svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Роза Кори: АГЕНДА 21 – УН ПЛАН ЗА ПОРОБЉАВАЊЕ ЧОВЕЧАНСТВА

Агенда 21 је шематски план, акциони план за успостављање апсолутне контроле над свом водом, земљом, свим биљкама, минералима, инфраструктуром, средствима за производњу, едукацијом, енергијом, информацијама и свим људским бићима на свету

Опширније...
 

ТАМО ГДЕ РАСТЕ ГМО СТВАРАЈУ СЕ СУПЕРКОРОВИ, А ЊИХОВО УНИШТЕЊЕ ИЗАЗИВА БОЛЕСТ КОД ЉУДИ

Извештај центара САД за надзор над болестима, показао је да су болести повезане са храном, порасле од два до 10 пута у периоду од 1994. године, када је почела комерцијализација Генетички модификованих рганизама (ГМО), до 1999.

Опширније...
 

Зејнел Зејнели: КАКО ПОКУШАВАЈУ ДА СРБИЈУ УДАЉЕ ОД РУСИЈЕ

Иако је прошло много година, када су Русија и неке од земаља Европске уније потписале и ратификовале споразуме о изградњи Јужног тока, ЕУ се сада сетила да споразуми нису усклађени са Законодавством Европске заједнице. Ту се ни крива ни дужна нашла и Србија, која није ни чланица ове заједнице, али су се чиновници задужени за енергетику, тек сада присетили да је изградња Јужног тока, посебно онај део који ће пролазити кроз Србију, згодна прилика, да се изврши још један велики притисак на Србију, како би, замислите и она ускладила Уговор са Руском федерацијом са прописима једне заједнице којој Република Србија не припада.

Опширније...
 

НА ИСТОКУ СУ КАПИТАЛ, РЕСУРСИ И ТРЖИШТЕ, НА ЗАПАДУ САМО ФИКЦИЈЕ

Емил Влајки, потпредседник Републике Српске, рекао је на Научно-стручној конференцији у Градишци, где се расправљало о партнерској сарадњи Републике Српске и Републике Србије , са тежиштем на безбедносзт и економију, између осталог и ово.

Опширније...
 

Вилијам Енгдал: ПЛОДОВИ СЕМЕНА УНИШТЕЊА

КАКО „МОНСАТО“ ПОКУШАВА ДА САКРИЈЕ ИСТИНУ О СМРТОНОСНОМ УТИЦАЈУ ГМО ХРАНЕ

Ништа није могло бити опасније по пројекат генетичког инжењеринга и депопулациону агенду Глобалистана од студије „Дуготрајна токсичност хербицида ,Раундап' и на ,Раундап' толерантаног ГМ кукуруза", коју је урадио професор Жил Ерик Сералини са својим тимом научника са француског Универзитета Каен (Саеп). У немогућности да студију и Сералинија дискредитују стандардним, увежбаним обрасцима, корпорација „Монсанто" и научни естаблишмент Новог светског поретка одлучили су да предузму још један очајнички потез:

Опширније...
 

ПЛАН ЗА ПОГИБИЈУ СВИХ ПРАВОСЛАВНИХ СЛОВЕНА

Овај текст смо објавили  пре годину и по дана, али због његове изузетне актуелности стављамо га поново на увид читаоцима. Све што је у њему написано остварује се невероватном прецизношћу и упорношћу. "Грубости и наглост, лаж и обмана, пијанство, нарконманија, издајништво, шовинизам и непријатељство према народима - све ћемо то култивисати у свест људи. И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради"" каже Далс, први директор ције у својој директиви. И би тако до данас.

Опширније...
 

РАЗВОЈ "ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ" ДОВЕШЋЕ ДО НОВОГ ФАШИЗМА - Интервју Михаила Хазина, председника економске консултајтске компаније "Неокомн"

Појава нове руководеће елите у свету - последња шанса да се за неколико деценија избегне тотално сиромаштво.

После настанка СССР, „старе“ капиталистичке елите почеле су суштински да модификују механизме управљања друштвом. Традиционални механизми који су отворено или прикривено преносили друштву константност социјалног раслојавања очигледно су губили у односу на СССР и одмах су предузете мере за решавање два задатка.

Опширније...
 

Драгомир Антонић: НЕ СКРЕЋИ СА ЕУ ПУТА, С ПАМЕТИ КАКО ХОЋЕШ

Прође Митровдан, Свети Аврамије Затворник, Свети краљ Милутин, Свети Врачи - Козма и Дамјан. Све су нечије Крсне славе. Свети Врачи су и еснафска слава лекара и лекарских удружења. Шта да се ради. Богу хвала кад се у светитеље и Господа Срби могу уздати. Велика је сила на нашој страни. Зато не клонимо духом, него се помолимо као што су наши прадедови радили. Молитва храбри. Чувајмо веру православну.

Опширније...
 

Синиша Ковачевић: ГЛАС ИСТИНЕ И ЧАСТИ НА СКУПШТИНСКОМ БАЛУ ВЕЛЕИЗДАЈЕ, ПОНИЖЕЊА И СРАМОТЕ

 

Бранко Марушић: ПИСМА ИЗ БУГАРСКЕ

У ЗАГРЉАЈУ ЕУ ГОРЕ НЕГОЛИ ПОД ТУРЦИМА

Желите ли да знате како ћете живјети у Европској Унији? Путујте у Бугарску. Не само да се одморите, да ходате дуж шеталишта од ресторана до ресторана. То је маска – фасада. Возите мало, неколико десетина километара у унутрашњост. Видјећете рушевине фабрика, видјећете да је сиромаштво завладало свуда наоколо. Видјећете од ЕУ уништену привреду, видјећете људе који узалуд покушавају да нађу посао.

Опширније...
 

АЛБАНСКА ПРОПАГАНДА УСРЕД КНЕЗ МИХАИЛОВЕ

У Београду ће бити постављен рад двеју Албанки „Визуелна изложба породице Богујевци“ о убиству у Подујеву. Незамисливо је да у Приштини освану слике о масакрима над Србима

Опширније...
 

РУСИЈА ТВРДИ: ШЕШЕЉА СУ ПЛАНСКИ ЗАРАЗИЛИ СМРТОНОСНИМ КАНЦЕРОМ КАО И ЧАВЕЗА

Шешељева болест озбиљно је забринула и руску јавност. Шеф друштвеног комитета за одбрану Војислава Шешеља посланик Државне думе РФ Вјачеслав Теткин сматра чињеницу болести лидера српских радикала врло сумњивом. Он то повезује са тим што се Међународни трибунал, како он сматра, одавно већ претворио од судског органа у казнени.

Опширније...
 

Никола Врзић: ДАН КОЈИ ЋЕ ПОСТАТИ НОЋНА МОРА

Датум је коначно неопозиво одређен, што је дочекано са великим одушевљењем учесника у договорима и њихових следбеника. Премијер је, као ватрени унијата, егзалтирано саопштио народу да је највећи догађај у српској историји. Пред датумом је потамнела целокупна српска прошлост и, како се могло разумети, почела је светла европска будућност. Наравно, не мисле сви тако. Никола Врзић све то друкчије види и описује. У листу „Печат“ он у својој анализи догађања везаних за датум каже да ће до нашег пријема у ЕУ, ако се то уопште догоди, бити још тачно сто датума.

Редакција сајта „Светиње Браничева“

Опширније...
 

КАКО ВЕШТАЧКА ЈАЈА НЕЋЕ НАХРАНИТИ ГЛАДНЕ У СВЕТУ

Вештачка јаја, направљена од биљне базе, без икаквих додирних тачака с пилетином, у САД су пуштена у продају у септембру 2013. Ова биљна јаја, којa мењају права у свему, од кекса до мајонезa, биће доступна у продавницама широм света, уз финансијску подршку милијардера Питера Тхиела и Бил Гејтса.

Опширније...
 

НА МИЛОСТ ЋЕ ОКРЕНУТ НЕБЕСА

Ако је до прошлогодишње „ноћи вештица“ и било неких недоумица на коју страну ће да окрену београдски „Хамлети“, после већ није. Са пута којим су тада кренули не само да не скрећу, већ чине све да то постане пут без повратка.

Опширније...
 

ВАЛТЕР ЈЕ БРАНИО И БЕОГРАД, И БИО ЈЕ ЧЕТНИК

Прави Валтер, као и онај филмски, организовао је мрежу шпијуна и илегалаца и задавао је велике главобоље окупаторима, показују немачки документи сачувани у Архиву Београда. Међутим, мајор југословенске краљевске војске Жарко Тодоровић, против кога је Гестапо покренуо највећу контраобавештајну акцију на Балкану, није имао штаб у Сарајеву већ у Београду, а незаслужени заборав дугује писцима идеолошке историје после Другог светског рата.

Опширније...
 

Милорад Екмечић: МИ СМО ЗА АМЕРИКУ НАРОД КОЈИ У СЕБИ НОСИ ОПАСАН ВИРУС

Док амерички стратези буду муку мучили са питањем како да униште вирус зла који Срби у себи носе, опасност за њих од герилског рата – у неком новом сукобу са Русијом – биће реална и присутна. Сав тај пантеон умних глава, вођа њихових невладиних организација и јавно српско мњење које они створе је паучина на ветру. Варају се амерички стратези када мисле да ће их унутрашњим растакањем српске политике, културе, стила живота ослободити обавезе да на Балкан шаљу пола милиона војника, у случају неке веће кризе њихових односа са Русијом

Опширније...
 

БИЉКА ПЕЛИН (јако је горка) УБИЈА 98%ЋЕЛИЈА РАКА/КАРЦИНОМА У САМО 16 САТИ?!

Према истраживањима која су објављена у „Life Science“, артемисинин – дериват биљке Sweet wormwood (Артемисиа Аннуа Л., дослован превод са енглеског – слатки пелин) кориштен у кинеској медицини – може убити 98 посто ћелија рака груди за мање од 16 сати. Ако се биљка користи сама, узрокује 28-постотно смањење ћелија рака груди, али у комбинацији са жељезом, Sweet wormwood је успио „избрисати” рак готово у потпуности.

Опширније...
 

Радојица Барјактаревић: ПРИЧА О ЗЕОЛИТУ

РУДНИК ЧАРОБНОГ КАМЕНА ЖИВОТА

Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пуштали у продају, лечио би се овај наш болесни народ – каже Добривоје Бојовић Жути. Зашто мало знамо о зеолиту?. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Купи гљивична оболења и на кожи људи и животиња. У штали као у апотеци. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек за третирање разних болести, попут карцинома коже, тумора јајника и грлића материце

Опширније...
 

Пајо Илић: ГЛОБАЛНА ИМПЕРИЈА ЗЛА: ФИНАНСИЈСКО-ЕКОНОМСКО ОРУЖЈЕ

У последњој деценији су се десиле значајне промене у светској привреди. Раније је банкарски капитал служио потребама материјалне производње и фактички је срастао с њом. Међутим већ средином 80-их година почиње одвајање чисто финансијског капитала од потреба материјалног развоја. У данашњем времену он је попримио отворено изопачену форму. По различитим оценама у светској привреди на сваки долар, који се обрће у производној сфери долази од 10 до 15 долара, повучено на чисто спекулативним финансијске операције. Пошто је долар постао светском валутом, и САД располаже његовим огромним залихама, то су они добили у руке моћно оружје, чијим кориштењем се може нанети велика штета практично свакој земљи. Заједно с тим, такво одвајање ствара ситуацију потенцијалне неодрживости привреде САД. Оцена неких страна створених ситуација је садржана у брошури В.И. Скрипкина /31/:

Опширније...
 

ИГУМАН ЗЕМЉЕ РУСКЕ СЕРГИЈЕ РАДОЊЕШКИ

Ж ивотописне иконе Сергија Радоњешког и иконе посвећене Светој Тројици основа су нове изложбе постављене у московском Музеју старе руске уметности Рубљов. Изложба отвара низ културних и црквених манифестација посвећених 700-годишњици од рођења једног од најпоштованијих руских светаца. Јубиларни датум ће се широко обележавати наредне године.

Опширније...
 

ВЛАСТ СЕ БОГАТИ, СЕЉАК ПРОПАДА

Велибор Кузмановић из Снеготина је у Лихтенштајну провео осам и по година. Каже да му није било тешко јер је отишао код родитеља, који су већ живели у малом селу Ћур више од 30 година кад им се он придружио.

Опширније...
 


Страна 267 од 311

Ко је присутан

Имамо 162 гостију на мрежи
bradaca.jpg
Број прегледа чланка : 4196549

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.