svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Зоран Милошевић: БЕЗОБРАЗНО ДЕТЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Mађарска је ушла  у Европску унију и за десет година доживела катастрофалан пад: производња хране опала је  за 9,5 пута, а  производња намењена властитој држави је потпуно уништена, јер није испуњавала "европске стандарде"; број незапослених порастао је на 55 процената, а Влада је скратила давање помоћи незапосленима са 6 на 3 меседа да би ММФ дао кредит Мађарској; од десет милиона становника четири милиона је сиромашно. Тако стање довело је до масовних протеста Мађара па и паљења застава Европске уније.

Опширније...
 

Џералд Селенте: ГЛОБАЛИСТИ СУ ПСИХОПАТЕ И КУКАВИЦЕ

Џералд Селенте се бави праћењем и прогнозирањем трендова од 1980, издавач је интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог Истраживачког института и аутор изузетно цењених и високо тиражних књига: „Праћење Трендова и Трендови 2000“ (Варнер Букс 2000) Trend Tracking and Trends 2000 (Warner Books.).  Селенте је развио јединствену методологију „Globalnomic®“ у предвиђању и праћењу, идентификовању и искоришћавању  предвиђалачке методе.

Опширније...
 

Драгољуб Петровић: ХРВАТИ СУ БИЛИ ПЕРИФЕРНО СРПСКО ПЛЕМЕ, СВОЈИМ ЈЕЗИКОМ ПОТВРЂУЈУ СРПСКО ПОРЕКЛО

Лингвиста Драгољуб Петровић о историјском прогону ћирилице, угрожавању идентитета и комунистима као грешницима: Хрвати су били периферно српско племе. Бош Save њаци сада хоће босански језик. Црногорски је аветни

Опширније...
 

ПОБЕДА

Да се разумемо: ово што се десило на слободном северу Косова, можда једином истински слободном парчету Србије (колико год то надреално звучало) је победа.

Опширније...
 

Зоран Чворовић "КОСОВИЗАЦИЈА" ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ

Власт која није спремна да се бори за територијалну целовитост и сувереност државе Србије на Косову и Метохији и која применом тзв. бриселских споразума и позивом на Јахјагине изборе своје грађане изручује геноцидној сепаратистичкој албанској псеудодржавној творевини, трајни је и сигурни извор дестабилизације државне власти и на другим подручјима Републике Србије. Прецизније, даљи опстанак на власти једне колонијалне, корумпиране и неспособне интересне групе, која је сваки државни разлог у потпуности подредила остварењу личних и групних интереса, у комбинацији са спољним притисцима на путу ка евроатлантском државном и

Опширније...
 

Ивона Живковић: УМЕСТО КУЛТУРЕ, МЕДИЈСКЕ АГЕНТУРЕ

Само летимичан поглед на садржај српских медија (посебно онлине издања којима највише приступају малолетници који не купују новине на киоску) показује да се у њима, као по правилу, увек налазе "вести" које у себи садрже: секс, порнографију, физичку и менталну изопаченост, монструозност. Криминал је обавезно штиво. Посебно је важан криминал малолетника. Иако су културна и медијска политика формално у надлежности Министарства за културу и медије стварни креатори оваквог медијског садржаја је изгледа  невидљива агентура.

Опширније...
 

Пајтићев уџбеник за средњошколце: ДРАГА ДЕЦО, АКО ВАМ ЈЕ ТАТА ЛОВАЦ, ОНДА ЈЕ ОН ВЕРОВАТНО ПЕДЕР!?

*ОНО ШТО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ МНОГО ВИШЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋУЕ ЗА СВЕ НАС, ЈЕСТЕ НАЈАВА УВОЂЕЊА ОВОГ (ХОМО)СЕКСУАЛНОГ УЏБЕНИКА У СВЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ, И ТО ПО РЕЧИМА ВОЈВОЂАНСКЕ СЕКРЕТАРКЕ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, МАРИНИКЕ ЧОБАНУ, ЧАК И У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Секретарка Чобану најављује иницијативу свога секретаријата и Владе Војводине да предмет буде део редовне наставе у свим школама у Србији и по могућству већ за основношколце.  Предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу заступљен је тренутно у десет војвођанских школа, односно четрдесет одељења са 1200 ђака.”

Опширније...
 

Michael Snyder: СВЕОПШТИ ВРХУНАЦ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ

ЕКОНОМСКА ДЕПРЕСИЈА У ЕВРОПИ НАСТАВЉА ДА СЕ ЈОШ ВИШЕ ПРОДУБЉУЈЕ

Стопа незапослености у Еврозони је већа него што је то икад до сада била. Ове недеље смо дознали да је незапосленост у Еврозони за септембар месец достигла свеопшти врхунац од 12,2 %. Назад, током јануара месеца 2012. године, незапосленост је „седела“ на свега 10,4 %. Према томе, било ко да поверује да у Европи „ствари постају боље“ се једноставно обмањује. Шта више, економска депресија у Европи само наставља да тоне.

Опширније...
 

НАТО СРБИМА НАМЕНИО СУДБИНУ КУРДА

Шта је Милошевић рекао октобра 2000. у свом тестаментарном говору нацији?

Пуну деценију трају напори да се цело Балканско полуострво стави под контролу неких западних сила. Велики део тог посла је обављен успостављањем марионетских влада у неким земљама, претварањем тих земаља у земље ограниченог суверенитета или лишене сваког суверенитета.

Опширније...
 

Часлав Кузмановић: ЛАЖНЕ ВЛАДИНЕ МЕРЕ ЗА СПАС СРБИЈЕ: ПОЧЕТАК ПОТПУНОГ РОПСТВА

Грађани Србије су потпуно несвесни да је пакет мера Владе Србије за спас од економске кризе и банкрота директно погубан за државу и народ

Опширније...
 

Златко Богатиновски: МИ СМО СРПСКА ДЕЦА - ПУЦАЈТЕ!

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ НЕМАЧКОГ ЗЛОЧИНА У ШУМАРИЦАМА

Док jе нацистичка чизма 1941. газила читаву Европу, на брдовитом Балкану, у земљи Србији, неко се, ипак, усудио да стане немани на пут. Чачански и крагујевачки партизани, заједно са четницима, напали су Немце у околини Крагујевца. Убијено је, по првим информацијама, 70 а рањено 26 немачких војника. Устанак у Србији је био у пуном замаху.

Опширније...
 

Жељко Цвијановић: ЈЕДНА ЦЕВ, КОЈА ЋЕ НАС ПОДИЋИ ИЛИ УБИТИ

Изградили га или не, Јужни ток ће бити тај који ће Србију извести из овог стања чекања и привремености

1.

Није потребно гледати на карту и мерити где је Призрен, а где Анкара. Јер није Реџеп Таип Ердоган у Душановом граду рекао да је Косово Турска по превасходној логици геополитичких, економских или историјских законитости. Више него у тајнама тих дисциплина, објашњење изјаве овог Турчина са амбицијом да постане Бајазит Трећи лежи у срећном балансу лучења његових жлезда и здравог разума, једном, на крају, сасвим аполичном механизму.

Опширније...
 

За „Печат" из Москве БОГДАН ЂУРОВИЋ: РАЂАЊЕ НЕАМЕРИЧКОГ НАРОДА

Сирија је требало да буде рат који би Вашингтону омогућио да стигне на корак од стављања највећих светских енергетских ресурса под пуну контролу, али се томе испречио блок на челу са Русијом и Кином

Опширније...
 

Амбасадор Русије А.Чепурин: ЗАСТУПАЊЕ УЛАСКА СРБИЈЕ У НАТО ЈЕ НЕСХВАТЉИВО, АЛИ БУДАЛА ИМА СВУДА

Aмбасадор Русиjе у Београду Aлександар Чепурин оценио jе да ће пут Србиjе у Eвропску униjу “потраjати jош дуго”, као и да процес прикључења може да закомпликуjе “неке ствари, можда чак и суштински” у билатералним односима са Mосквом.

Опширније...
 

Јован Павловић: ТОЛЕРАНТНА ДИСКРИМИНАЦИЈА

Као основац у СФРЈ, са радошћу сам очекивао петак. Сваки петак – изузетак. Излази Политикин Забавник. До дана данашњег сачувао сам стрипове које је Забавник објављивао. Са уживањем се подсећам авантура Модести Блејз, Астерикса или Џеремаје. Обрадовао сам се кад је моја четворогодишња ћерка пре неки дан на трафици изабрала Мали Политикин Забавник. Након што је исцртан, офарбан и исецкан, добио сам прилику да прелистам некад омиљени часопис.

Опширније...
 

Александар Павић: ИЗДАЈО МОЈА ПРЕЂИ НА ДРУГОГ

У психијатрији је, још од Фројда, познат појам психолошке пројекције. Утемељивач модерне психоанализе је сматрао да је феномен пројекције одбрамбени механизам услед којег одређена особа одбацује одређена лична својства која сматра неприхватљивим и своје мисли, мотивације, жеље и осећања психолошки пребацује у спољашни свет и приписује их неком другом. Тако, на пример, неверни партнер може, у процесу психолошке самоодбране, да своје неверство почне да приписује другом партнеру, негирајући тиме осећај сопствене кривице или га, чак, претварајући у окривљавање оног другог.[1]

Опширније...
 

Владислав Панов: ХОЛИВУДСКИ ПАКТ СА ХИТЛЕРОМ

И СА ЂАВОЛОМ ЗБОГ ПРОФИТА

У књизи „Колаборација: Холивудски пакт са Хитлером" који ових дана пали историјску ватру са обе стране океана аутор Бен Арванд тврди да су током тридесетих година прошлог века холивудски студији отворено сарађивали са нацистичком Немачком не би ли обезбедили тржиште за своје филмове

Опширније...
 

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ХОМОСЕКСУАЛНЕ ПРОПАГАНДЕ

Поштовани читаоци, објављујемо петицију против лгбт пропаганде, коју су покренуле организације ''Наши'', ''Србски Образ,'' и ''Косовски заветници'', а подржавају је ''Двери'', ''1389'' ''Ћирилица'' и многе друге.

Опширније...
 

Антоније Ђурић: СЕЋАЊЕ НА СРБИЈУ КОЈА НИЈЕ ИЗГУБИЛА ПАМЋЕЊЕ

Само су директор драме Миодраг Илић и редитељка Цисана Мурусидзе, православна Грузинка, дочекали Патријарха Германа, владике и 114 свештеника и монаха који су дошли да виде драму Солунци говоре. Било пре – 32 године! Бадњи дан! Са излога Народног позоришта у Београду, најстаријег театра у Србији, плакати позивају грађане на премијеру драме Солунци говоре.

Опширније...
 

Дмитриј Седов: КОРПУС КРВНИКА У ПУНОЈ АКЦИЈИ

Немогуће је само са позиција данашњице разматрати политику Запада према Србији. Та политика има корене у прошлости и не треба напрезати вид да би се они видели.

Опширније...
 

Милован Данојлић: ИМПЕРИЈА НАДИРЕ

Одлика је силника да себи свашта допушта и да се ни за шта не каје. Он данас наступа као свезнајуће и свемогуће божанство које никоме не полаже рачун за оно што чини. Убеђен је да му је памет у управној размери са војном и технолошком опремљеношћу и да га је Провиђење задужило за усрећење људског рода

Опширније...
 

"И ПОЗНАЋЕТЕ ИСТИНУ И ИСТИНА ЋЕ ВАС ОСЛОБОДИТИ"

ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНИ СРБИ

Шта су то генетски модификовани Срби и како им се супроставља српски ген отпора

Видите, логично је питање да ли је здравија генетски модификована храна или обична, она стара, природна и обична без ДНК модификација? Не улазимо у то да ли је штетна генетски модификована храна, само питамо да ли је здравија и безбеднија од обичне хране, старије или новије, свеједно је.

Опширније...
 


Страна 242 од 283

Ко је присутан

Имамо 85 гостију на мрежи
zaova.jpg
Број прегледа чланка : 3491667

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

Зидни календари
са иконама у златотиску за 2019. годину
већи - Б3 и мањи - Б4

10914

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.