svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

ПРЉАВИ И ЗЛИ СРБИ

Александру Боричићу, председнику Одбојкашког савеза Србије, спорт није једина страст.

„Ура, напред на Београд, Србија мора бити наша“, пише на овој разгледници

Паралелно са бројним обавезама које има као спортски функционер (већ 22 године је председник Одбојкашког савеза, први је потпредседник Европске одбојкашке конфедерације и извршни потпредседник Светске одбојкашке федерације), живи живот пасионираног филателисте. Један део његове богате колекције је и аутентично сведочанство о хистеричној пропаганди Аустроугарске и Немачке против Србије уочи и током Првог светског рата. Ту су разгледнице, карикатуре, прогласи и на свима њима су Срби, њихова држава и краљ представљени у најгорем могућем светлу.

Опширније...
 

МОСКВА: АМЕРИЧКИ САТЕЛИТ ПРОЛЕТЕО НАД ДНР У ВРЕМЕ КАТАСТРОФЕ МАЛЕЗИЈСКОГ АВИОНА

Нaчелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије - генерал Андреј Картаполов - саопштио је данас поподне да су „средства објективне контроле“ снимила украјински авион Су-25 који је, нјвероватније, летео према нешто касније обореном малезијском Боингу 777.

Опширније...
 

Америка дала зелено светло за Велику Албанију: ОТЕРАТИ РУСИЈУ СА БАЛКАНА

Последњи етинички сукоби у Макединији имали су за циљ да пошаљу јасну поруку балканским државама, али и Руској федерацији.

Опширније...
 

Зејнел Зејнели: ЕУ ТРЕБА ВЕЛИКА АЛБАНИЈА, А РУСИЈИ ЦЕЛОВИТА СРБИЈА

Својевремено је аутомобил стране војске, стациониране у Македонији у саобраћајној несрећи убио министра и део његове породице, а када је македонска полиција покушала да ухапси возача, стигли су ,,натовци``, наоружани до зуба, отерали полицију Македоније и одвели убице на непознато место. Нико се због тога u Европи и Америци није забринуо. Више од десет година касније, Албанци убијају пет недужних младића и добијају доживотни затвор за такво свирепо ликвидирање Македонаца.

Опширније...
 

Професор Мишел Чосудовски ХААРП - УЛТИМАТИВНО ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ – 2.део

ТЕСТИРАЊЕ ХААРП ОПРЕМЕ (2003-2004.)

Вредно је помена да је проширење (од 2003. до 2004.) захтевано у делу уговора постигнутог између BAE Systems Advanced Technologies и његових различитих саговорника рутинско тестирање инсталиране опреме за временски рат. Међуфаза ФИРИ (видети горе) била је да оперише од 2004. након што је комплетиран систем од сто осамдесет антена у уговору Phazar, док се још чекало на преостале виокофреквентне одашиљаче.

Опширније...
 

Професор Мишел Чосудовски ХААРП - УЛТИМАТИВНО ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ - 1.део

ИЗАЗИВАЊЕ ПОПЛАВА, УРАГАНА, СУША И ЗЕМЉОТРЕСА У ТОКУ ЈЕ

Уводна напомена аутора

Технике модификовања природног окружења за војне потребе представљају, у тренутним околностима, ултимативно оружје за масовну деструкцију. У дебатама које се воде на тему глобалних климатских промена ретко се обзнањује чињеница да временски услови могу бити коришћени као део нове генерације софистицираног електромагнетног оружја. Како Русија, тако и Америка, развиле су технике за манипулацију климе у војне сврхе.

Опширније...
 

ОТКРИВЕНЕ ДВЕ ЏИНОВСКЕ ЗВЕЗДЕ КОЈЕ СУ 50 ОДСТО УДАЉЕНИЈЕ ОД БИЛО ЧЕГА УНУТАР МЛЕЧНОГ ПУТА

Амерички астрономи су открили две најудаљеније звезде у нашем Млечном путу - два црвена гиганта - што може довести до преиспитивања граница галаксије и до других астрономских открића, пише The Christian Science Monitor.

Опширније...
 

THE GUARDIAN: ПОСТАЋЕ МОГУЋЕ УНИШТЕЊЕ ЉУДИ У ЗАВИСНОСТИ ОД СТРУКТУРЕ ЊИХОВИХ ГЕНА

Највеће транснационалне компаније могу да започну формирање суперсавремених и супермоћних снага безбедности које ће више подсећати на праве армије.

Опширније...
 

ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ – 22 ГОДИНЕ ОД СТРАДАЊА СРБА НА ПОДРУЧЈУ СРЕБРЕНИЦЕ И БРАТУНЦА

Братунац — Данас се обележавају 22 године од страдања Срба на подручју Сребренице и Братунца.

На Петровдан 1992. године у сребреничким селима Залазје и Сасе, као и братуначким селима Биљача и Загони страдало је 69 српских цивила и војника.

Опширније...
 

Саша Гајић: ЕУ КАО НЕОФЕУДАЛНА ТВОРЕВИНА

Још је Жак Делор, са добрим разлогом, Европску Унију назвао „неидентификованим политичким објектом“[1]. Од времена њиховог почетка па до данас, евроинтеграционе процесе красе бројне противуречности не само у политичком, већ и у правно-инстутуционалном домену. Ефикасно решавање ограничених политичких циљева од генерација политичара изискивало је коришћење иновативних средстава те мимоилажење раније постојећих, конвенционалних решења које је нудио „вестфалски“ међудржавни живот.

Опширније...
 

КАКО СУ СРБИ И НЕМЦИ СПАСИЛИ МОШТИ КНЕЗА ЛАЗАРА ОД УСТАША

Kада је проглашена такозвана Независна држава Хрватска, 10. априла 1941. године, усташки режим посебну пажњу посветио је и затирању Српске православне цркве која је, не само у тим временима, остала једина установа која је како-тако окупљала свој народ. Страдало је свештенство и монаштво, храмови пустошени и скрнављени, а не једном је покољ изведен у самој цркви. Један од главних злочиначких идеолога Миле Будак рекао је да је Хрватска „држава двију вјера: католичке и исламске”. Целокупна имовина СПЦ одузета је у корист хрватске државе, а четрдесет вагона уметнички и материјално вредних предмета пребачено је у Загреб, што у ондашње музеје, што у ризнице.

Опширније...
 

Никола Врзић: РЕСТРИКЦИЈА СРБИЈЕ

Иако је углавном не видимо, поплава се из Србије још није до краја повукла, а због ње би Србија на зиму могла да буде и мрачна и хладна. Бројке су, наиме, неумољиве: прети нам несташица струје

Опширније...
 

ХЕМИКАЛИЈА КОЈА УЗРОКУЈЕ РАК ПРОНАЂЕНА У ОМИЉЕНОЈ ХРАНИ ВЕЋИНЕ ЉУДИ!

Налази се у кафи, прженим кромпирићима, односно чипсу, крекерима, хрскавом хлебу и појединој дечијој храни, односно у оним намирницама које имају доста скроба, или су изложене термичкој обради печењем и пржењем.

Опширније...
 

Јелена Гускова: РЕВИЗИЈОМ ИСТОРИЈЕ ПОКУШАВАЈУ ОКРИВИТИ СРБЕ ЗА РАТ

 

Историчар из Русије Јелена Гускова рекла је Срни да они који желе ревизију историје и износе нове „доказе“ о узроцима и разлозима почетка Првог свјетског рата, желе да српски народ буде окривљен како би се рекло да су Срби увијек криви, па и за оно што се овдје дешавало деведесетих година /20. вијека/.

Опширније...
 

Слободан Самарџић, Владимир Гвозденовић: ИЗВЕШТАЈ О ИЗБОРНИМ НЕПРАВИЛНОСТИМА НА ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА 16.3.2014.

Од увођења вишестраначких избора крајем 1990. године до данас Србија није ваљано уредила овај кључни институт парламентарне демократије.

Опширније...
 

Ратко Паић: ОТКУДА НА БАЛКАНУ ПОПЛАВЕ, ТОРНАДА, ЦРНИ СКАКАВЦИ, БУЂЕЊЕ ВУЛКАНА...?

У последње време у Србији се десило толико много незапамћених природних катастрофа, да се оправдано поставља питање – колико су оне заправо „природне“, а у којој мери су можда производ свесне људске намере? Без обзира да ли климатско оружје заиста постоји или не, остаје чињеница да сплет необичних околности никога не може да остави равнодушним.

Опширније...
 

Мирослав Лазански: НУДИМО СЕ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ КАО НАЈГОРИ СЛЕПЦИ - видео

Господо, уредите своје државе. Уредите… да се Србија уреди изнутра. Нека се смањи корупција, нека се правосуђе устроји како треба, здравство, школство… Уредите државу како треба па ће Европска унија да вас позове сама, без обзира дал` се нудили или не нудили… Стално се нудимо, као неки слепци и просјаци. Ми смо стално у позицији неког мољакања, клечања на коленима, неког тугаљивог односа „примите нас без вас нема живота.. без Европске уније“.

Опширније...
 

НА ВРАТИМА АРМАГЕДОНА: БРИТАНЦИ У РЕЦИ СОУ НАШЛИ БАКТЕРИЈЕ ОТПОРНЕ НА АНТИБИОТИКЕ

Научници Велике Британије пронашли су у реци Соу – недалеко од града Ковентија – бактерије-мутанте које су отпорне на све постојеће и познате лекове.

Опширније...
 

Мара Кнежевић Керн: ПРОИЗВОЂАЧИ ТРАГЕДИЈА

Агенда стратега новог света подразумева предају комплетне производње хране у руке великих компанија, с обзиром на то да су „једине способне да се носе са предстојећим поплавама, олујама, сушама…“

Опширније...
 

Мирослав Лазански: КО ЈЕ ИЗГУБИО ЖИВЦЕ

Трагедија малезијског „боинга 777“  повлачи безброј дилема и барем два основна питања: војно-техничко и политичко-пропагандно. Ако је авион летео и оборен на висини од преко 10.000 метара, онда је оборен ракетом земља-ваздух каквом проруски побуњеници на истоку Украјине не располажу, барем не исправним ракетним ПВО системом тог типа.

Опширније...
 

Медведев: „СВЕ ТЕ САНКЦИЈЕ, АВАЈ, НИЧИМ НЕЋЕ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ“

Руски премијер Дмитриј Медведев поручио је - поводом најновије порције америчких санкција - и Вашингтону и његовим клијентима у Кијеву: „Све те санкције, авај, ничим неће помоћи Украјини“.

Опширније...
 

Душан Пророковић: УЛАЗИМО У ЗАВРШНУ ФАЗУ ПРОЦЕСА „НИ КОСОВО, НИ ЕУ“

Предвиђање које се у српској блогосфери, на интернет порталима и многобројним коментарима по алтернативним медијима „врти“ већ дуже од пола деценије, полако се обистињује.

Опширније...
 

Мара Кнежевић Керн: КЛОНИРАНО МЕСО НА ГЛОБАЛНОЈ ПИЈАЦИ

Европска комисија је у децембру 2013. предложила једнострану забрану клонирања животиња за потребе људске исхране у ЕУ, али се забрана не односи на увоз меса и млека клонираних животиња

Опширније...
 

Стевица Деђански, Дејан Симоновић: ЈУЖНИ ТОК... ЗА СРБИЈУ НОВИ КРВОТОК

Јужни (по)ток, сада већ нема дилема, да то није пројекат из будућности, он је ту пред нама. Рецимо нешто само укратко, о стратешком значају пројекта, који се понекад доводи у сумњу.

Опширније...
 

ОТВОРЕНЕ ВЕНЕ СРБИЈЕ

Ефекти поплаве дугорочно, у ствари, представљају удар на српску енергетику, узимајући у обзир размере штете и угроженост рејона који су кичмени стуб енергетског сектора - Колубара, Обреновац, Костолац, при чему је немогуће да овакав симултани напад буде случајност. Ово се у теорији зове„савршена олуја", односно „напад на све објекте одједном"

Опширније...
 

АРАПСКА БРАЗДА НА БАЧКИМ ЊИВАМА

Сивац – Њиве ПП „Бачка“ у Сивцу преузеће Арапи кроз заједничко привредно друштво наше државе са компанијом „Ал Равафед“ из Абу Дабија. У „Бачкој“ су званично обавештени да ће „Ал Равафед“ почети да обрађује оранице сивачког комбината од 1. октобра, на површини од 2.215 хектара.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: МОЖЕ ЛИ НЕМАЧКА БИТИ САВЕЗНИЦА СРБИЈЕ?

Те битанге би требало натерати да поклекну

Кајзер Вилхлем Други о Србима 1914. (1)

СРБИЈА И НЕМАЧКА У САВЕЗУ?

Када је председник Владе Србије Александар Вучић недавно посетио Немачку, дао је изјаву да су Србија и Немачка од сада савезнице (2). У домаћим медијима, његова посета је приказана као епохални догађај, али, у суштини, то је било само слушање наређења Берлина да се спроведе „нормализација односа са Приштином“ и реформе од којих Србија једва да ће имати користи, а чији је циљ успешнији продор немачког капитала у нашу земљу (3).

Опширније...
 

Др. Борислав Д. Гвоздић, Др. Илија Кајтез: ХРИШЋАНСКА-ПРАВОСЛАВНА ЕТИКА О НЕКИМ ПИТАЊИМА РАТА И РАТОВАЊА

Постоје ли околности када је хришћанину допуштено да убије човека; може ли хришћанин, чак и у рату, мирне савести да одузме живот другом човеку? То је за хришћанску – православну цркву свеактуално питање, како у прошлости, тако и данас, а свакако ништа мање и убудуће.

Опширније...
 

СТРАХ ОД ПРИНЦИПА

У суботу је била 625. годишњица боја на Косову и стота од сарајевског атентата. Нисам се тада бавио ни једном ни другом, јер сам у том часу био на скупу поводом 200 година од доласка првог Србина у Америку, у Филаделфији.

Опширније...
 

ИНТЕРЕСИ ВЕЛИКИХ СИЛА У УКРАЈИНИ И РУСИЈА НА РАСКРШЋУ

Ова анализа посвећена је проблематици украјинске кризе са тачке гледишта свих релевантних актера.

Пређимо на актере украјинске кризе. Најједноставније гледано, то су САД, као иницијатор кризе, који је повукао први потез и ефектно диктира темпо одвијања догађаја, Русија у одбрамбеној улози, која покушава да пронађе најбољу стратегију којом би осујетила почетне потезе САД, ЕУ као троугао Немачке, Француске и Британије и, наравно, власт у Кијеву и руководство Луганске и Доњецке Народне Републике.

Опширније...
 

Емир Кустурица: ГАВРИЛО ПРИНЦИП ЈЕ ВЕСНИК СЛОБОДЕ, ЧОВЕК КОЈ ЈЕ ДОНЕО СЛОБОДУ РОБОВИМА

Кулминација прославе стоте годишњице Сарајевског атентата која ће се одржати у Андрићграду биће перформанс у којем ће се Гаврило Принцип са анђеоским крилима спустити са неба и убити Франца Фердинанда. О значају пуцња који је пре једног века означио крај епохе, слободарству Младе Босне и савременим погрешним интерпретацијама историјских чињеница за „Политику” говори прослављени редитељ Емир Кустурица, идејни творац пројекта Андрићграда.

Опширније...
 

Св. Владика Николај: БЕСЕДА НА ВИДОВДАН 1940.

Отаџбина је оно на што нас данашњи дан упућује да мислимо. Црква наша говори нам о две отаџбине. И Косовска епопеја понавља и потврђује визију цркве, визију двеју отаџбина. Земаљска и небесна отаџбина. Царство земаљско и царство небесно.

Опширније...
 


Страна 200 од 239

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Ко је присутан

Имамо 152 гостију на мрежи
00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 7071892

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.