svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

ИЗМИШЉЕНО ДОСЕЉАВАЊЕ СРБА

Драгољуб П. Антић

ПАРАДОКСИ ВАЖЕЋИХ ТЕОРИЈА О СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ

Свако детаљније проучавање и упоређивање чињеница из разних извора, лако открива да је спис ромејског цара Константина VII Порфирогенита De Administrando Imperio у нескладу са античким и византијским изворима, а уз то је пун озбиљних нелогичности. То није непознато, али су бројне примедбе таквог типа, током последњих век и по, систематски потискиване и брисане из историјских књига, како би се дошло до привида да се ради о неприкосновеној „историјској истини".

Опширније...
 

Петар Акопов: ПУТИН МОРА НАЦИОНАЛИЗОВАТИ ПОСТОЈЕЋУ И СТВОРИТИ НОВУ ЕЛИТУ ДА БИ РУСИЈА ОПСТАЛА

Заоштравање западних санкција против Русије поново актуелизује питање - хоће ли санкције издржати руска елита?

Не Владимир Путин и народ, они хоће – у то нема сумње. Међутим, расположење дела елите се не може назвати другачије него паником. Па ипак, главни проблем са домаћом "елитом" чак није ни у томе.

Опширније...
 

Зоран Чворовић: КЛИНТ ВИЛИЈАМСОН КАО СТАНЕ ДОЛАНЦ ИЛИ ЗАШТО ЈЕ ЗАПАДУ БИЛО ТАКО МИЛО БРОЗОВО РЕШЕЊЕ СРПСКОГ ПИТАЊА

Званично истражно-полицијско објашњење гнусног злочина који је 1. маја 1985. године група Албанаца извршила над Србином из околине Гњилана, Ђорђем Мартиновићем, ондашњи југословенски министар унутрашњих послова, Стане Доланц, сажео је у три реченице телевизијског интервјуа: „Случај Ђорђе Мартиновић је завршен. Моја полиција је утврдила да се сам повредио и нема судског процеса. Ђорђе је први српски самурај који је над собом извршио харакири”.1)

Опширније...
 

СПРЕМИТЕ СЕ: У СРБИЈУ ДОЛАЗИ НОВИ ЦИКЛОН, ЕВО ШТА НАС ЧЕКА

На порталу Serbianmeteo.com циклон који нам долази назвали су Анамарија, а доноси нам непогоде са градом и олујним ветром.

Опширније...
 

Мирослав Лазански: ЛИБИЈА – ТРИ ГОДИНЕ НАКОН СВРГАВАЊА ГАДАФИЈА

Једно племе заузме аеродром у Триполију и сав саобраћај је обустављен, а успут то племе мало похарачи и дјути фри шопове, онда друго племе нападне оно прво племе ракетама, затим мало преговарају ко ће добити колико министарских места у централној влади и ко ће, наравно, уз западне савезнике, контролисати нафтна поља и терминале. То је Либија три године после свргавања са власти диктатора Гадафија.

Опширније...
 

Ранко Гојковић: ПАРАЛЕЛЕ УКРАЈИНИЗАЦИЈЕ И ЦРНОГОРИЗАЦИЈЕ

Већ смо једном приликом рекли да се многи догађаји из прошлости и садашњости руског народа, као у огледалу пресликавају и у српској историји и садашњости. И обрнуто. У тексту који следи, нешто више о “украјинизацији” и “црногоризацији” - пројектима западног фактора на вештачком стварању “паразитских” нација, ради разбијања руског и српског националног корпуса. Тешко је побројати све сличности украјинизације и црногоризације - два близаначка (антируска и антисрпска) процеса који се одвијају на руским и српским историјским територијама. Због тога, укратко о главним идеолозима и (анти)херојима украјинске и црногорске независности.

Опширније...
 

Емил Влајки: ДРЕСУРА МАЈМУНА, ИЛИ КО ИМА, А КО НЕМА ПРАВО НА ОТЦЕПЉЕЊЕ

У некој далекој галаксији, на нултој удаљености од Земље, налази се планета ГЕА чији је најважнији интелектуални центар Холивуд. По Холивуду, на тој планети постоје с једне стране, цивилизирани Американци а, с друге, руски мајмуни предвођени новим КОБОМ, што је било конспиративно име за Стаљина, који не да Америма териториј Сибира (сиц!!! - видјети најновију филмску верзију 'Планете мајмуна').

Опширније...
 

Зоран Милошевић: КО СУ СТВАРHИ ДИКТАТОРИ XXI ВЕКА?

У САД 147 људи влада економијом ове државе, али и многим ресурсима и компанијама у свету, односно укупном економијом и богатством планете

Опширније...
 

Милорад Додик: КРИМ ДОБАР ПРИМЕР КОЈИМ ПУТЕМ ТРЕБА ДА ИДЕ РС, ЕУ ЋЕ ТРАЖИТИ ОД СРБИЈЕ ДА ПРИЗНА КОСОВО

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да његов политички програм представља јачање аутономије РС и да је Крим пример којим путем би се могло ићи ка остварењу тог циља.

Опширније...
 

МОСКВА: АМЕРИЧКИ САТЕЛИТ ПРОЛЕТЕО НАД ДНР У ВРЕМЕ КАТАСТРОФЕ МАЛЕЗИЈСКОГ АВИОНА

Нaчелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије - генерал Андреј Картаполов - саопштио је данас поподне да су „средства објективне контроле“ снимила украјински авион Су-25 који је, нјвероватније, летео према нешто касније обореном малезијском Боингу 777.

Опширније...
 

Америка дала зелено светло за Велику Албанију: ОТЕРАТИ РУСИЈУ СА БАЛКАНА

Последњи етинички сукоби у Макединији имали су за циљ да пошаљу јасну поруку балканским државама, али и Руској федерацији.

Опширније...
 

Зејнел Зејнели: ЕУ ТРЕБА ВЕЛИКА АЛБАНИЈА, А РУСИЈИ ЦЕЛОВИТА СРБИЈА

Својевремено је аутомобил стране војске, стациониране у Македонији у саобраћајној несрећи убио министра и део његове породице, а када је македонска полиција покушала да ухапси возача, стигли су ,,натовци``, наоружани до зуба, отерали полицију Македоније и одвели убице на непознато место. Нико се због тога u Европи и Америци није забринуо. Више од десет година касније, Албанци убијају пет недужних младића и добијају доживотни затвор за такво свирепо ликвидирање Македонаца.

Опширније...
 

Професор Мишел Чосудовски ХААРП - УЛТИМАТИВНО ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ – 2.део

ТЕСТИРАЊЕ ХААРП ОПРЕМЕ (2003-2004.)

Вредно је помена да је проширење (од 2003. до 2004.) захтевано у делу уговора постигнутог између BAE Systems Advanced Technologies и његових различитих саговорника рутинско тестирање инсталиране опреме за временски рат. Међуфаза ФИРИ (видети горе) била је да оперише од 2004. након што је комплетиран систем од сто осамдесет антена у уговору Phazar, док се још чекало на преостале виокофреквентне одашиљаче.

Опширније...
 

Професор Мишел Чосудовски ХААРП - УЛТИМАТИВНО ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ - 1.део

ИЗАЗИВАЊЕ ПОПЛАВА, УРАГАНА, СУША И ЗЕМЉОТРЕСА У ТОКУ ЈЕ

Уводна напомена аутора

Технике модификовања природног окружења за војне потребе представљају, у тренутним околностима, ултимативно оружје за масовну деструкцију. У дебатама које се воде на тему глобалних климатских промена ретко се обзнањује чињеница да временски услови могу бити коришћени као део нове генерације софистицираног електромагнетног оружја. Како Русија, тако и Америка, развиле су технике за манипулацију климе у војне сврхе.

Опширније...
 

ОТКРИВЕНЕ ДВЕ ЏИНОВСКЕ ЗВЕЗДЕ КОЈЕ СУ 50 ОДСТО УДАЉЕНИЈЕ ОД БИЛО ЧЕГА УНУТАР МЛЕЧНОГ ПУТА

Амерички астрономи су открили две најудаљеније звезде у нашем Млечном путу - два црвена гиганта - што може довести до преиспитивања граница галаксије и до других астрономских открића, пише The Christian Science Monitor.

Опширније...
 

THE GUARDIAN: ПОСТАЋЕ МОГУЋЕ УНИШТЕЊЕ ЉУДИ У ЗАВИСНОСТИ ОД СТРУКТУРЕ ЊИХОВИХ ГЕНА

Највеће транснационалне компаније могу да започну формирање суперсавремених и супермоћних снага безбедности које ће више подсећати на праве армије.

Опширније...
 

ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ – 22 ГОДИНЕ ОД СТРАДАЊА СРБА НА ПОДРУЧЈУ СРЕБРЕНИЦЕ И БРАТУНЦА

Братунац — Данас се обележавају 22 године од страдања Срба на подручју Сребренице и Братунца.

На Петровдан 1992. године у сребреничким селима Залазје и Сасе, као и братуначким селима Биљача и Загони страдало је 69 српских цивила и војника.

Опширније...
 

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА – ПОЖАРЕВАЦ КАО ВЕНЕЦИЈА

Штаб за ванредне ситуације града Пожаревца, због проблема проузрокованих обилним падавинама, донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије града Пожаревца и то: град Пожаревац, Костолац и села: Ћириковац, Кленовник, Стари Костолац, Дрмно, Кличевац и Речица.

 

Опширније...
 

Радоман Јовић: ГДЕ СМО, КАКО ДАЉЕ И СА КИМ

Није престрого утврдити нити тешко, чак егзактно, доказати да је Србија у последњих двадесетак година у свеопштој кризи: политичкој, економској, моралној. Још горе, Србија је потпуно дезоријантисана земља, без јасно постављеног циља: куда, како и са ким. Смењивале су се политичке гарнитуре на власти, све почињале из почетка, по правилу без јасног националног интереса и циља, јер ето ови претходни ништа нису знали, све су упропастили, све су опљачкали.

Опширније...
 

Петар Акопов: АНГЛОСАКСИ ПО ТРЕЋИ ПУТ НАХУШКАВАЈУ НЕМАЧКУ НA РУСИЈУ – ОВОГ ПУТА ЕКОНОМСКИ

У глобалном конфликту Русије и САД, чија је последица и рат у Украјини, у току је важна промена која ће се одразити на свим фронтовима на којима се Русија сукобљава са атлантистима.

Опширније...
 

Сергеј Глазјев: АНТИРАТНА КОАЛИЦИЈА МОРА ИМАТИ ВОЈНУ МОЋ УПОРЕДИВУ СА СНАГОМ НАТО ПАКТА

Деловање антиратне коалиције треба да буде усмерено не само на разобличавање и осујећивање политичке доминације САД, него, и пре свега – на ометање америчке војно-политичке моћи засноване на емисији долара као светске валуте.

Опширније...
 

ЖИВОТ ЈЕ ИЗБОР А НЕ СУДБИНА

Ненад Благојевић

КАД СЕ ЈЕДНОМ УЂЕ У КОМПРОМИС - КРАЈА НЕМА

Живот је избор, а не судбина. Право је избора да ли ћемо ходати усправно, или ће нас придржавати да би стајали право. Не смемо само заборавити да ће нас придржавати само дотле док то буде користило ономе ко нас придржава. Поуздано знам да након тога остаје једино пузање. Можда је то нечија судбина, али православно срце зна да је живот избор.

Опширније...
 

HUFFINGTON POST: СТЕЗАЊЕ АМЕРИЧКОГ ПРСТЕНА ОКО РУСИЈЕ НИЈЕ БИЛО ПАМЕТНО

Аналитичар калифорнијског Независног института и експерт за питања националне безбедности Ајван Еланд критиовао је америчке власти и медије због лицемерја и лошег знања историје.

Опширније...
 

Душан Пророковић: ВУЧИЋ ЈЕ ЗА ПОПУШТАЊА ПОВОДОМ КОСОВА ДОБИО ТАКО ВЕЛИКО НИШТА ДА СЕ САД ПРЕГОВАРА О ЈЕДНОМ ПАРКУ

Област у којој се најлакше сагледава спољнополитичко слабљење Србије током претходних година је однос према једнострано проглашеној независности косовско-метохијских Албанаца.

Опширније...
 

ПРЉАВИ И ЗЛИ СРБИ

Александру Боричићу, председнику Одбојкашког савеза Србије, спорт није једина страст.

„Ура, напред на Београд, Србија мора бити наша“, пише на овој разгледници

Паралелно са бројним обавезама које има као спортски функционер (већ 22 године је председник Одбојкашког савеза, први је потпредседник Европске одбојкашке конфедерације и извршни потпредседник Светске одбојкашке федерације), живи живот пасионираног филателисте. Један део његове богате колекције је и аутентично сведочанство о хистеричној пропаганди Аустроугарске и Немачке против Србије уочи и током Првог светског рата. Ту су разгледнице, карикатуре, прогласи и на свима њима су Срби, њихова држава и краљ представљени у најгорем могућем светлу.

Опширније...
 

НА ВРАТИМА АРМАГЕДОНА: БРИТАНЦИ У РЕЦИ СОУ НАШЛИ БАКТЕРИЈЕ ОТПОРНЕ НА АНТИБИОТИКЕ

Научници Велике Британије пронашли су у реци Соу – недалеко од града Ковентија – бактерије-мутанте које су отпорне на све постојеће и познате лекове.

Опширније...
 

Мара Кнежевић Керн: ПРОИЗВОЂАЧИ ТРАГЕДИЈА

Агенда стратега новог света подразумева предају комплетне производње хране у руке великих компанија, с обзиром на то да су „једине способне да се носе са предстојећим поплавама, олујама, сушама…“

Опширније...
 

Мирослав Лазански: КО ЈЕ ИЗГУБИО ЖИВЦЕ

Трагедија малезијског „боинга 777“  повлачи безброј дилема и барем два основна питања: војно-техничко и политичко-пропагандно. Ако је авион летео и оборен на висини од преко 10.000 метара, онда је оборен ракетом земља-ваздух каквом проруски побуњеници на истоку Украјине не располажу, барем не исправним ракетним ПВО системом тог типа.

Опширније...
 

Медведев: „СВЕ ТЕ САНКЦИЈЕ, АВАЈ, НИЧИМ НЕЋЕ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ“

Руски премијер Дмитриј Медведев поручио је - поводом најновије порције америчких санкција - и Вашингтону и његовим клијентима у Кијеву: „Све те санкције, авај, ничим неће помоћи Украјини“.

Опширније...
 

Душан Пророковић: УЛАЗИМО У ЗАВРШНУ ФАЗУ ПРОЦЕСА „НИ КОСОВО, НИ ЕУ“

Предвиђање које се у српској блогосфери, на интернет порталима и многобројним коментарима по алтернативним медијима „врти“ већ дуже од пола деценије, полако се обистињује.

Опширније...
 

Мара Кнежевић Керн: КЛОНИРАНО МЕСО НА ГЛОБАЛНОЈ ПИЈАЦИ

Европска комисија је у децембру 2013. предложила једнострану забрану клонирања животиња за потребе људске исхране у ЕУ, али се забрана не односи на увоз меса и млека клонираних животиња

Опширније...
 

Стевица Деђански, Дејан Симоновић: ЈУЖНИ ТОК... ЗА СРБИЈУ НОВИ КРВОТОК

Јужни (по)ток, сада већ нема дилема, да то није пројекат из будућности, он је ту пред нама. Рецимо нешто само укратко, о стратешком значају пројекта, који се понекад доводи у сумњу.

Опширније...
 


Страна 197 од 237

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Ко је присутан

Имамо 79 гостију на мрежи
ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 6197526

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.