svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

УДАР НА СИРИЈУ – УДАР НА ИРАН, КИНУ, РУСИЈУ И ЈУЖНИ ТОК

Конфликт у Сирији траје од марта 2011. године. Претпоставља се да је у том конфликту погинуло 20 хиљада људи. Западне и неке арапске земље треже да председник Башар Асад оде са власти, сматрајући да ће на тај начин насиље бити заустављено. За разлику од њих, Русија и Кина изражавају забринутост да ће спољно мешање и губитак државности у Сирији  довести до ширења конфликта.

Опширније...
 

Душан Пророковић: КОСОВО ЈЕ СИРИЈА!

Да би се боље разумело постављање САД по „сиријском питању“ наредних недеља, добро је прочитати чланак Бернара Анри-Левија (Ел Паис од 03. септембра 2013; превод на српски објављен на порталу „Видовдан“).

Опширније...
 

СТОТИНЕ ХИЉАДА НЕМАЦА СУ УСТВАРИ СЛОВЕНИ

Стотине хиљада данашњих Немаца су заправо Словени отети у другом светском рату. Русе, Пољаке, Чехе и Србе нацисти су одвели у логоре за "производњу аријеваца"

Опширније...
 

ГУЗЕНБАУЕР ЈЕ ЕКСПЕРТ ЗА ГЕНОЦИД НАД СРБИМА

У отвореном писму, Данко Р. Васић пре 5 година демаскирао улогу Гузенбауера: Уз смех објављујете да Аустрија прва признаје Косово, а могли сте лично да окончате крвожедни миленијум према Србима - али да није било Аустрије не би било ни Хитлера.

Опширније...
 

Ноам Чомски: ПОГОДБА „КОСОВО ЗА ЕВРОПУ“ НИЈЕ ДОБРА, ЈЕР ЕУ НЕ ЖЕЛИ ДА ЈОЈ ПРИСТУПЕ СРБИ

"Приступање Србије ЕУ је у овом тренутку прилично дубиозан потез. Чак и под условом да ће вас Европа прихватити, што ни у ком случају није извесно. Знате, Европа је веома расистички настројена према идеји да у Унију уђу Срби, тако да то неће бити тако једноставно", каже Чомски.

Опширније...
 

СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: У ТУ ЕВРОПУ ХОЋЕМО?

Југослав Кипријановић

СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ – НОВИ УДАР НА ПОРОДИЦУ И ПОРОДИЧНЕ ВРЕДНОСТИ

Трагом вести да беспотребна и сувишна покрајинска администрација на северу Србије уводи пилот пројекат - Сексуално образовање у 10 школа, Двери улажу оштар протест, јер дугорочно представља нови тоталитарни терор над породицом и породичним вредностима!

Опширније...
 

ШТА СУ ДРУГИ ПИСАЛИ О АНТИЧКИМ СРБИМА

Kалај, В.: ”По истраживањима најбољих историчара, сви словенски народи су се у стара времена звали Срби и Словени, Анти су били само једна грана ове фамилије. Докле год су данашњи Словени живели слободно и заједно звали су се Сораби, Сорби, Срби” (Историја Срба)

Опширније...
 

ТЕКСТ БРИТАНСКОГ ГАРДИЈАНА О ЂИНЂИЋУ КОЈИ ДОМАЋИ МЕДИЈИ НИСУ СМЕЛИ ДА ОБЈАВЕ

БЕОГРАДСКИ КВИСЛИНГ

Преносимо преведен текст Нила Кларка објављен у британском издању листа „Гардијан“ дан након убиства Зорана Ђинђића. Текст носи наслов „Београдски квислинг“  и до сада није цитиран у домаћим медијима. У овом тексту аутор износи чињенице о неуспелим реформама владе Зорана Ђинђића које је демократска власт у Србији покушала да сакрије креирајући култ личности покојног премијера. На крају текста можете пронаћи линк ка оригиналној верзији текста на енглеском језику.

Опширније...
 

Соколов Алексеј Вјачеславович, Бурмакин Алексеј Леонидович: ГЕОФИЗИЧКО КЛИМАТСКО ОРУЖЈЕ – РАТ ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО?

Још седамдесетих година прошлог века, бивши шеф Савета за безбедност САД Збигњев Бжежински у књизи ”На прелазу века” је прорекао: “Технологија ће обезбедити лидерима великих сила методе тајног ратовања за које нису потребне специјалне војне снаге, јер ће технологија  утицати на могуће климатске промене и изазивање дуготрајних суша или урагана”.

Опширније...
 

НЕМАЧКЕ ВОЈНЕ СНАГЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, 1999.

ОД ХИТЛЕРА ДО МЕРКЕЛЕ

Прво немачко излажење са оружјем из земље у Европи, после Другог светског рата, било је кобно за двојицу Срба на Кoсову и Метохији. У центру Призрена, 13. јуна 1999. године, други дан од уласка КФОР-а на Косово и Метохију, немачки војници су  са 220 метака убили цивиле Жарка Андријевића и Славка Веселиновића. ТВ камером је забележен стравичан злочин убиства Срба који су аутом хитали да напусте град, да би се спасили смрти.

Опширније...
 

ЖИВКО ЋУРЧИЋ: ШТА ЧЕКА НОВОГ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ?

У ПОЉОПРИВРЕДИ ВЛАДА ОПШТЕ РАСУЛО

Чак и најјача грана ратарство ће ове године осетити муке сточара и повртара, који су морали да продају своје производе испод цене

Опширније...
 

Небојша Малић: НАРАВОУЧЕНИЈА ОКУПАЦИЈЕ

ХОЋЕ ЛИ СРБИ ПРИСТАТИ НА НАМЕТАЊЕ ЛАЖНЕ ИСТОРИЈЕ, ОТИМАЊЕ ТЕРИТОРИЈЕ И НЕСТАНАК СРПСКЕ ДРЖАВЕ

Како се примичу општи избори 2014, опозиционе странке у Републици Српској наишле су на неочекивану подршку „невладника" и западних амбасада. Свашта им се нуди, обећава и заборавља, само ако некако из Банских двора уклоне Милорада Додика, који се Империји изгледа лично замерио инсистирањем на Дејтонском споразуму и супротстављањем проконзулима у Сарајеву. Ако ово подсећа на својевремену опсесију Империје Милошевићем, није случајно. Свашта су годинама радили Србији, наводно само да би један човек отишао. А када је отишао, испоставило се да им мета није био он - већ Србија. Уместо инстант благостања које је требало да уследи после петооктобарске „револуције", Србија је добила - окупацију. Која траје ево већ тринаест година.

Опширније...
 

СИРИЈА ПОДЕЛИЛА Г20

Лидери Групе 20 подељени због сукоба у Сирији. Дејвид Камерон тврди да постоје нови докази употребе хемијског оружја. Барак Обама наредио проширивање листе мета у Сирији. Русија упозорава на опасност од нуклеарне катастрофе. Из Сирије поручују да треба сачекати закључке истраге, коју спроводи УН. Блер: "Велика Британија оклева у Сирији због Ирака". Бан: "Војна акција би распирила насиље".

Опширније...
 

Леонид Ивашов: АМЕРИКА ПОСТАЈЕ ГЛОБАЛНИ БАНДИТ, ЗАТО ОД ОБАМЕ ПРАВИ НОВОГ ФИРЕРА

Приближава се банкротству финансијско-економски систем САД. Добро је што Американци виде како се свет реорганизује. Кина, Шангајска организација за сарадњу и група БРИКС полажу  темеље новог света у којем САД неће доминирати.

Опширније...
 

Жељко Цвијановић: ТОМО!

У реду је ако не смеш да заурлаш. Разумем да ни реч не можеш да кажеш ни Хрватима ни о Хрватима који у Вуковару мацолама лупају ћириличне табле и твојим сународницима – некад смо их звали браћом – најављују кристалну ноћ уз музичку пратњу Томпсонових песама. (Узгред, питам се, кад видим челичним оградама оковане табле које чувају хрватски редарственици, да ли би можда тим мацолама ипак требало пустити да их поразбијају? Јер, чврсте ограде и савесна

Опширније...
 

У СРБИЈИ ДЕЛУЈЕ ВИШЕ ОД 40 СЕКТИ, ОД КОЈИХ СУ МНОГЕ САТАНИСТИЧКЕ!

У Регистар цркви и верских заједница уписано је свега 17 заједница ове врсте, иако их на простору Србије делује много више. Многе од њих су опасне, деструктивне и киње своје припаднике

Опширније...
 

40 манастира кнеза Лазара и деспота Стефана у Браничеву

Предраг Мирковић, публициста

БЕДЕМ КАТОЛИЧЕЊУ И ТУРЧЕЊУ

Опасност од покатоличавања, са севера, и све присутнија навала турских мухамеданаца, са југа, натерала је кнеза Лазара да подстакне зидање читавог низа манастира у Браничеву, када га је припојио својој држави.

Опширније...
 

ВАШИНГТОН ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА И ЕВРОПЕ

Патријарх Павле о глобализацији

»Драга децо духовна, живимо у тешким временима глобализације, у временима гажења основних људских права – права човека на живот, права детета да буде рођено, права родитеља да своје дете васпита и води, права мајке да буде брижна мајка свом детету и супруга своме мужу, права човека да буде човек!

Опширније...
 

ВАТИКАН ПРЕМА СРБИМА У НЕЗАВИСНОЈ ДРЖАВИ ХРВАТСКОЈ

Радослав Грујић

ЗЛОЧИНИ КАКВЕ СВЕТ НИЈЕ ВИДЕО

Католичка црква у Хрватској није могла да прегори успели енергичан отпор православних Срба против конкордата, који је требало да пружи Ватикану ванредне могућности за слободно покретање и развијање нових акција пропаганде, ради остварења његове вековне неодољиве тежње за потчињавањем Срба, а преко њих и целога Балкана, врховној духовној власти римскога папе, стога су, већ из раније, постојале потајне везе многих њених претставника, што се поуздано зна, са револуцонарном усташком организацијом, у иностранству и у земљи; а сада су оне постојале још тешње и присније.

Опширније...
 

ЗАШТО НИКОЛИЋ, ДАЧИЋ И ВУЧИЋ НЕ СМЕЈУ НИ ДА ПОМИСЛЕ ДА СЕ УСПРОТИВЕ АГРЕСИЈИ НА СИРИЈУ?

Већина земаља у свету које нешто значе – заузела је став поводом Сирије. Неке су међу лажним „пријатељима Сирије”, а сада улазе у коалицију која се спрема да (на челу са САД) изврши ничим изазвану агресију на ту земљу.

Опширније...
 

КРАЉ СРБЉЕМ, СТЕФАН ТВРТКО ПРВИ, ДОБИЈА СПОМЕНИК У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Херцег Нови ће се свом оснивачу Твртку првом Котроманићу, потоњем краљу Србије, одужити подизањем споменика.

Први човјек Секретаријата за друштвене дјелатности Општине Херцег-Нови Владимир Жутковић казао је да ће споменик бити постављен у Градској луци Шквер да дочекује бродове, моропловце и туристе који долазе у тај град на Јадранском мору.

Опширније...
 

Георгиј Воскренски: ДА ЛИ ТО ОБАМА КРЕЋЕ У РАТ ПРОТИВ СИРИЈЕ?

Дезинформацију о томе, да сиријска армија користи хемијско оружје, што је изазвало страдање преко 1000 људи, која је невероватном брзином облетела свет,  направиле су практично истовремено саудијске, катарске и британске информационе мреже 21. августа, још у првој половини дана. Руски новинари који су радили у Дамску  тврде: циљ дезинформације је био да се

Опширније...
 


Страна 282 од 320

Колумна

Магла

magla

 

Аплауз 

aplauz

 

Живот у чизмама

zivot u cizmama

 

Историја

istorija

 

Судбина

sudbina

 

Младост и старост

mladost i starost

 

Полу истине и полу знања

polu istine i polu znanja

 

Глупост и памет

glupost i pamet

 

Најбоље за најгоре

najbolje za najgore

 

Доброчинство

dobrocinstvo

 

Ко је присутан

Имамо 82 гостију на мрежи
koporin-s.jpg
Број прегледа чланка : 4715767

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.