svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Зоран Чворовић: У ЧИЈЕМ ЈЕ ИНТЕРЕСУ ИЗЛАЗАК СРБА НА ЈАХЈАГИНЕ ИЗБОРЕ?

Довијање Србијиних функционера – одбрана неодбрањивог

Како се приближава 4. септембар, дан када истиче рок за предају изборних листа за учешће на локалним изборима које је расписала тзв. председница натовско-албанске косовске државолике творевине – Атифете Јахјага, до гротескних размера се повећава довитљивост Србијиних властодржаца у извртању истине, са циљем да косовско-метохијске Србе тихо и масовно изруче криминалној сепаратистичкој власти у Приштини. Као и раније, чувајући од трошења крхку образину државно одговорног и озбиљног политичког вође, натовског Елиот

Опширније...
 

Томислав Кресовић: КО ЈЕ И ЗАШТО СРБИЈУ УПОРЕДИО СА III РАЈХОМ?

Музеј Нирнбершког суђења финансирала је Немачка држава, а поред Нирбершког процеса представљен је и Међународни суд за ратне злочине у Руанди. Меморијални музеј Нирнбершког суђења недавно је представио нову поставку у којој су бивши председник СР Југославије и српско руководство приказани као једини кривци за злочине на територији бивше Југославије. Влада Србије није на ово реаговала, као и научне и друге институције, јер се непримерено и дрско поистовећује режим Адолфа Хитлера и оданост немачког народа III Рајху од 1933-1945. године са  улогом Слободана Милошевића и врха државе Србије у грађанским сукобима на тлу бивше Југославије од 1991-1999 године.

Опширније...
 

СРБИЈА ИСПЛАТИЛА ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА КОСОВСКОГ ДУГА

Србија од 2001. редовно отплаћује кредите предузећа са Косова и Метохије наслеђене из времена СФРЈ, потврђено је за „Политику” из Управе за јавни дуг Министарства финансија и привреде. Према подацима Народне банке, Србија је преузела 858 милиона евра дуга Аутономне покрајине Косово и Метохија страним повериоцима као јавни, односно државни дуг Србије и од те суме до сада је отплатила 488 милиона евра.

Опширније...
 

Слободан Јарчевић: СВИ ДУБРОВАЧКИ ПИСЦИ ОСЕЋАЛИ СУ СЕ СРБИМА

Сви дубровачки писци осећали су се Србима, а највећи међу њима Иво Гундулић је у "Осману" од 11 000 стихова већину посветио Србима у Србији, Македонији, Херцеговини и Босни.

Опширније...
 

РУСИЈА БЛОКИРА СЕПАРАТИСТИЧКЕ АМБИЦИЈЕ ВОЈВОДИНЕ

На сепаратистичке амбиције у Војводини стиже тешка рампа и то из Русије. Како редакција Србин.инфо сазнаје из московских извора, Русија инсистира на потпуно стабилном политичком окружењу у Србији, с обзиром на то да од предвиђених 22 милијарде за пројекат Јжног тока, Москва планира да преко фирме НИС Гаспром уложи од 16 до 18 милијарди долара!

Опширније...
 

ПРАДЕДА ХАШИМА ТАЧИЈА ЈЕ БИО ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК

Нешто што сам Хашим Тачи, премијер тзв. Републике Косово зна, остатак света не зна. Зна и цела његова фамилија, а било којег старијег Шиптара староседелаца из Дренице ако питате и ако сме да вам то каже, рећи ће вам следеће: засигурно се зна и памти да је прадеда Хашима Тачија био Србин, православни поп. По имену и презимену Радослав Даниловић.

Опширније...
 

НАУЧНО ДОКАЗАНА СНАГА КРСНОГ ЗНАКА

Истраживања, која су спроведена у лабораторији медицинско-биолошких технологија “НИИ” за индустријску и морску медицину (Москва), постала су права сезнација. Научници су експериментално доказали да крсни знак увија микробе и мења оптичке особине воде.

Опширније...
 

ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋИ СУ САМО ПРИВИДНИ КАМЕН СПОТИЦАЊА

Гласачки листићи за тзв. локалне изборе које сепаратистичке приштинске власти планирају да одрже 3. новембра 2013. су само привидни „камен спотицања“ око ког се тренутно наводно споре преговарачи из Београда и Приштине. Прави камен спотицања је Бриселски споразум којим је договорено да ће се локални избори организовати током 2013. године „у складу са косовским законима и међународним стандардима“. Они који су уговорили примену „косовских закона“ су и те како знали да ти „закони“ предвиђају и косовску државност као и обележја те државности.

Опширније...
 

СРБИН ШИПТАРУ, ПРЕД ОЧИМА, КАЛАШЊИКОВОМ УБИО 10-ТАК ПАСА И ПРЕКО 150 ОВАЦА!

Док се у духовно тмурној и туморној Србији велича дух неправде светских сила са намером да се српски народ унизи до њихове „висине“ ту и тамо, попут зрака сунца у густој буковој шуми, обасја нас и понека прича о људима истрајним, храбрим, неумољивим у борби за правду и своју земљу. И то не људима који живе у окружењу разјарених шиптарских крвника, убица деце и жетелаца, трговаца српским органима и продатих српских душа, већ оних Срба који се налазе на високом положају и уживају највећи углед и комфор који се у данашњој Србији може замислити.

Опширније...
 

Michael Snyder: 18 ЗНАКОВА ДА СЕ РУСИЈА УБРЗАНО ПРИБЛИЖАВА АМЕРИЦИ

Руски меда је јачи и далеко моћнији него што је то икад пре био. На жалост, већина Американаца то не разуме. Они још увек мисле да је Русија „бивша велесила“ која је на крају хладног рата сведена на ниво безначајности.

Опширније...
 

ТИТО У КАЗНЕНОЈ ЕКСПЕДИЦИЈИ НА СРБИЈУ

До сада се само стидљиво помињало да је Јосип Броз био аустријски каплар у Првом светском рату. Истина је да је он учествовао у походима најозлоглашеније аустроугарске 42. вражје дивизије и да је за учешће у рату против Србије добио унапређење.

Опширније...
 

Предраг Мирковић: ЗАВРШАВА СЕ СПОМЕНИК БРАНИЧЕВСКИМ ЈУНАЦИМА НА ВРАЊЕВЦУ

Кад је после Колубарске битке у којој је српска војска однела бриљантну победу над   аустро-угарском  и избацила је из Србије, главном команданту те зликовачке силе Оскару Поћореку, понемченом Словенцу, предложено је да се убије, oн је кратко одговорио: "Хоћу, али под једним условом - када неки други генерал победи српску војску".

Опширније...
 

Борис Алексић: ИЗБОРИ КОЈИМА БЕОГРАД УКИДА СРБИЈУ

Фарса око локалнх избора на Косову и Метохији расписаних по „законима Косова“ настављена је „жестоким нападом“ Ивице Дачића на гласачке листиће које штампа „централна изборна комисија Косова.“ „Србија неће прихватити гласачке листиће на којима је лого Косова“ изјавио је премијер и додао „ми не можемо под таквим условима да учествујемо на изборима. Кад кажем ми мислим на српски народ на Косову. Или ће бити статусно неутрални или ми у томе не

Опширније...
 

Милош Павловић: ГРЕХ ТИТОПОКЛОНСТВА

Како би изгледало испитати култ Јосипа Броза Тита са хришћанске стране?

Прошле су тридесет и три године од смрти југословенског председника Јосипа Броза Тита, а он не престаје да буде предмет обожавања једног одређеног броја Срба и Српкиња, баш као за време његовог живота. Једино са том позитивном разликом, што је клањање Титу раније било масовна појава међу Србима, а данас је ограничено на све мањи број наших сународника.

Опширније...
 

КАРАЂОРЂЕВ УБИЦА ПОЧИВА У ОЛТАРУ

У цркви Пиносави, у Кусатку, гроб Вујице Вулићевића, који је организовао Карађорђево смакнуће. Судбина и жртви и убици доделила да почивају у светињама. Казна стигла учеснике крвавог догађаја

Опширније...
 

ДА ЛИ БРИТАНИЈА ИМА ВИШЕ ПРАВA НА ГИБРАЛТАР, НЕГО СРБИЈА НА КОСМЕТ?

Ових дана смо сведоци сукоба који се распламсава између Шпаније и Велике Британије око Гибралтара, који је заправо мали гребен у Средоземном мору.

Опширније...
 

Драган Милашиновић: БИЛДЕРБЕРГ И СРБИЈА

Без обзира што делатности „Билдерберга“, већ дуже време нису тако велика мистерија као некада, посебно од објављивања књиге Данијела Естулина „Истинита прича о клубу Билдерберг“, просечни српски читалац још увек је далеко од сазнања шта је то у ствари „Билдерберг“, који су му циљеви и механизми деловања, у каквој је вези са осталим глобалистичким институцијама, а посебно каква је његова улога у распаду бивше Југославије и садашњој гео-стратешкој позицији Србије на Балкану и Европи.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: ТУРЦИ У СРБИЈИ: ЈЕДНО ПОДСЕЋАЊЕ, 200 ГОДИНЕ ОД СЛОМА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА

ПРЕЋУТАНА ДВЕСТАГОДИШЊИЦА

Још од Бориса Тадића, на овом простору се систематски ради на врaћању Турске на Балкан и у Србију – следбеници неоосманизма се представљају као вођи исламског света, а међу потомцима Карађорђевим турске серије дочаравају виртуелну стварност турске окупације као доба мира и просперитета. Турско ропство било је мрак насиља и ужаса, а не цветна башта утопије.

Опширније...
 

АДИТИВИ И КОНЗЕРВАНСИ ПРЕТЕ РАКОМ

Умро је после кратке и тешке болести.” Читуље су пуне слика и имена оних који су живот окончали на овај начин, односно оних који су умрли од рака. Рак или канцер реч је која се избегава, не изговара се и не пише чак ни у умрлицама.

Опширније...
 

Владимир Димитријевић: МОЖЕМО ЛИ ИКАД ПОСЛУШАТИ РУСЕ?

ЗАШТО СРБСКЕ ЕЛИТЕ НЕ МАРЕ ЗА РУСКЕ САВЕТЕ

Руски патријарх Кирил је, док му је у посети био патријарх србски Иринеј, врло јасно поручио властима Србије да треба да слушају став Сабора СПЦ о Косову, и да се не одричу  највеће светиње српске,предајући се утицају Запада. Био је то још један руски покушај, са високе катедре православне Москве, да се властима Србије помогне да се ослободе хипнозе зване „ЕУ нема алтернативу“. Од почетка 21. века, Срби и њихова власт добијали су веома конкретну помоћ и

Опширније...
 

Драган Милашиновић: ЗОВ ЕВРОАЗИЈЕ У ЕВРОПСКОМ СУТОНУ

Ма колико се однарођени и корумпирани српски властодршци трудили да нас увере у неминовност и безалтернативност светлог европског пута, ма колико појачавали директни и индиректни притисак на медије, тешко да могу сакрити како аргумената имају све мање, а проблема све више. И то, не само због духовне и материјалне кризе Запада, која уосталом није случајна, већ пре свега што просто боде очи да то није наш пут. Много је на њему трења, превише се захтева промена, сувише се налаже одрицања, да би то било природно и нормално, како нас убеђују. О бомбама које још увек убијају да и не говорим.

Опширније...
 

СКЕНДЕРБЕГ СРБИН И ПРАВОСЛАВАЦ

Подсетник за многе Србе:

Репош Кастриот, брат Ђорђа Кастриота сахрањен је у акросолијуму, уз северни зид припрате краља Милутина у Саборној хиландарској цркви; а јужно од манастира, на око 1,5 км налазе се рушевине тзв. Арбанашког пирга, где су Кастриоти, пошто су добили аделфате (право да се населе на Светој Гори) изградили ову тврђаву, да се у њој склоне пред Турцима.

Опширније...
 


Страна 283 од 320

Колумна

Магла

magla

 

Аплауз 

aplauz

 

Живот у чизмама

zivot u cizmama

 

Историја

istorija

 

Судбина

sudbina

 

Младост и старост

mladost i starost

 

Полу истине и полу знања

polu istine i polu znanja

 

Глупост и памет

glupost i pamet

 

Најбоље за најгоре

najbolje za najgore

 

Доброчинство

dobrocinstvo

 

Ко је присутан

Имамо 70 гостију на мрежи
trska_crkva.jpg
Број прегледа чланка : 4715757

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.