svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Момир Лазић: ШЕШЕЉ – ДРУГО ИМЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ХАШКЕ ИНКВИЗИЦИЈЕ

Оно што се догађа др Војиславу Шешељу у Хагу не спада у најелементарније, него у најужасније кршење људских права у 21. веку. Никада се, до сада, није десило да један човек, који је апсолутно недужан, и није извршио ниједан прекршај, а камоли злочин, буде толико дуго заточен у затво- ру под оптужбом за геноцид над другим народима, а да је та оптужба, апсолутно, ортодоксна лаж.

Опширније...
 

Бранко Драгаш : ЕКОНОМСКИ ПРОГРАМ ЗА СПАС СРБИЈЕ

БАНКРОТ – Први сам пре пет година изашао са предлогом да се прогласи банкрот државних финансија Србије. Када сам то написао и рекао у једној емисији, јавност је остала запрепашћена. Зашто? Србија је већ банкротирала, али нико то не сме отворено да каже. Лажемо се непрестално. Одлучио сам да прекинем ту колективну лаж.

Опширније...
 

Душан Пророковић: ДА ЛИ СЕ ПРЕРАЧУНАО АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ?

Прва асоцијација на негдашње познанство са Александром Вучићем су: „фокус групе“. Још пре десет година он се, наиме, до те мере био специјализовао за „читање“ истраживања јавног мњења и „препознавање“ пулса „фокус група“  да је у сваком тренутку напамет знао шта у ком месту треба обавезно рећи, а шта никако не споменути, како се обратити којој категорији становништва и шта говорити са скупштинске говорнице у које време. Још тада је био један од најбољих (ако не и најбољи) у држави у овом послу.

Опширније...
 

Слободан Рељић: ЛАЖ СЕ ШИРИ КАО КАРЦИНОМ

Грађанин не верује ни да је судство независно, ни да се лекари држе Хипократове заклетве, ни да је храна коју једемо здрава, ни да мафија није стигла до врхова власти

Опширније...
 

Драгомир Антонић: СРБИМА СЕ ЗАМЕРА ПРОШЛОСТ

Србима замерају прошлост. Зато их кажњавају. Територија на којој да- нас живе Срби дуге је историје. Десет хиљада година овде живе људи. Рађају се, раде, пишу, сликају, производе, тргују, радују се, моле. Некад ратују. Некад се мире. Плодотворан живот из којег израста цивилизација. Каже наука, заснована на материјалним доказима археолошких истраживања.

Опширније...
 

Ранко Гојковић: ИСТОРИЈА - УЧИТЕЉИЦА ЗНАЊА А НЕ УЧИТЕЉИЦА ЗАБЛУДА

Срби су у делу руског ђака Милоша Милојевића имали духовно и богословски осмишљену историју ... али је та историја читав један век већ забрањена, па данашња деца уче кастрирану историју свог рода

Опширније...
 

Борис Алексић: ОД БЕОГРАДА ДО КИЈЕВА - КРВАВИ ТРАГ ПРОЗАПАДНИХ РЕВОЛУЦИЈА

САД и ЕУ нису успеле у Украјини да победе Русију дипломатским и економским средствима јер је Русија понудила Украјинцима много више од Запада, па су из тог разлога прибегли свом опробаном рецепту и изазвали нову крваву револуцију. Чак 77 људи је погинуло у Кијеву након што су се мирне демонстрације претвориле у насилне, а вође опозиције позвале своје присталице да се наоружају[1] и преузму власт.[2]

Опширније...
 

Зоран Чворовић: МРТВА ЗВОНА НА РАСПЕТОМ КОСМЕТУ

Забрана да се над немањићким Косовом и Метохијом чују звона са српских царских лаври представља тачку на крвавом рукопису великоалбанског покрета, чије перо држи сам Бондстил…

Опширније...
 

БОГ СПАСАВА СРБИЈУ, А НЕ ИЗБОРИ И ПОЛИТИЧАРИ

Вичу праведни, и Господ их чује, и избавља их од свијех невоља њиховијех. Господ је близу онијех који су скрушена срца, и помаже онима који су смјерна духа. Много невоља има праведник, али га од свијех избавља Господ.“ (Пс.33-17,18,19)

Опширније...
 

Сергеј Правосудов: СРБИЈА МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ ИЗГРАДЊУ ЈУЖНОГ ТОКА

РЕЗУЛТАТ ВАНРЕДНИХ ИЗБОРА У СРБИЈИ МОЖЕ СНАЖНО УТИЦАТИ НА ЕНЕРГЕТСКУ ПОЛИТИКУ ЕВРОПЕ

У Србији ће се 16. марта одржати ванредни парламентарни избори чији резултат може веома снажно утицати на енергетску политику Европе. Чак може доћи и до заустављања реализације пројекта Јужни ток.

Опширније...
 

Душманићева апотека у центру Пожаревца подсећа на ову значајну породицу

Предраг Мирковић

незаборавни трагови душманића

Недавно реновирање чувене Душманићеве апотеке, једне од најлепших зграда у Пожаревцу, побудило је интересовање за ову фамилију, која је дала низ занимљивих личности значајних за историју Браничева, па и Србије.

Опширније...
 

Бивши припадник полиције БиХ: ГРАНАТУ НА МАРКАЛЕ ИСПАЛИЛА АРМИЈА БиХ ПО НАЛОГУ АЛИЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋА

Хаг – Сведочећи у одбрану Караџића, бивши припадник полиције БиХ изјавио да је гранату на сарајевску пијацу Маркале испалила Армија БиХ по налогу Алије Изетбеговића.

Опширније...
 

Протојереј Андреј Новиков: РУСКИ СВЕТ ПРЕД ИСКУШЕЊИМА: ПРАВОСЛАВЉЕ У „КИЈЕВСКОЈ РУСИЈИ“ (Други део)

Свештеномученик Владимир, митрополит Кијевски и Галицки, такође је као некакво лудило и страшну катастрофу осећао и саму помисао на црквено и државно одвајање Украјине од Русије: „За нас је страшно и да  чујемо , - говорио је, – када се прича о одвајању јужно-руске Цркве од јединствене Православне Руске Цркве… Зар нису проповедници  Православља полазили из Кијева по читавој Русији? Зар међу монасима-угодницима Кијево-Печерске лавре (манастира)  не видимо оне који су дошли из различитих места „Свете Рус“?

Опширније...
 

БАШТЕ КАО НЕКАД

baste kao nekad korica za katalog0БЕЗ ХЕМИЈЕ, МЕХАНИЗАЦИЈЕ УЗ ПОМОЋ БИЉНИХ ПРЕПАРАТА И КОРИШЋЕЊЕМ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗНАЊА

Нова књига монахиње Атанасије Рашић “Баште као некад” у издању Манастира Рукумије и Колор-Преса из Лапова је још један важанприручник за живот у природи и са природом, јер се уз обиље богатих илустрација може сазнати како да производимо здраву храну, без хемије, механизације и коришћењем традиционалних знања.Урађена је у складу са предходним књигама Преживети и живети у природи и Здравље из Божје баште луксузно и квалитетно : чврсти повез, цела у колору, на квалитетном папиру, формата Б5 (17x25 цм) 240 страна.

Опширније...
 

Дејан Мировић: АПСОЛУТНА НИШТАВНОСТ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА ПРЕМА МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ

Бриселски споразум је парафиран 19. априла 2013. у седишту ЕУ, а усвојен је неколико дана касније - 26. априла у Народној скупштини Републике Србије под називом Одлука о прихватању Извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујући процес имплементације постигнутих договора.[1]

Опширније...
 

Ана Филимонова: УЧВРШЋИВАЊЕ НАТО СНАГА НА БАЛКАНУ

Основни инструменти Североатланске алијансе која се последњих година динамично развија на Балкану, су: Акциони план за чланство, Савет за евроатланску сарадњу, програм Партнерство за мир, неформална регионална Управљачка група за безбедност југо-источне Европе (South East Europe Security Cooperation Steering Group), програм југо-источног процеса сарадње (South-East-European Cooperation Process), Савет за регионалну сарадњу (Regional Cooperation Council).

Опширније...
 

Биљан Живковић КО СВЕ ПОДРИВА ТЕМЕЉЕ СРПСТВА?

Прочитала сам интервју Небојше Милосављевића у Политици под насловом „Свесно сам се обрушио на Цркву”, и неколико дана касније писмо, одговор владике канадског Георгија, који је Политика, наравно, скратила. Сама књига Милосављевића „Свети Никола у Торонту”, не служи на велику част озбиљном српском списатељству, нити ће икада заузети и доње место у нашој литератури, сем  тужног.

Опширније...
 

Зоран Влашковић: УНИШТИЛИ ВИШЕ ОД 10.000 СПОМЕНИКА

На две трећине територије КиМ (укупна површина 10.886 км2) су у потпуности уништили од 1999. године,  на више од  280 српских  гробља, више од 10.000 споменика што је нечувено дивљаштво у Европи. – Руше и споменике бораца против фашиста . – Срушили све споменике српских писаца и историјских личности

Опширније...
 

СНИЗИТЕ ХОЛЕСТЕРОЛ ПРОМЕНОМ ИСХРАНЕ И ЧАЈЕВИМА

Холестерол је потребан људском организму, али само до одрећених вредности. Уколико га у крви има више него што је дозвољено, може проузроковати неке болести крвних судова, мождани удар, срчани инфаркт и друга обољења.

Опширније...
 

ПОТОМАК МАХМУТ-ПАШЕ БУШАТЛИЈЕ ВРАТИО СЕ ПРАВОСЛАВЉУ

Потомак Станка – Скендер-бега Црнојевића и Махмут-паше Бушатлије Махмут Бушатлија вратио се на Сретење Господње, 15. фебруара, у православну вјеру. Он је, како је саопштено из Митрополије црногорско-приморске, на крштењу добио име Станко, а тај свети чин примио је у цркви на Ћипуру, на гробу Ивана Црнојевића. Крштење је обавио секретар ЕУО Митрополије црногорско-приморске, архијерејски протопрезвитер цетињски отац Обрен Јовановић.

Опширније...
 

Ђорђе Вукадиновић: БЕОГРАД ЈЕ ДАО ЗНАЧАЈАН ДОПРИНОС КОСОВСКОЈ НЕЗАВИСНОСТИ

Политички аналитичар и уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић оценио је да је званични Београд, одустајући од става "и Косово и ЕУ" и определивши се за "Европу по сваку цену", знатно допринео да самопроглашено Косово утврди елементе своје државности.

Опширније...
 

Џон Кери: КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ ОПАСНО УГРОЖАВАЈУ ЖИВОТ НА ЗЕМЉИ

У ЏАКАРТИ УПОЗОРИО ДА МЕЊАЊЕ КЛИМЕ МОЖЕ ПОСТАТИ НАЈСТРАШНИЈЕ ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТАВАЊЕ

Смањише се надмени Американци! Али, било је потребно да се претходно суоче са сушом у Калифорнији какву нису имали за протеклих сто година и са незапамћеним снежним мећавама у својим источним државама.

Опширније...
 


Страна 252 од 300

Ко је присутан

Имамо 84 гостију на мрежи
koporin-s.jpg
Број прегледа чланка : 3837397

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.