svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Посланик: НЕМА БЕЗБЕДНИХ ТЕХНОЛОГИЈА ВАЂЕЊА НИКЛА

Посланица Демократске странке Србије Милица Војић Марковић оценила је данас да не постоје безбедне технологије за вађење никла и питала министра рударства Милана Бачевића зашто је приликом новог решења за истраживање те руде у Србији занемарио мишљење грађана и стручне јавности, на шта га је, како каже, обавезивао закон.

Опширније...
 

Жељко Цвијановић: УКАЗИВАЊЕ СРПСКЕ АЛТЕРНАТИВЕ

Ако српска политичка класа не препозна алтернативу, можда ће алтернатива препознати своју политчку класу

После десетак дана пресинга, какав од Руса у Србији није виђен деценијама, на видело су изашле две важне ствари. Прво, безмало цела ова генерација српских политичара толико је безнадежно обележена притисцима и насиљем, које трпи већ две деценије, да је то међу њима постао једини разумевајући код. Наиме, док су саобраћали са једином великом силом која од њих за то време није

Опширније...
 

Ненад Кецмановић: РАХМЕТЛИ АЛИЈА ДЕЦЕНИЈУ КАСНИЈЕ

Чиме је то Алија Изетбеговић за живота задужио своје сународнике па да га и данас толико хвале и славе? На недавним комеморативним манифестацијама поводом десет година од смрти (19.10.) чуле су се оде о оснивачу СДА, вођи националног покрета, команданту у рату, председнику у миру... Наравно, о мртвима све најбоље, али шта би показала објективна анализа Алијиног политичког учинка?

Опширније...
 

Десанка Максимовић: БАЛКАНАЦ

 

 Не стидим се што сам,
како ви велите,
варварин са Балкана,
тла прљавштине и буре.

Опширније...
 

Предраг Мирковић: ВРАЊЕВАЦ ПОСЛЕ СТО ГОДИНА - фото

КАКО СМО ГРАДИЛИ СПОМЕНИК СРПСКИМ ЈУНАЦИМА

Мада радови нису још потпуно завршени, пред спомеником на Врањевцу, импозантним делом архитекте Живорада Животића, окупили су се представници општина Браничевског округа, привредници и  дародаваци из народа – добротвори у овом великог подухвату – да виде каквим је плодом уродила њихва помоћ и да се поклоне жртвама.

Опширније...
 

Зоран Милошевић: БЕЗОБРАЗНО ДЕТЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Mађарска је ушла  у Европску унију и за десет година доживела катастрофалан пад: производња хране опала је  за 9,5 пута, а  производња намењена властитој држави је потпуно уништена, јер није испуњавала "европске стандарде"; број незапослених порастао је на 55 процената, а Влада је скратила давање помоћи незапосленима са 6 на 3 меседа да би ММФ дао кредит Мађарској; од десет милиона становника четири милиона је сиромашно. Тако стање довело је до масовних протеста Мађара па и паљења застава Европске уније.

Опширније...
 

За „Печат" из Москве БОГДАН ЂУРОВИЋ: РАЂАЊЕ НЕАМЕРИЧКОГ НАРОДА

Сирија је требало да буде рат који би Вашингтону омогућио да стигне на корак од стављања највећих светских енергетских ресурса под пуну контролу, али се томе испречио блок на челу са Русијом и Кином

Опширније...
 

Амбасадор Русије А.Чепурин: ЗАСТУПАЊЕ УЛАСКА СРБИЈЕ У НАТО ЈЕ НЕСХВАТЉИВО, АЛИ БУДАЛА ИМА СВУДА

Aмбасадор Русиjе у Београду Aлександар Чепурин оценио jе да ће пут Србиjе у Eвропску униjу “потраjати jош дуго”, као и да процес прикључења може да закомпликуjе “неке ствари, можда чак и суштински” у билатералним односима са Mосквом.

Опширније...
 

Јован Павловић: ТОЛЕРАНТНА ДИСКРИМИНАЦИЈА

Као основац у СФРЈ, са радошћу сам очекивао петак. Сваки петак – изузетак. Излази Политикин Забавник. До дана данашњег сачувао сам стрипове које је Забавник објављивао. Са уживањем се подсећам авантура Модести Блејз, Астерикса или Џеремаје. Обрадовао сам се кад је моја четворогодишња ћерка пре неки дан на трафици изабрала Мали Политикин Забавник. Након што је исцртан, офарбан и исецкан, добио сам прилику да прелистам некад омиљени часопис.

Опширније...
 

Александар Павић: ИЗДАЈО МОЈА ПРЕЂИ НА ДРУГОГ

У психијатрији је, још од Фројда, познат појам психолошке пројекције. Утемељивач модерне психоанализе је сматрао да је феномен пројекције одбрамбени механизам услед којег одређена особа одбацује одређена лична својства која сматра неприхватљивим и своје мисли, мотивације, жеље и осећања психолошки пребацује у спољашни свет и приписује их неком другом. Тако, на пример, неверни партнер може, у процесу психолошке самоодбране, да своје неверство почне да приписује другом партнеру, негирајући тиме осећај сопствене кривице или га, чак, претварајући у окривљавање оног другог.[1]

Опширније...
 

Владислав Панов: ХОЛИВУДСКИ ПАКТ СА ХИТЛЕРОМ

И СА ЂАВОЛОМ ЗБОГ ПРОФИТА

У књизи „Колаборација: Холивудски пакт са Хитлером" који ових дана пали историјску ватру са обе стране океана аутор Бен Арванд тврди да су током тридесетих година прошлог века холивудски студији отворено сарађивали са нацистичком Немачком не би ли обезбедили тржиште за своје филмове

Опширније...
 

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ХОМОСЕКСУАЛНЕ ПРОПАГАНДЕ

Поштовани читаоци, објављујемо петицију против лгбт пропаганде, коју су покренуле организације ''Наши'', ''Србски Образ,'' и ''Косовски заветници'', а подржавају је ''Двери'', ''1389'' ''Ћирилица'' и многе друге.

Опширније...
 

"Викиликс" објавио нове податке: „ЦИА У СЕНЦИ“ ХВАЛИЛА СРПСКЕ „ОТПОРАШЕ“

На сајту Викиликса објављена је интерна имејл преписка запослених у америчкој организацији за геополитичку анализу „Стратфор”, у медијима називаној и “ЦИА у сенци”. Један од актера који се помињу у мејловима је Срђа Поповић, некад истакнути члан “Отпора”, а данас извршни директор Центра за примењену ненасилну акцију и стратегије (ЦАНВАС), за коју се у мејловима тврди да широм света обара диктаторе и аутократске режиме који нису по вољи САД.

Опширније...
 

КАЗНИТИ ОДГОВОРНЕ ЗА ОСЛОБАЂАЊЕ ОВК ЗЛОТВОРА!

Ово је срамота! Да ли су то Шиптари корумпирали српско правосуђе или претњама уценили владу Србије да пусте на слободу ратне злочинце?

Опширније...
 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА НОВОГ САДА О СТРАВИЧНОМ ПЛАНУ КОМПАНИЈЕ МОНСАНТО О ОДУЗИМАЊУ ЗЕМЉЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У СРБИЈИ

Из поузднаих извора Еколошки покрет је сазнао о стравичном плану биоинжењерске компаније Монсанто о начину одузимања земље пољопривредним произвођачима у Србији, затим о преузимању свих родних површина у Србији и њиховом претварању у пустињу.

Опширније...
 

Драгана Трифковић: РАТ У СИРИЈИ, РУСИЈА И МИ

Арапско пролеће је проузроковало серију потреса на Блиском истоку и северу Африке, којима су ове области дугорочно дестабилизоване. Након смене режима у Тунису и Египту, поделе Судана, гушења протеста у Јемену и Бахреину, у Либији je извршена војна интервенција. Исти сценарио задесио би и Сирију, да Америка није наишла на отпор.

Опширније...
 

Џералд Селенте: ГЛОБАЛИСТИ СУ ПСИХОПАТЕ И КУКАВИЦЕ

Џералд Селенте се бави праћењем и прогнозирањем трендова од 1980, издавач је интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог Истраживачког института и аутор изузетно цењених и високо тиражних књига: „Праћење Трендова и Трендови 2000“ (Варнер Букс 2000) Trend Tracking and Trends 2000 (Warner Books.).  Селенте је развио јединствену методологију „Globalnomic®“ у предвиђању и праћењу, идентификовању и искоришћавању  предвиђалачке методе.

Опширније...
 

Драгољуб Петровић: ХРВАТИ СУ БИЛИ ПЕРИФЕРНО СРПСКО ПЛЕМЕ, СВОЈИМ ЈЕЗИКОМ ПОТВРЂУЈУ СРПСКО ПОРЕКЛО

Лингвиста Драгољуб Петровић о историјском прогону ћирилице, угрожавању идентитета и комунистима као грешницима: Хрвати су били периферно српско племе. Бош Save њаци сада хоће босански језик. Црногорски је аветни

Опширније...
 

ПОБЕДА

Да се разумемо: ово што се десило на слободном северу Косова, можда једином истински слободном парчету Србије (колико год то надреално звучало) је победа.

Опширније...
 

Зоран Чворовић "КОСОВИЗАЦИЈА" ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ

Власт која није спремна да се бори за територијалну целовитост и сувереност државе Србије на Косову и Метохији и која применом тзв. бриселских споразума и позивом на Јахјагине изборе своје грађане изручује геноцидној сепаратистичкој албанској псеудодржавној творевини, трајни је и сигурни извор дестабилизације државне власти и на другим подручјима Републике Србије. Прецизније, даљи опстанак на власти једне колонијалне, корумпиране и неспособне интересне групе, која је сваки државни разлог у потпуности подредила остварењу личних и групних интереса, у комбинацији са спољним притисцима на путу ка евроатлантском државном и

Опширније...
 

Ивона Живковић: УМЕСТО КУЛТУРЕ, МЕДИЈСКЕ АГЕНТУРЕ

Само летимичан поглед на садржај српских медија (посебно онлине издања којима највише приступају малолетници који не купују новине на киоску) показује да се у њима, као по правилу, увек налазе "вести" које у себи садрже: секс, порнографију, физичку и менталну изопаченост, монструозност. Криминал је обавезно штиво. Посебно је важан криминал малолетника. Иако су културна и медијска политика формално у надлежности Министарства за културу и медије стварни креатори оваквог медијског садржаја је изгледа  невидљива агентура.

Опширније...
 

Пајтићев уџбеник за средњошколце: ДРАГА ДЕЦО, АКО ВАМ ЈЕ ТАТА ЛОВАЦ, ОНДА ЈЕ ОН ВЕРОВАТНО ПЕДЕР!?

*ОНО ШТО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ МНОГО ВИШЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋУЕ ЗА СВЕ НАС, ЈЕСТЕ НАЈАВА УВОЂЕЊА ОВОГ (ХОМО)СЕКСУАЛНОГ УЏБЕНИКА У СВЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ, И ТО ПО РЕЧИМА ВОЈВОЂАНСКЕ СЕКРЕТАРКЕ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, МАРИНИКЕ ЧОБАНУ, ЧАК И У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Секретарка Чобану најављује иницијативу свога секретаријата и Владе Војводине да предмет буде део редовне наставе у свим школама у Србији и по могућству већ за основношколце.  Предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу заступљен је тренутно у десет војвођанских школа, односно четрдесет одељења са 1200 ђака.”

Опширније...
 


Страна 248 од 290

Ко је присутан

Имамо 80 гостију на мрежи
tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 3590803

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.