svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Душан Марић: ЗАШТО НЕ МОГУ ДА ЖАЛИМ ФРАНЦУЗЕ

IMG 000000 00000014-300x160НИСАМ ШАРЛИ, И НЕ МОРАМ ДА СЛУШАМ РОБОВЛАСНИКЕ

Згражавам се над убиством новинара и невиних људи у Француској. То нема везе са борбом за вјеру. То су злочини. Иза којих, убјеђен сам, стоје америчке и друге западне обавјештајне службе. Као што су стајале иза терористичких напада на Свјетски трговачки центар у Њујорку, злочина на сарајевској пијаци Маркале или злочина над кијевском тргу Мајдан. Али ништа мање згражавам се над гадостима које су ти назови новинари и карикатуристи објављивали о Мухамеду и другим исламским свецима и вриједностима. То нема везе са сатиром, слободом говора и новинарством. То је примитивно, јалијашко вријеђање муслимана и њиховог идола. Баш онако као што то ових дана тврде муслимани. Они који се не плаше да и у вријеме ове „антитерористичке“ и антимуслиманске хистерије кажу истину.

Опширније...
 

Мило Ђукановић и Хашим Тачи – политички близанци с Балкана


taci-kasapin-i-milo-konj1Продефиловале су кроз Црну Гору у потоњих четврт века – на званичном, највишем, нивоу – свакојаке протуве: од сумњивих политичких лица, преко одбеглих криминалаца, до белосветских тајкуна.

Ипак, ниједна од посета на тако упечатљив начин не скицира безнађе у које нас је гурнула владајућа политичка хунта, као недавна посета потпредседника косовске владе Хашима Тачија Подгорици.

Опширније...
 

Ростислав ИШЋЕНКО: САД спремају провокацију са потапањем пола Украјине и ликвидацијом Порошенка

porosh obam 123sВАШИНГТОНУ ЈЕ ПОТРЕБНА ЛИКВИДАЦИЈА УКРАЈИНСКЕ ДРЖАВНОСТИ, АЛИ – ТУЂИМ РУКАМА

Европа Кијеву милијарде неће дати. САД такође неће дати… А у тим условима, подржавати у Украјини условну стабилност – чиме се Вашингтон бави од краја прошлог лета – апсолутно је бесмислено

Опширније...
 

Зејнел Зејнели - За кога је Косово важно питање

http--balkans.aljazeera.net-sites-staff.balkans.aljazeera.com-files-styles-aljazeera article main image-public-zastave eu i srbije main afp getty-407x271Може ли српско руководство, пре свих, кључни људи на челу државе да се одрекну „европског пута“. То је искључено. А, када је то тако, онда ће се пре одрећи свог историјског, најбољег дела, и самим тим, што ће пристати на нормализацију односа са Косовом, дакле са самим собом, јер народ, свакодневнмо убеђују како још увек Србија има суверенитет на Косову, и како је све што се одлучи или потпише у Бриселу „статусно неутрално“, па чак и предстојећа нормализација односа, са обавезујућим документом који Србија мора да потпише. Тако бар траже они.

Опширније...
 

Миодраг ЗАРКОВИЋ: Између Колинде и Ружице: десет милиона за рушење Вучића

s29414Пре осврта на недавно страдање „Информера“ и његовог уредника Драгана Ј. Вучићевића, хајде да, ради потпуније представе о томе колико је новинарство у Србији заратило с логиком, почнемо једном питалицом. Ово што следи су изводи из уводника главног уредника једног овдашњег гласила, а ви пробајте да погодите из ког – имате милион покушаја:

„Колико видим, засад су се само три особе побуниле против продаје Телекома – Александра Смиљанић, професорка ЕТФ-а, Љубодраг Савић, професор Економског факултета, и Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар.

Опширније...
 

Бранислав Ристивојевић: Прилог расправи о забрани сваког телесног кажњавања деце - дајте ми добру децу па ћете видети како сам добар родитељ

03 branislav-ristivojevic1„Закони не смеју да се каче тако високо да нико не може да их прочита.“

Солон, VII век п.н.е.

Више од месец дана траје прилично бурна дебата око нацрта Грађанског законика (ГЗ) који би, између осталога, требало да забрани апсолутно свако телесно санкционисање деце. Будући да тема додирује више научних области у њој учествују лекари, психолози, социолози, правници, теолози, филозофи. Придружујем се онима који сматрају да треба да се разликује злостављање детета од телесног санкционисања (Миливојевић, Шкулић, Ђурђић), и који мисле да је уплив државе у односе које савршено добро уређује родитељска пожртвована несебичност и узајамна наклоност чланова породице (Бољевић, Ђурковић, Илић, Фатић) неопевана глупост. До сада је у полемици изнета већина аргумената и у некој правној држави остало би само да се процени који претежу па да се њима надахне будуће законодавно решење ГЗ.

Опширније...
 

Борис АЛЕКСИЋ: Руско православље за посрнулу Европу

s29389„Никакво наоружање, ма колико оно било велико, неће доћи у помоћ Запада ако он не успе да превлада губитак своје воље. Тамо где је духовно ослабљено, такво наоружање постаје само терет за капитуланте. Да би се одбранили, неопходно је бити спреман умрети а таква одлучност је прилично ретка у друштвима посвећеним култу материјалног благостања. Тад не преостаје друго до уступци, одлагања и издаја.“

Опширније...
 

НЕБОЈША КАТИЋ ( из Лондона): Србија збох страних инвеститора и ММФ срља у пропаст

Nebojsa-KaticРеч је о погрешном концепту економске политике која се води од 2002. То је концепт без концепта у коме економија иде куда вода носи. Креатори економске политике нису разумели да се развој планира, да се он не догађа сам од себе. 

Очекивање да ће бруто домаћи производ Србије ове године пасти за само пола процента је превише оптимистично, али то и није најважније. Важније је колико ће бити запослених који плаћају порезе и доприносе, какав ће бити однос између њих и броја пензионера, колико ће порасти јавни и спољни дуг и ненаплатива потраживања, каже за НИН Небојша Катић, финансијски консултант из Лондона.

Опширније...
 

Марко Милачић - Je suis CIA

amblemИли: како су Вашингтон и НАТО највећи извозници тероризма на планети

Меци који су, из калашњикова браће Шерифа и Саида Куашија, усмртили дванаест људи у нападу на паришки лист Шарли Ебдо, путовали су дуго и стигли из далека. Прича о слободи говора и цивилизацијским јазовима, која се сада раби, иако важна, у овом контексту прикрива најопасније. Самоетикетирајуће Ја сам Шарли или Ја нијесам Шарли, али и та сладуњава сторија о томе како су поједини недостојни ношења ленте Је суис Цхарлие, иако са елементима солидаришућег, површна је. Свјесно или несвјесно - измјешта фокус са најважнијег. Пустимо се, дакле, патетике: одакле меци?

Опширније...
 

Под Горицом се орило „Косово је срце Србије“ (ФОТО)

protest-22Више стотина људи окупило се у подножју Виле Горица протестујући због посјете такозваног шефа косовске дипломатије Хашима Тачија Подгорици.

Уз пароле „Косово је срце Србије“, на почетку скупа чуло се и скандирање „Уби, уби, уби Шиптара“, након чега се у име организатора окуљенима обратио Миленко Мишко Јовановић поруком да не насједају на провокације.

Опширније...
 

Прави разлог зашто је Вучић баш данас отишао на Косово

biNLSKJКако режимски медији извештавају, основни разлог Вучићеве посете Косову био је отварање болнице у месту Пасјане. Међутим, није то једини разлог Вучићеве посете Косову. Постоји још један, много важнији, разлог.

Опширније...
 

Ратко Дмитровић: Хрватска је извршила агресију на Југославију!

262-1У књизи „Истина мора ван“, недавно преминули Јосип Бољковац, први министар полиције у осамостаљеној, хадезеовској Хрватској, открива да Југославија није извршила агресију на Хрватску, већ да је Хрватска извршила агресију на Југославију. Иако је објављена уз солидну промоцију, ту књигу ће те тешко наћи у слободној продаји. Али није то и једина књига хрватских аутора која говори о правој истини догађања у Хрватској, узроцима распада Југославије, за коју су до сада, бар са хрватске стране, били оптуживани искључиво Срби и Србија.

Опширније...
 

Комнен Коља Сератлић - Друже Тито прими наске у редове партизанске

KomnenSerticКако баш ових дана (тачније 17. 01. 2015) да Јавни ТВ сервис емитује у ударном термину филм „Ужичка република“. Наиме, филм је снимљен давне и чувене 1974. године, чувене по Уставу који је био основ за растурање Југославије (не плачем за њом). Тај Устав је примерен само монархијама. Нестанком монарха, нестала је и Југославија, дакако уз режију лутајућих циркузаната из западних велесила и Ватикана.

Опширније...
 

Санда Рашковић Ивић: Вучићева и Тадићева власт су подједнако лоше

go-dss-3Драги пријатељи,

Поштовани чланови Главног одбора,

Од избора на место председнице Демократске странке Србије до данас, прешла сам Србију уздуж и попреко. Обилазила сам општинске одборе, разговарала са чланством, говорила на јавним скуповима и тражила потенцијалне савезнике.Не мислим да се политика може водити само писањем саопштења за јавност, нити да ће се наш повратак у скупштинске клупе десити сам од себе. Због тога сам кренула тежим, али јединим могућим путем. Тим путем ћу и наставити. Зато, очекујте ме у својим општинама, на седницама одбора, у разговору са бирачима, у кампањи од врата до врата. Где нисам стигла током 2014. долазим 2015. године.

Опширније...
 

Предраг Мирковић: ПЕСМЕ СРПСКИХ РАТНИКА ИЗ ВРЕМЕНА КРВАВИХ РАТОВА ОД 1912. ДО 1918 ГОДИНЕ

Kandila-slobode„КАНДИЛА СЛОБОДЕ“ ЗБИРКА ЗА НЕЗАБОРАВ

Песме сакупио и приредио Драгољуб Јанојлић.
Рецензент проф. Зорица Грујић Милојевић

Недавно је изашла из штампе збирка песама српских ратника из балканских и Великог рата, које је сакупио и приредио Драгољуб Јанојлић и одмах привукла пажњу српске патриотске јавности својом истинитошћу описа наших страдања и несебичног жртвовањем за спасавање нападнуте отаџбине. Квалитету ове значајне књиге допринела је проф. Зорица Грујић Милојевић својом изврсном рецензијом под називом „Песме великих јунака“.

Опширније...
 

Драгана Трифковић: Крим историјски и духовно део Русије, као што је Косово део Србије

gDa8U7v9pW0Портал Новоросс.инфо нуди својим читаоцима ексклузиван интервју са познатим српским стручњаком, генералним директором београдског Центра за геостратешке студије Драганом Трифковић. У центру пажње: будући руско-српски односи, однос српске власти према Русији и повратку Крима у састав РФ, европској псеудоперспективи балканске земље, сценарију сукоба на територији Новорусије и још много тога.

Опширније...
 

Власт направила уговор са црним поглаваром црне интернационале

dacic-dominik-Поводом вести о ступању на снагу споразума Србије и Ватикана у области високог образовања-

„Ми се бранимо од црне интернационале која је пре 900 година бацила своју немоћну анатему на православни Балкан“.

Свети Владика Николај

Опширније...
 

Телевизори ће постати огромни, слика ће испунити цело наше видно поље

841321НАСИЉЕ, ИЗОПАЧЕНОСТ, ГЛЕДАЊЕ ТУЂЕ ПАТЊЕ И ПОНИЖЕЊА - ВЕЋ ВИЂЕНО И ДОСАДНО, АЛИ...

Пише: Јуриј ГУСАКОВ, стручњак за 3D технологије

Опширније...
 

ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ: Колинда, Хрвати и ми Срби

Zeljko-CvijanovicХрватска је из Брисела добила улогу “лидера региона”. Конкретније: Хрватска, као у временима стварања две Југославије, треба да непредвидиве Србе приводи западној култури, овај пут још бруталније и огољеније.

Опширније...
 

Ако се Кијев увери да „северни ветар” неће дунути – удариће свим снагама

borba1ГЛАВНА БИТКА СЕ ОДИГРАЛА КОД ПУТИЛОВСКОГ МОСТА КОЈИ СПАЈА НАСЕЉЕ СПАРТАК И АЕРОДРОМ

СТРЕЛКОВ: Украјинци још не користе балистичке ракете „Точка-У”, што је знак да још нису кренули у прави напад. Садашњим гранатирањима и борбама „опипавају” пулс Москве

Опширније...
 

Осведочени противник ћирилице на месту директора Народне библиотеке Србије!

treca-srbija-zastave

НОВИ САД – Политичка организација Трећа Србија је издала саопштење у ком се противи постављању осведоченог противника ћирилице за директора Народне библиотеке Србије.

Трећа Србија сматра скандалозном најаву да ће нови вршилац дужности директора Народне библиотеке Србије постати Ласло Блашковић.

Опширније...
 

Јелена Милић: НАТО НВО у Србији: Осиромашени уранијум који је НАТО бацио на Србију није радиоактиван?! (видео)

jelena-milic

Погледајте колико ниско може да падне човек који постане НАТО плаћеник у земљи у којој годишње преко 20.000 људи умире од рака. Знамо да је смртност паса после НАТО бомбардовања повећана чак седам пута али те податке немамо и за људе и то све захваљујући оваквим злочинцима који живе међу нама и онима који су задњих 15 година на власти. Погледајте видео и видите докле иде беспризорност и дрскост НАТО плаћеника у Србији. Ова НАТО креатура која говори овакве ствари се зове Јелена Милић и шеф је НАТО невладине организације у Србији која се зове ЦЕАС (центар за евроатлантске студије)

Опширније...
 


Страна 249 од 317

Колумна

Бахатост

bahatost

 

Паника

panika

 

Дела и недела

dela i nedela

 

Капа

kapa

 

Близина и даљина

blizina i daljina

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Очајање

ocajanje

 

Никада нам неће опростити

nikada nam nece oprostiti

 

Путовања

putovanja

 

Умор

umor

 

Ко је присутан

Имамо 27 гостију на мрежи
ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4557710

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.