svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ЗАВРШЕТАК СПОМЕНИКА НА ВРАЊЕВЦУ


spomenik. v
Предстставници Удружења Краљевина Србија, под патронатом ЊКВ престолонаследника Александра II, Дејан Благојевић, потпредседник Извршног одбора и Горан Дачић, председник Општинског одбора УКС у Малом Црнићу, који је и заменик председника општене, обишли су овај прелепи споменик и упознати са током радова

Опширније...
 

Ко не плати порез следи казнa 50.000

http--www.novosti.rs-upload-thumbs-images-2015--02-19-eko-porez 620x0-407x318Локалне самоуправе широм Србије спремају пријаве против највећих неплатиша намета на имовину. Иста санкција предвиђена по сваком кварталу кашњења. Казну одређује прекршајни судија

ГРАЂАНИ који у законом предвиђеном року нису уплатили рату за порез на имовину могу да се нађу пред судијом за прекршаје. Прети им казна од 50.000 динара по неплаћеном кварталу. Како сазнају "Новости", општински порезници већ припремају захтеве за покретање прекршајних поступака против неплатиша. То им је омогућила измена Закона о пореском поступку из јула прошле године, којом су уведене драконске мере за грађане. На удару су прво они који нису измирили обавезе за трећи и четврти квартал прошле године.

Опширније...
 

МИРКО ПОПОВИЋ: ЈЕДАН ПРЕДЛОГ ИЛИ КОМЕ ТРЕБА АУТОНОМИЈА ВОЈВОДИНЕ

vojvodinarepublika05Аустро-угарске империје више нема, али Срби у Војводини и даље гуслају о аутономији, као да су и даље њен део

Слично као српско-хрватски односи у узбрци званој Југославија, којима сам се бавио у прошлом тексту, тако и аутономија Војводине представља настали и заостали баласт Србији.

Опширније...
 

Јово ВУКЕЛИЋ: Србији се већ увелико шапуће: „Зашто не понудити Косову столицу у УН?"

85723ЗЛИ КРУГ: ОД СРБИЈЕ СЕ НЕ ТРАЖИ ДА ФОКЛАНДЕ ПРЕПУСТИ АРГЕНТИНИ, ВЕЋ СВОЈЕ - ОТИМАЧИМА

Улоге лобисте се прихватио Бошко Јакшић, а као „аргумент“ прво понудио сопствено питање: „Какве ми имамо штете што је Косово у Међународном олимпијском комитету“? Јакшић сигурно - нема, а Србија и српски спорт већ имају!

Опширније...
 

Др Милош Ковић: Шта нас веже са прецима?

preciШто је мутнија слика прошлости -
будућност нам је неизвеснија

Дисконтинуитети су један од главних узрока незавидног стања у коме се српски народ данас налази. Срби су само у последњем веку сваких неколико деценија мењали знамења – заставе, грбове, химне – под којима су живели, ратовали и гинули. Мењали су, милом или силом, имена својих држава, па чак и сопствено национално име.

Опширније...
 

Да ли Вучића и Николића занима судбина киднапованих и убиjених Срба на KиM?

kidnapovani-nestali-kosovoБEOГРAД – Удружење породица киднапованих и убиjених на Kосову и Mетохиjи упутило jе данас отворено писмо државном врху у коме тражи да питање отетих и убиjених Срба покрену пред свим међународним институциjама и разговорима коjе воде.

Опширније...
 

ЈЕРКОВ: Чарапе за полицију набавила фирма која се бави воћем на велико

812065А ЦИПЕЛЕ ЗА ПОЛИЦАЈЦЕ - ФИРМА КОЈА ИМА ЈЕДНОГ ЈЕДИНОГ ЗАПОСЛЕНОГ

Посланица ДС упозорила да је бивши Вучићев миљеник Лазар Крстић - лошом проценом док је био министар финансија - оштетио Србију за 783 милиона евра

Опширније...
 

Горан ЈЕВТОВИЋ: Војна тајна, војне службе, Кобре – одбрана неодбрањивог

s29652Било је врло занимљиво ових дана пратити како државна власт брани Војску Србије и то не само њена достигнућа и тековине, већ и државну и војну тајну као такве. Јер, бранећи нападнуту Војску, бране и себе, подразумева се. Одбрана је обавеза сваког грађанина, а о странкама да не говоримо. Па макар у тој одбрани и обмањивали јавност. И макар то чинили префињено.

Опширније...
 

Миодраг ЗАРКОВИЋ: Je suis Чкаљин син

s29717Зашто ли се НАТО ономад уопште па одлучио да призна да је баш њихов пројектил, априла 1999. године, погодио Радио-телевизију Србије и усмртио 16 цивила? Зар им није било једноставније да кажу како је то био неки други „томахавк“, не њихов? Руски, кинески, ма српски, није важно, само не Натов.

Мислите да би се неко усудио да им не поверује?

Опширније...
 

Олга Четверикова: Стварање глобалне Антихристове антицркве

123-7Пажња! Пред посетиоцима „Борбе за веру“ се налази најкраће и најбоље тумачење онога што се данас у свету дешава – у огледу велике руске хришћанске геополитичарке, Олге Четверикове. ЧИТАЈТЕ ГА ПАЖЉИВО, КОПИРАЈТЕ И ДЕЛИТЕ ДАЉЕ, ЈЕР ОН СВИМА ПРАВОСЛАВНИМ ОБЈАШЊАВА О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ.

Ово нећете чути од домаћих тантуза, незналица и оних који се хране „на јаслама“ јеретичких екуменских фондова, професора са некад православног Богословског факултета у Београду, али ово је сушта истина: немојте се чудити кад видите да банкократски вампири - злочинци пале ратне ватре широм света, и не гасе пожаре. Њихов циљ је да људе и народе доведу до очаја, а онда да понуде свог лажног месију, Антихриста.

ПРОЧИТАЈ, ОДШТАМПАЈ И ДАЈ ДАЉЕ!

Уредништво „Борбе за веру“

Опширније...
 

Јован Павловић: (П)оробљена школа

štrebanjeПрихватањем англосаксонског модела образовања, увезли смо и кризу школе као институције. Криза школства пре тога није постојала у садашњем обиму и облику.[1] Истовремено је приметан готово трагичан недостатак свести о кризи, као и потпуно одсуство критичког промишљања проблема, те сходно томе не постоји никаква политика амортизације кризног удара, нити је акутни проблем образовања на одговарајући начин актуелизован у ширем друштвеном контексту од стране државних органа задужених да брину о образовању.

Опширније...
 

ПУТИН: Украјинске кризе не би било да САД и њихови савезници не намећу своју вољу свима

putin rk 123УПОЗОРИО ДА ЋЕ НИСКЕ ЦЕНЕ НАФТЕ ДОВЕСТИ ДО ПОСКУПЉЕЊА КОЈЕ ЋЕ ИЗАЗВАТИ ЕКОНОМСКИ ШОК

УКРАЈИНСКА криза је последица покушаја САД и њихових савезника – који себе сматрају победницима у хладном рату – да свуда намећу своју вољу – оценио је Владимир Путин.

Опширније...
 

Јован Гајић: ЛЕГЕТ, НАЈТЕЖИ СРПСКИ ПОРАЗ У ПОБЕДНИЧКОЈ 1914.

sava2014У бици код Легета, о којој се мало говори, страдало је, или заробљено, више од шест хиљада бораца Тимочке дивизије

„Кад почеше да се даве, наста запомагање које је још више поколебало морал код осталих лако рањених и војника који су напустили стрељачки строј ка мосту створи се на мах метеж да сви присутни официри са револвером у руци нису били у стању да метеж отклоне и ред и мир поврате. Ова паника трајала је читав сат док се поново није створио мир...”

Опширније...
 

ПУТИН У БУДИМПЕШТИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПРУЖИО РУКУ ЕВРОПИ

putin-orbanБУДИMПEШTA – Повратка на реализациjу проjекта „Jужни ток“ у његовом раниjем виду не може бити, изjавио jе данас руски председник Владимир Путин, позиваjући европске партнере на озбиљну и дугорочну сарадњу, каква jе постоjала раниjих година.

Опширније...
 

Славица Ђукић: Косово и Метохија

Kosovo-siptari-fotoПЕТНАЕСТ ГОДИНА У РАЉАМА ПРОТЕКТОРАТА

Западна "демократија" сервирана из Приштине

Званична Приштина интензивним активностима, на готово свим пољима, чини све да би довела до финализације послове које је „озваничила“ фебруара 2008. године нелегалним проглашењем самосталности Косова.

Опширније...
 

БРАНКО ПАВЛОВИЋ: НЕ МОЖЕ!

nopasaran01 resizedНЕ МОЖЕ!

Не може се трпети више самовлашће које је на делу. То значи да је извршна власт изашла из било какавих оквира законитости

Опширније...
 

ДВЕРИ: Да ли Србија спремно дочекује нову светску олују која долази?

0085 0УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ СРБИЈЕ - НАША ГЕНЕРАЦИЈА НЕ СМЕ ДА ПОНОВИ ГРЕШКУ ПРЕТХОДНИХ

Имамо обавезу превенције геноцида: да не дозволимо да убрзана и неповољна светска и европска дешавања, као и забрињавајуће поруке и околности у непосредном окружењу Србије доведу до новог страдања српског народа 

Опширније...
 

Старац Гаврил Светогорац: Папизам је јерес

papa-sranjaРазговор са старцем Гаврилом, из келије преподобног Христодула са Патмоса, која припада манастиру Кутлумушу

Један од најпознатијих стараца данас са Свете Горе несумњиво је Гаврило Светогорац. Многи сматрају да он наставља путем који је утро недавно прибројани лику светих старац Пајсије Светогорац. Познат по своме подвижничком животу већ је постао прибежиште којем хрле реке поклоника.

Опширније...
 

ФИНИАН КАНИНГAМ: ПРОБЛЕМ МОСКВЕ ЈЕ ШТО ИМА ПОСЛА СА ВАЗАЛИМА

Русија има проблем. Како да мирно реши сукоб у Украјини – и избегне већи, страшнији рат – ако има посла са имбецилима и вазалима? Односно, америчким и европским политичким вођама.

Опширније...
 

ПАТРУШЕВ: Циљ Вашингтона је смена власти у Москви и комадање Русије

8340СЕКРЕТАР РУСКОГ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ ТВРДИ ДА АМЕРИКАНЦИ ПРЕКО УКРАЈИНЕ УВЛАЧЕ РФ У РАТ

Почетак испорука оружја Украјини од стране САД биће - упозорио је Белу кућу Николај ПАТРУШЕВ - потврда да су САД непосредни учесник конфликта. Ако до тога дође, уследиће даља ескалација конфликта

Опширније...
 

Ранко Гојковић: ЗНАМЕНИТИ СРБИ У РУСКОЈ ИСТОРИЈИ

znam-srbi-u-ruskoj-istoriji-korice2pola-s“ЗНАМЕНИТИ СРБИ У РУСКОЈ ИСТОРИЈИ”

Ранко Гојковић

Почетком фебруара 2015. године,  изашла је из штампе једна прилично необична књига, у издању Колор Преса – Лапово и манастира Рукумија. Необична због теме која је скоро запостављена у српској историографији, због јунака који су скоро потпуно запостављени у србској како историографији, тако и публицистици (ако изузмемо личност светог Јована Шангајског и грофа Саве Владиславића). Необична и због жанра – иако заснована на провереним историјским изворима, то није историографса књига, иако писана руком православног публицисте, то није ни класична публицистика. Ради се о књизи “Знаменити Срби у руској историји” србског православног публицисте Ранка Гојковића, сарадника руских портала “Руска Народна Линија” из Петрограда и “Фонд Стратешке Културе” из Москве.

Опширније...
 

ВАРУФАКИС: Евро је слаба кула од карата, ако буде извучена грчка карта – кула ће се срушити

varo ya 123„УПОЗОРАВАМ СВЕ КОЈИ ПОМИШЉАЈУ НА СТРАТЕШКУ АМПУТАЦИЈУ ГРЧКЕ – ДА ЈЕ ТО ОПАСНО”

Грчки министар финансија рекао италијанској телевизији RAI и ово: Ко ће бити следећи после нас? Португал? Шта ће се догодити када Италија открије да је немогуће да остане унутар 'лудачке кошуље' мера штедње?

Опширније...
 


Страна 242 од 312

Ко је присутан

Имамо 139 гостију на мрежи
00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 4221987

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.