svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

НЕМЦИ НАМ БРИШУ КОСОВО ИЗ УСТАВА?

nemacvojnik02Берлин тражи да се после отварања 35. поглавља мења државни акт. На удару Преамбула и чланови о територијалном уређењу наше земље

Опширније...
 

У Србији ће многи у украјинизацији препознати елементе антисрпског црногорства

ukr sssr s 123САД СУ АКТИВИРАЊЕМ УКРАЈИНСКОГ ГЕОПОЛИТИЧКОГ ЖАРИШТА ЖЕЛЕЛЕ ДА ИСТЕРАЈУ ЛИСИЦУ, А ИСТЕРАЋЕ - МЕДВЕДА

Душан ПРОРОКОВИЋ, излагање за округлим столом „Правно-политичке последице украјинске кризе” одржаним у Београду 9. 12. 2014. године

Од 1992. године траје период „нове коренизације” који се најпре заснива на покушајима културног удаљавања Украјинаца од Руса. То је посебно видљиво у процесу „украјинизације школског система”, у којем је до 2004. године број ученика који су за „први језик” изабрали украјински порастао за близу 70 посто, док се број оних који су бирали руски језик преполовио

Опширније...
 

Стевица Деђански: „Јужни ток“ или ликовање ЕУ квислинга

stevica dedjanski 2Вест о обустави градње „Јужног тока“ је одjекнула као бомба и изазвала многе реакције. Углавном су се јављали, и то међу првима, они који су били против Јужног тока од самог почетка и који су се трудили да га оспоре и омету. Углавном они који о томе немају никаво знање већ само задатак да кажу шта им је речено. То су екипе из Пешчаника и разних невладиних организација. Разни Бркићи, разне Милићке и остали сеире по налогу над нашом несрећом коју нам је изазвала ЕУ. Као и самој себи. Покушаћу овде да дам поглед из углова свих заинтересованих страна, зашто је дошло до овога и шта ће сада бити.

Опширније...
 

НАЧЕЛНИК БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА АЛЕКСАНДАР ЂОКИЋ УПОЗНАТ СА РАДОВИМА НА СПОМЕНИКУ СТРАДАЛИМ У РАТОВИМА 1912-1918. КОЈИ СЕ ПОДИЖЕ НА ВРАЊЕВЦУ

98863995СПОМЕНИК ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕН ДО ОКТОБРА 2015. А ГРАДИ СЕ У СЛАВУ 22.000 ВОЈНИКА И ЦИВИЛА.

Начелник Браничевског округа Александар Ђокић примио је јуче председника Одбора за изградњу споменика на Врањевцу Предрага Мирковића, пројектанта овог знамења архитекту Живорада Животића и члана Одбора Живислава Антонијевића, који су га упознали са током досад изведених радова, простором на којем се гради и разлозима овог подухвата. У разговорима је учествовао и члан већа пожаревачке општине Дејан Крстић, који је видно допринео овом великом подухвату.

Опширније...
 

Ненад БЛАГОЈЕВИЋ: Не помажите нам више

s28446Да ли онај ко жели да помогне најављује помоћ, или једноставно помогне. Да ли онај ко искрено помаже уцењује и поставља услове? Ако се помоћ добија за испуњење услова зар то онда није куповина услуга. А ако је тако зашто ми своје услуге продајемо испод свих цена? Зашто продајемо оно што нема цену? Зашто продајемо душу?

Опширније...
 

Јегор ХОЛМОГОРОВ: Америка ће пропасти заједно са Монструмом из пакла који се у њу уселио

us torn f 123ГЛАВНА ЖРТВА 20. ВЕКА СУ СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ КОЈЕ ЋЕ ДОЖИВЕТИ СУДБИНУ ВАВИЛОНА

У 20. веку се у симпатичну младу цивилизацију уселила хоботница из пакла и буквално је појела изнутра. Остали су делови коже, навучени на тело склиског олигархијско-милитаристичког Монструма који је Америку трансформисао у нови Вавилон

Опширније...
 

Технички проблеми

Драги читаоци, примите наше извињење, сајт "Светиње Браничева" из техничких разлога није радио неколико дана.

Захваљујемо вам на разумевању.

Редакција

 

Пример за углед: Путин за родољубиво образовање

putin6ПУТИНОВ ОДГОВОР НА ПОКУШАЈЕ ПРОМЕНЕ КУЛТУРНОГ ИДЕНТИТЕТА

“Неопходно је да побољшамо програм образовања у области патриотизма. У свету се води тешка битка како би се путем идеологије и информација освојио дух неког народа”, рекао је Путин на састанку руске владе. Према његовим речима, потребно је да Русија улаже систематске напоре да млади Руси не буду изложени страном утицају.

Опширније...
 

РЕЧ ЖИВАДИНА ЈОВАНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА БЕОГРАДСКОГ ФОРУМА ПОВОДОМ 96-ГОДИШЊИЦЕ ВЕЛИКЕ ПОДГОРИЧКЕ СКУПШТИНЕ

zivadinew7Престанимо са јутарњим и вечерњим молитвама комесарима политбироа у Бриселу

Никако не може бити добро уколико би се десило да Србија и Црна Гора наносе штету једна другој, политичку, економску или било коју другу, ради некаквих краткорочних, или привидних користи, или ради угађања трећима

Коме је у интересу да оптужује Србију и Русију као наводне виновнике Првог светског рата? Коме је у интересу да Гаврила Принципа проглашава за терористу?

Опширније...
 

Ранко ГОЈКОВИЋ: Знаменити Срби на служби Русији – Свети Сава Крипецки

s28146Идеја за писање текстова о знаменитим Србима у историји Русије, потекла је од мојих руских пријатеља. То писање сам дуго одлагао, а «иницијалну капислу» за почетак рада на тој теми представљао је скандалозни интервју «Вечерњим новостима» (изузетно ниског интелектуално-моралног нивоа) Мајкла Кирбија, амбасадора САД у Београду. Дакле, док су по речима владике Николаја, српски синови одлазили на Запад са торбама препуним врлина, а враћали се са торбама препуним заблуда, са Истоком је било обрнуто – узајамна богољубива надоградња прожимала је многе српске великане у Русији, као и многе руске великане у Србији. Промислитељске, мистичне везе између Срба и Руса грађене су вековима и ни један непријатељ нити окупатор, није успео да те везе покида, па свакако неће ни Мајкл Кирби. У време татаро-монголског нашествија на Русију, моћна Србија Немањића помагала је на све начине православну браћу. Православна браћа су то вековима враћала са захвалношћу и враћају и данас. Исто тако, у време великих несрећа једног народа, његова истинска елита је налазила уточиште код своје браће, истовремено доприносећи развоју и јачању вере и културе братског народа.

Опширније...
 

Шешељ оптужио Вучића да само фингира борбу против криминала и изазвао га на тв-дуел

seselj rkg 1232ЗА КРИМИНАЛ ОСУМЊИЧИО АЛЕКСАНДРА ВУЛИНА, МАЈУ ГОЈКОВИЋ, ИВИЦУ ДАЧИЋА, ИГОРА МИРОВИЋА...

Премијеру понудио директан дуел на једној од телевизија са националном фреквенцијом и нагласио: „Нека сам изабере на којој. Па да видимо колико је он паметан и способан. Да видимо колико јаким аргументима располаже. Он је до сада избегавао да одговори на тај изазов. Он користи стандардну поштапалицу, да ми жели оздрављење, а видите да сам ја много здравији од њега”

Опширније...
 

Софија осваја Москву

540683 sofiji-soskic02-foto-privatna-arhiva ffНакон што је у Математичкој гимназији у Краљеву избрусила знање из техничких наука, млада Софија Шошкић (20) спаковала је кофере и запутила се на један од најтежих руских универзитета.

Међутим, за некога ко је већ у средњој школи савладао програмирање, а математику држи у малом прсту, чини се да нема претешких студија. Тако нам Софија о Московском универзитету за нафту и гас Гупкин прича као о каквој занимљивој авантури и не крије да је поносна што се за тај пут изборила сама, својим знањем.

Опширније...
 

Пресе: „Бруталност аустроугарске војске на Балкану“

041567Бечки дневник „Пресе“ констатовао је, поводом стоте годишњице почетка Првог свјетског рата, да је аустроугарска војска била посебно брутална на својим мултикултуралним границама, на Балкану и руском фронту.

за ФБР приредила Биљана Диковић

Опширније...
 

ЧЕДОМИР АНТИЋ: ЗАШТО СУ АЛБАНЦИ АМЕРИЧКИ ШТИЋЕНИЦИ НА БАЛКАНУ?

cedomirantic 620x0Вашингтон је подржао независно Косово из потребе да хладни рат буде настављен до распада руске државе

Западне силе су током 19. и 20. века тежиле да спрече утицај Русије, односно СССР на Балкану, а Албанци су им у томе били природан савезник. Ипак, албански народ би требало да се замисли над ценом коју је он платио, оцена је Чедомира Антића, историчара и председника Напредног клуба.

Опширније...
 

ДСС КиМ: Преговори у Бриселу одвијају се у тишини јер тако се најбоље прикрива издаја

briselski-tim-za-izdaju1ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Сасвим неопажено и у тишини одржани су преговори између Београда и Приштине у Бриселу уз штуро саопштење да се наводно због бољег живота Срба на Косову и Метохији српска власт сложила да Канцеларија официра за везу у Приштини практично добије статус амбасаде која треба да организује у будућности званичне посете Београда јужној српској покрајини.

Опширније...
 

Дејвид АЈК: МЕДИЦИНСКА ЗАВЕРА

david ajkВећ тридесет година истичем како су медицинске установе широм света само оруђе за фармацеутски картел, или “Велику Фарму”. Здравље је последња ствар коју представљају! У званичној медицини се ради о богатству, а не здравству, па чак и више од тога, ту је циљ да се људи држе ментално, емоционално и физички болеснима, или у стањима бивствовања која им не дозвољавају везу са својим истинским и бесконачним сопством. Велика Фарма делује као једна мрежа, упркос томе што се наизглед чини да се ради о различитим “компанијама” а њена класична структура “пирамиде унутар пирамиде” Илумината контролише читаву званичну медицинску професију и њену сродну “индустрију”. Истина је да је та “индустрија” заснована на људској патњи, а што више патње – то боље. Уосталом, здрави људи не плаћају медицинске рачуне, него болесни.

Опширније...
 

Александар ПАВИЋ: Хан и наставак кувања српске жабе

Дан уочи своје прве посете Београду у својству ЕУ комесара за суседску политику и преговоре о проширењу, Аустријанац Јоханес Хан је, у интервјуу датом београдским Вечерњим новостима изјавио: „Србија се правно обавезала, у оквиру приступних преговора, да постепено усагласи своје ставове са ЕУ, о тешким питањима као што су санкције Русији. То је веома важно и очекујемо од Београда да испоштује ову обавезу“.

Опширније...
 

САД су спремне да ратују против Русије до последњег Украјинца, перспектива Србије је у интеграцији са Русијом

seselj8

Може слободно да се каже да је хашка тамница српска гробница, да је то тамница у којој је по ко зна који пут учињена сеча српских кнезова. Како сте успели да преживите у том казамату, шта вам је помогло и како се осећа човек када изађе из тих зидина?

Опширније...
 

ЧЕПУРИН: Рушили су Јужни ток, али нека нико не увлачи Балкан у сукоб са Русијом

cln ok st 123ОКРУГЛИ СТО „ПРАВНО-ПОЛИТИЧКИ АСПЕКТИ КРИЗЕ У УКРАЈИНИ” У ОРГАНИЗАЦИЈИ СТРУКОВНОГ УДРУЖЕЊА ПРАВНИКА „НОМОКАНОН”

Извештач: Диана Милошевић

Опширније...
 

ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ: ПОРУКА ИЗ ЗАГРЕБА: СРБИЈО, НАОРУЖАЈ СЕ!

macukamenu01Док се цео свет наоружава као суманут, дотле Србија, према стандардима ЕП, треба да следи дискурс Жена у црном


1.

Од Војводе Шешеља било је сасвим довољно. Можда је, по хрватском укусу, премало метастаза на његовој јетри; можда је за европске стандарде недовољно дуго у притвору. Тек, озрачен хистеријом из Загреба и Стразбура, Војвода не мора да уради више ништа сем што је у овако важном тренутку и за категорије почетника и морона довољно јасно осветлио српски пут ка Бриселу и будућност српско-хрватских односа.

Опширније...
 

Чудо у Русији: Од ватрене стихије сачувана само књига Старцa Тадејa Витовничког!

 

unnamed-49-620x330Тјумењ / Москва – У Руском граду Тјумењ, Сибир, у Уралском федералном округу, у ноћи 28 на 29 новембар у 3:00 сата ноћу, произашао је пожар, на православној изложби, захвативши и остали изложбени простор.

У три сата ујутру, у Севастопољској улици где се одржавала изложба, услед преоптерећености инсталација, на једној од разводних кутија долази до куршлуса чије варничење пали уљe за кандила формирајући ватрени стуб, који муњевитом брзином захватa кровну конструкцију.

Опширније...
 

НИЈЕ СЛУЧАЈНО ПАПА ФРАНЦИСКО ЕВРОПУ У СТРАЗБУРУ НАЗВАО „БАКОМ, НЕПЛОДНОМ И ЈЕДВА ЖИВОМ”

limon e 123Нови варвари неће дозволити ЕУ ни да се претвори у заједницу туристичких република

Пише: Едуард ЛИМОНОВ, руски писац и политичар

То што је Европа бака – то и није најгоре. Јер, на територијама Европе су већ „заселе” вишемилионске хорде придошлица са других континената, а то је већ – сасвим озбиљна ствар. Још од Атилине најезде Европа није видела толики број туђег света на својој земљи, а то значи – још од самих почетака средњевековља...

Опширније...
 

ПУТИН: Ако Европа не жели Јужни ток - неће га бити

8415200ПРЕДСЕДНИК УПРАВЕ ГАЗПРОМА АЛЕКСЕЈ МИЛЕР: ПРОЈЕКАТ ГАСОВОДА ЈУЖНИ ТОК ЈЕ - ЗАТВОРЕН

РУСИЈА за сада не може да настави реализациjу проjекта Jужни ток пошто jе Бугарска блокирала градњу подморске деонице, изjавио jе данас руски председник Владимир Путин.

Опширније...
 

Дмитриј РОГОЗИН: Политика Запада према Србији је гнусна и цинична

907984583564

УТИЦАЈНИ потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин назвао је политику Запада према Србији „гнусном и циничном“.

Опширније...
 

„ПОНОСНА“ СРБИЈА СЛАВИ НАТО У БЕОГРАДУ

oana-lungescu thumb-1Илузионо је надати се да постоји крај понижењима која нам владајућа елита може приредити. Након манифестације понос Курбистана и Београдског бала вампира када су поклоници Трилатералног окултног друштва дошли да одиграју шоту над руинама Српског националног поноса, уследило је најпре дроновање, а потом и Прешевање премијеровог колеге и пријатеља фрЕдија дРаме. Све нас који смо се, бар на тренутак понадали да морално посртање Србије неће прерасти у ваљање грогираног боксера по блату националног и људског достојанства, разувериле су најавине најаве заказане за март следеће године.

Опширније...
 

Душан ПРОРОКОВИЋ: Шешељев долазак из Хага најављује краj западног „балканског поретка”

s28378После пуштања Шешеља, Хашки трибунал је клинички мртав и не само да ће све будуће пресуде бити без потребног легитимитета, већ се у питање доводе и све донете до сада

Улога Хашког трибунала није била да кажњава злочинце. Да јесте, не би се тако провукли Рамуш Харадинај и Насер Орић, на пример. Хашки трибунал је био само пуко средство САД, преко којег је требало вршити притисак на Србију и пресудама „писати историју” југословенског грађанског рата. Захваљујући тако „написаној историји” успостављен је поредак у региону, у којем је Србији трајно намењена подређена улога

Опширније...
 

Дмитриј СЕДОВ: Јоханес Хан, магарац и индулгенција

s28300Према историјским сведочанствима, римокатолички монаси који су трговали индулгенцијом најчешће су путовали на магарцима. Једно од објашњења узрока таквог избора било је то што је монах имао могућност да у досадним часовима путовања разговара са својим транспортним средством. Осим тога, уколико се магарцу натрља тур онда он почне тако ра реве да може разбудити сва села неколико километара унаоколо. Та његова особеност користила се као сигнал за опасност у случају напада пљачкаша.

Опширније...
 

Путинова златна клопка: Руски шах-мат на геополитичкој шаховници – Игра је готова!

putinsahЗападне санкције против Русије ће ићи даље без обзира попустио Владимир Путин у Украјини или не. Све да у овом тренутку Русија врати Крим и обустави чак и хуманитарну помоћ Донбасу, аналитичари тврде како Вашингтон никада неће опростити актуелном руском руководству увреду коју је претрпео прво са Сноуденом, потом са Сиријом, али у првом реду на Криму, где је Русија поступила по властитој вољи, без претходних консултација са Западом, што је била уобичајена пракса.

Опширније...
 

ЛЕОНИЛ РЕШЕТЊИКОВ, ДИРЕКТОР РУСКОГ ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕШКА ИСТРАЖИВАЊА, У ИНТЕРВЈУУ ЗА „ГЕОПОЛИТИКУ" И „ЛИДЕР"

leonid-resetnikov-sГУБИЛИ СМО БИТКЕ АЛИ НИКАД РАТОВЕ

Разговор водила Сузана Московљевић

Генерал-потпуковник Леонид Петрович Решетњиков, директор Руског института за стратешка истраживања, није непознат српској јавности. Објављивање књиге доктора историјских наука Леонида Решетњикова на српском језику „Вратити се Русији“, крајем априла ове године, као и његово обраћање тим поводом, добили су у Србији запажен медијски публицитет. Процене и проницљива запажања плод су не само академског образовања, него и богатог искуства које је Решетњиков стекао дугогодишњим радом у обавештајној служби. Осим тога, наш саговорник је и православни верник и на том веровању гради свој интегрални поглед на свет. Оснивач Руског института за стратешких истраживања (РИСИ) је председник Руске Федерације. Задатак института је да врши анализе прикупљањем и обрадом информација из целог света, на основу којих се доносе одлуке и решења на највишем нивоу. У РИСИ је запослено 207 људи, од којих се 135 бави искључиво аналитичким радом.

Опширније...
 

ПРОРОЧАНСКИ ИНТЕРВЈУ АЛЕКСАНДРА ЗИНОВЈЕВА: 21. ВЕК БИЋЕ НАЈСТРАВИЧНИЈИ ДО САДА

zinovjevКако је руски филозоф видео будућност света пре 15 година, супротстављајући се либералном оптимизму свог саговорника

Подсећамо се дела интервјуа познатог руског дисидента и филозофа Александра Зиновјева (1922-2006), који је дао пред свој повратак из Немачке у Русију. Разговор са новинаром француског листа Фигаро вођен је 24. јула 1999. године у Берлину.

Опширније...
 

Александар ЂИКИЋ: Фашизам, „антифашизам“ и замена теза

s28226Са наших простора такође је било значајне помоћи Хитлеру у горе поменутој инвазији. Хрвати су регрутовали „Црну легију“ и „Вражју дивизију“, Муслимани „Ханџар дивизију“, Шиптари „Скендербег дивизију“, и све су оне здушно помагале нацистичкој Немачкој на Источном и на другим фронтовима. Додуше, и нацистичка Немачка им није остајала дужна. Помагала је и она њима, нарочито ефикасно када је био у питању геноцид над Србимна и Јеврејима. И сви они, дакле и Хрвати и Муслимани и Шиптари здушно су данас  против улоге Русије у украјинском грађанском рату. 

Опширније...
 

Кустурица: Кад унуци усташа оптужују Србе за геноцид

princip kusturica

Прослављени режисер Режисер Емир Кустурица оценио је да бошњачки интелектуалци упорно настоје да децу бораца против нациста „реформишу“ у фашисте, а да геноцид у Андрићграду виде само они чији су се дедови борили на страни нациста у редовима усташа и Ханџар-дивизије.

„Најгласнији борац против просветне и културне функције Андрићграда је морално инсуфицијантни Сидран, који не документује геноцид о коме тако често говори него га истиче као опште место, маше њиме и срозава га као и властити живот“, написао је Кустурица у ауторском тексту објављеном у београдској „Политици“.

Опширније...
 


Страна 192 од 237

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Ко је присутан

Имамо 75 гостију на мрежи
rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 6218904

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.