим, та места ослободили су Дражини четници.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: ПРОМЕНА СВЕСТИ У СРБА: ВЕСТИ СА ФРОНТА

СРБСКИ ПОГЛЕД НА НЕМАЊУ

Док је боравио у манастиру Студеници, у коју је пренео мошти свог оца, Свети Сава пише Житије Светог Симеона, коме је још на Светој Гори написао службу. Житије Светог Симеона нагласак ставља на монашки живот великог жупана – иако се хвале његове заслуге за српску државу, главни нагласак је на Немањином одрицању од престола и хитању ка Царству Небеском, подвигом. Пред саму смрт, Симеоново лице бива обасјано небеском светлошћу. С друге стране, Стефан

Опширније...
 

Јоже Менцингер: БОЉЕ ЈЕ ДА СЕ СРБИЈА ОКРЕНЕ ИСТОКУ НЕГО ЗАПАДУ

Решење које подразумева штедњу не води никуда, јер нема потрошне основе и проблем је како продати робу, а ако смањујеш јавни сектор, људи који ту губе посао сигурно неће добити место у приватном.

Опширније...
 

БЕОГРАД ДОТУКАО СЕВЕР

Одлуком да „незаконито“ распусти скупштине општина Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и Косовска Митровица, Влада Србије јуче је коначно реализовала претње које је месецима, приморавајући их да раде против себе и свог народа, упућивала Драгиши Васићу, Драгиши Миловићу, Славиши Ристићу, Драгиши Влашковићу и њиховим сарадницима.

Опширније...
 

Ранко Гојковић: СВЕСНО БОГУХУЉЕЊЕ И РАТ ПРОТИВ СРПСКИХ СВЕТИЊА, ПОРОДИЦЕ, ОБИЧАЈА, ТРАДИЦИЈЕ...

Прошле године сам у једном тексту напоменуо да се за свакојаке наказне манифестације брижљиво бирају датуми – велики православни празници – како би се оскрнавили велики свети дани за православне вернике. Да сам био у праву потврдили су ових дана организатори новог најављеног “прајда” у Београду, заказујући целонедељне активности и шетњу содомиста у недељи празновања великог хришћанског празника - Рождества Пресвете Богородице - у народу познатијег као Мала Госпојина. Проповедницима култа смрти није довољно пуко пропагирање њихове настраности, њима је неопходно и изазивачко богохуљење и понижавање верских осећања огромне већине становника Србије.

Опширније...
 

Душан Пророковић: КОСОВО ЈЕ СИРИЈА!

Да би се боље разумело постављање САД по „сиријском питању“ наредних недеља, добро је прочитати чланак Бернара Анри-Левија (Ел Паис од 03. септембра 2013; превод на српски објављен на порталу „Видовдан“).

Опширније...
 

СТОТИНЕ ХИЉАДА НЕМАЦА СУ УСТВАРИ СЛОВЕНИ

Стотине хиљада данашњих Немаца су заправо Словени отети у другом светском рату. Русе, Пољаке, Чехе и Србе нацисти су одвели у логоре за "производњу аријеваца"

Опширније...
 

ГУЗЕНБАУЕР ЈЕ ЕКСПЕРТ ЗА ГЕНОЦИД НАД СРБИМА

У отвореном писму, Данко Р. Васић пре 5 година демаскирао улогу Гузенбауера: Уз смех објављујете да Аустрија прва признаје Косово, а могли сте лично да окончате крвожедни миленијум према Србима - али да није било Аустрије не би било ни Хитлера.

Опширније...
 

Ноам Чомски: ПОГОДБА „КОСОВО ЗА ЕВРОПУ“ НИЈЕ ДОБРА, ЈЕР ЕУ НЕ ЖЕЛИ ДА ЈОЈ ПРИСТУПЕ СРБИ

"Приступање Србије ЕУ је у овом тренутку прилично дубиозан потез. Чак и под условом да ће вас Европа прихватити, што ни у ком случају није извесно. Знате, Европа је веома расистички настројена према идеји да у Унију уђу Срби, тако да то неће бити тако једноставно", каже Чомски.

Опширније...
 

СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: У ТУ ЕВРОПУ ХОЋЕМО?

Југослав Кипријановић

СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ – НОВИ УДАР НА ПОРОДИЦУ И ПОРОДИЧНЕ ВРЕДНОСТИ

Трагом вести да беспотребна и сувишна покрајинска администрација на северу Србије уводи пилот пројекат - Сексуално образовање у 10 школа, Двери улажу оштар протест, јер дугорочно представља нови тоталитарни терор над породицом и породичним вредностима!

Опширније...
 

ШТА СУ ДРУГИ ПИСАЛИ О АНТИЧКИМ СРБИМА

Kалај, В.: ”По истраживањима најбољих историчара, сви словенски народи су се у стара времена звали Срби и Словени, Анти су били само једна грана ове фамилије. Докле год су данашњи Словени живели слободно и заједно звали су се Сораби, Сорби, Срби” (Историја Срба)

Опширније...
 

ТЕКСТ БРИТАНСКОГ ГАРДИЈАНА О ЂИНЂИЋУ КОЈИ ДОМАЋИ МЕДИЈИ НИСУ СМЕЛИ ДА ОБЈАВЕ

БЕОГРАДСКИ КВИСЛИНГ

Преносимо преведен текст Нила Кларка објављен у британском издању листа „Гардијан“ дан након убиства Зорана Ђинђића. Текст носи наслов „Београдски квислинг“  и до сада није цитиран у домаћим медијима. У овом тексту аутор износи чињенице о неуспелим реформама владе Зорана Ђинђића које је демократска власт у Србији покушала да сакрије креирајући култ личности покојног премијера. На крају текста можете пронаћи линк ка оригиналној верзији текста на енглеском језику.

Опширније...
 


Страна 213 од 239

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Ко је присутан

Имамо 33 гостију на мрежи
vitovnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 7071655

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.