svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Aлександар Павић: АМЕРИЧКА АМБАСАДА У БЕОГРАДУ ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ

Може бити да ни америчка ни западна јавност уопште више не очекују од америчких председника да знају ишта о земљама које су Сједињене Америчке Државе бомбардовале и/или војно окупирале. Нажалост, то не може са сигурношћу да се тврди, пошто истинске јавности у тим земљама практично више и нема.

Опширније...
 

Серафим Мелентјев: ШТА МОСКВА ТРЕБА ДА УРАДИ ДА БИ ДИПЛОМАТСКИ ПОБЕДИЛА ЗАПАД

Свету је потребна империја добра, Русија има све шансе да то постане

Истакнути руски социолог Александар Александрович Зиновјев, својевремено је смислио израз „како иглом убити слона“. Зиновјев је причао о догађају из свог детињства када су се током 30-их у московским двориштима формирале дечје разбојничке групе које су тукле другу децу и отимале им новац и ствари. Једном се Зиновјев враћао из продавнице у којој је купио шестар са оштрим врхом.

Опширније...
 

Дмитриј Седов: АМЕРИЧКИ СИСТЕМ ПРОИЗВОДЊЕ ПРЕДСЕДНИКА

Роналд Реган, Председник САД, једном приликом је приметио: “Политика представља пристојну професију. Ако ти се посрећи, чекају те велике награде, ако се осрамотиш, увек можеш написати књигу о себи”. Овакво прецизно изражавање представља добар одговор на збуњујуће питање МИП-а Русије: Ког врага је требало Бараку Обами да прича да се Косово одвојило од Србије путем свенародног изјашњавања?

Опширније...
 

Пол Крејг Робертс: ОНИ КОЈИ СУ ИЗМИСЛИЛИ ДАНАШЊЕ РАТОВЕ

Жуто новинарство помогло је да се Америка упушта у исто толико бесмислене ратове као што је то био Шпанско-амерички рат

Опширније...
 

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА И „ДЕМОКРАТИЈА“

ЗАБРАЊЕНИ СНИМАК ИЗ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ, ТАЧНИЈЕ ГОВОР УЧЕСНИКА НА СКУПУ У ЧАСТ ЗОРАНА ЂИНЂИЋА „МОЖЕ ЛИ СЕ У 'ДЕМОКРАТСКОЈ' СРБИЈИ ГОВОРИТИ ИСТИНА“

 

 

Ненад Благојевић: ЗАШТО СТЕ НАС УБИЈАЛИ?

Карло Велики је у IX веку издао јасну наредбу: „Ако Чеси нападну његово Франачко царство да се дигне трећина војске. Али ако нападну Срби да се дигне цела војска.„ Једанаест векова касније, „нови светски поредак“ у оличењу НАТО –а је издао налог: Ако се Срби буду бранили од уништења свега што је њихово обавезно их бомбардовати. А ако се не буду бранили онда их, бомбардовати.

Опширније...
 

НЕМАЧКИ АДМИРАЛ У НАТО-у: СТИД МЕ ЈЕ ШТО ЈЕ МОЈА ЗЕМЉА У 20. ВЕКУ ТРИ ПУТА БОМБАРДОВАЛА СРБИЈУ

Када је 1999. уз НАТО бомбе на Југославију кренула и незапамћена медијска хистерија по европским медијима против „грозних Срба“, међу реткима који су стали иза бомбародованих нашао се Немац, адмирал Елмар Лудвиг Шмелинг, бивши шеф Немачке обавештајне службе и потоњи шеф Контраобавештајне службе НАТО.

Опширније...
 

Проф. др Коста Чавошки: ОБМАНА О СТАТУСНОЈ НЕУТРАЛНОСТИ

Такозвани Бриселски споразум, који су закључили Хашим Тачи, председник владе самозване државе косметских Арбанаса, и Ивица Дачић, председник Владе Републике Србије, почива на двема обманама: да је за обе стране уговорнице статус Космета са државно-правног становишта и даље нерешен, и да је у том погледу и за Европску унију Бриселски споразум статусно неутралан. Убрзо се показало да су Ивица Дачић, Александар Вучић и Томислав Николић систематски обмањивали српску јавност, пошто тај споразум, по својим последицама, представља не само дефакто него и дејуре признање независности и суверености самозваног Космета. То се лако може доказати.

Опширније...
 

Прљава енглеска посла – КОЛИКО ЈЕ БРИТАНСКА ТАЈНА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА УТИЦАЛА НА СУДБИНУ СРБИЈЕ?

Велика Британија некада је била водећа светска сила, колонијална империја „у којој сунце никада не залази“. Веровало се да је прву модерну суперсилу у 16. веку створила моћна флота у чију се част певало „Британија влада морима“. Истина је другачија. За стварање и одржавање империје једнако је била заслужна „тајна служба њеног величанства“. Она је такође владала морем, али информацијама. Она их је сакупљала, анализирала, процењивала и користила као оружје често моћније од поморске армаде.

Опширније...
 

РУСКА ПЕСМА "МИЛОСРДНИ ОТАЦ"

 

Ана Филимонова: СРБИ ЧУВАЈТЕ СЕ, ПОЧЕЛО ЈЕ СТВАРАЊЕ БЕОГРАДСКОГ ПАШАЛУКА

Времена за губљење више нема, перспективе трансформације Србије у Београдски пашалук више су него очигледне

Аутор концепције Новог светског поретка Жак Атали утврдио је да ће у будућности бити формиране нове генерације “добитника” и “губитника” које ће настати у процесу сламања нација и националних држава. Однос између “победника” и “поражених” ће бити заснован на основу успостављања апсолутне и бруталне власти над читавим људским друштвом у тајним центрима моћи. Технологија политичке власти треба да буде изграђена на једноставном моделу.

Опширније...
 

КЉУЧНА ТУЂМАНОВА РЕЧЕНИЦА ДА „СРБИМА ТРЕБА ЗАДАТИ ТАКАВ УДАРАЦ ДА ПРАКТИЧНО НЕСТАНУ“...

Брионски транскрипти веома јак аргумент српског тима…

Вилијам Шабас, члан српског правног тима у усменој расправи пред Међународним судом правде у спору између Србије и Хрватске по узајамним тужбама за геноцид, оценио је да су Брионски транскрипти веома јак аргумент и истакао да је таква врста доказа необична у поступку за геноцид.

Опширније...
 

Ратко Паић: ПУТ КА ЕУ УСЛОВЉЕН ЈЕ КВАРЕЊЕМ ОДНОСА СА РУСИЈОМ

Брисел ни Србији неће толерисати задржавање блиских односа са Руском Федерацијом као до сада

Иако су највиши представници власти у Београду ставили до знања да се, и поред кретања Србије у правцу Европске уније, ни у ком случају не мисле замерати Русији поводом украјинске кризе, чини се да ће Брисел тешко да прихвати било какве ставове који макар и мало одударају од његове оркестриране кампање да се по сваку цену Русија осуди због настојања да одбрани своје легитимне интересе.

Опширније...
 

ПУТИН БИ СИГУРНО ДОБИО ПЛЕБИСЦИТАРНУ ПОДРШКУ НАШЕ ЈАВНОСТИ

Мирослав Лазански

СИМПУТИЈА

Којим бисте речима описали свој однос према Путину, могло би да гласи и анкетно питање у Србији. Скоро сам сигуран да би председник Русије добио плебисцитарну подршку наше јавности

Опширније...
 

КИЈЕВСКИ ПУЧ И КРАЈ „МАРША НА ИСТОК“

Путиново „њет“ и брзина корака које је предузела Москва пре референдума на Криму и после њега, потпуно су затекли америчке и ЕУ управљаче кризом. Тренутни успех Мајдана (рушење Јануковича) али без концепта за „дан после“ показао је да се Запад ипак преиграо

Опширније...
 

Ирина Јермакова: ГМО – ОРУЖЈЕ НЕСАГЛЕДИВОГ ГЕНОЦИДА

Генетски модификовани организми (ГМО) – то су нови организми, вештачки створени као резултат уношења једног или неколико гена, другог вида или класе животиња или биљака, ради добијања нових својстава или особина. На огромне ризике за људско здравље, које носи употреба „трансгенских“ производа, указивало се у радовима руских научника (О.А. Монастирски, А.В. Јаблоков, А.С. Баранов, В.В. Кузнецов, А.М. Куликов и многих других), у „Обраћању научника свету“

Опширније...
 

ГОДИШЊИЦА АГРЕСИЈЕ НАТО ВАРВАРА

Пре 15. година на мирну европску државу сручиле су се злочиначке НАТО бомбе. Агресија НАТО-а против Југославије у марту-јуну 1999. године оправдавана тобоже бригом о обесправљеном албанском становништву Косова и Метохије, трајала је 78 дана.

Опширније...
 

Ратко Дмитровић: ДА ЛИ ЈЕ ХАГ ВЕЛИКА И ПОСЛЕДЊА СРПСКА ШАНСА

Пред Међународним судом у Хагу почео је процес чији крај многи виде као нерешен резултат; суд ће, учи нас ова школа, констатовати да геноцид нису починиле ни Хрватска ни Србија, расправе о дометима судске пресуде у локалним оквирима потрајаће десетак дана, све ће се смирити а живот и дани потопиће оно што би заувек требало да остане на површини. Да се не заборави.

Опширније...
 

Петар Искендеров: ОД КОСОВА ДО КРИМА: ХРОНОЛОГИЈА ПРЕПОРОДА РУСИЈЕ

"Ми никада не одступамо од сарадње на принципима дипломатије. Уколико партнери то не желе, ми их не можемо натерати на такав приступ. Овај случај се не може посматрати ван историјског контекста, и надам се да они то схватају. Без обзира на то да ли постоје преседани у међународном праву (а они постоје), одговорно изјављујем: свако разуме да Крим неизмерно више значи Русији него Коморска острва Француској или Фокланди Великој Британији." - ове су речи министара иностраних послова Русије, Сергеја Лаврова, исказане на конференцији за новинаре после разговора са америчким државним секретаром Џоном Керијем у Лондону, ставиле тачку на покушаје Запада да зауставе руску политичку и дипломатску офанзиву у Украјини.

Опширније...
 

Петар Искендеров: ИЗБОРНЕ ЛЕКЦИЈЕ ЗА СРБИЈУ И СРБЕ

Успех једне политичке партије без преседана у новијој српској историји, захтева да се максимално озбиљно размисли о разлозима, околностима и последицама те чињенице. Споља гледано, исувише је оштар контраст између погоршања социјално-економских показатеља српске економије праћеног неумољивим растом спољњег дуга државе (62% укупног бруто-националног дохотка), 30% стопом незапослености и прогнозираним дефицитом буџета за 2014. годину од 7-8% БНД (најгори резултат на Балкану), са једне стране - са апсолутном победом владајуће коалиције, која би требала бити одговорна за овакву ситуацију, са друге стране.1 Међутим, овај парадокс је чисто спољашњи. У стварности, ова победа коалиције на челу са СНС, на самом почетку није била повезана са социјално-економском сликом и у својој основи је имала неколико фактора, које су српско руководство и његови саветници и савезници беспрекорно искористили.

Опширније...
 

Слободан Рељић: КРИЗА МЕДИЈА И МЕДИЈИ КРИЗЕ

Повод за разговор са Слободаном Рељићем, познатим српским новинаром, јесте његова нова књига, „Криза медија и медији кризе“, која је у јануару изашла из штампе у издању „Службеног гласника“. Слободан Рељић је новинарску каријеру почео у Радио Београду, али је широј јавности остао упамћен као уредник „НИН-а“, у времену када је овај српски недељник уживао професионални кредибилитет и велики углед у српском друштву.

Опширније...
 

Саша Бугарчић: ЗЕМЉА ЈЕ БОГАТСТВО

Некад, док сам био дете, било је сасвим нормално у сваком селу да већина домаћинстава има своје кокошке, пар свиња, па чак и краву. Свака је породица имала нешто земље и ту се узгајала храна за стоку, мали врт и воћњак, где се узгајала храна за породицу. Иако су већ онда сви чланови домаћинства били запослени, паралелно су водили и своју малу фарму.

Опширније...
 


Страна 270 од 320

Колумна

Магла

magla

 

Аплауз 

aplauz

 

Живот у чизмама

zivot u cizmama

 

Историја

istorija

 

Судбина

sudbina

 

Младост и старост

mladost i starost

 

Полу истине и полу знања

polu istine i polu znanja

 

Глупост и памет

glupost i pamet

 

Најбоље за најгоре

najbolje za najgore

 

Доброчинство

dobrocinstvo

 

Ко је присутан

Имамо 112 гостију на мрежи
trska_crkva.jpg
Број прегледа чланка : 4715794

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.