svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Посланик Бундестага Др. Сара Вагенкнехт: ГОСПОЂО МЕРКЕЛ, ВИ ВАРАТЕ НАРОД!

Ако проблеме кризе не осећају они којима је требало да закувају тако нешто, ако сиромаштво у Европи и даље расте, ако социјална неправда не може више да се контролише – онда ће таква Европа погинути. И за то сте Ви криви, госпођо Меркел!

Опширније...
 

Ненад Илић: ДА ВРАТИМО СМИСАО НАШЕМ ИСТОРИЈСКОМ ПОСТОЈАЊУ!

Редакција Националиста је имала задовољство да направи ексклузиван интервју са једним од покретача пројекта првог играног филма о Светом Сави и Светом Симеону Мироточивом под насловом “Отац” и једним од најистакнутијих стваралаца у сфери модерне српске православне културе, ђаконом Ненадом Илићем. За Националист, он говори о недавном путовању на Свету Гору, о развоју филма “Отац”, али и о вери, политици, историји, о Србији, о Европи, о свету, о актуелним друштвеним токовима…

Опширније...
 

Чижов: БЛОКИРАЊЕ ЈУЖНОГ ТОКА ЈЕ ПУЗЕЋИ ПРЕЛАЗАК НА ЕКОНОМСКЕ САНКЦИЈЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ

Стални преставник Москве при Европској унији Владимир Чижов оценио је да је политика ЕУ уперена против Јужног тока. При том је подвукао: „То је пузећи прелазак на економске санкције против Русије“.

Опширније...
 

Архимандрит Јован Крестјанкин: РОДИТЕЉСКИ БЛАГОСЛОВ

Поштовани читаоци, доносимо душекорисне савете архимандрита Јована Крестјанкина о родитељском благослову. Занимљиво је напоменути да је управо такав став према родитељском благослову имао и блаж. старац Тадеј, који је био духовно чадо блаженог старца Амвросија Курганова - Руса који је, опет, био васпитаник Оптине пустиње. Таквог става по питању родитељског благослова држали су се и Србски старци - ученици св. Владике Николаја, поникли у Богомољачком покрету.

Опширније...
 

Драгољуб Живковић: СУДАР ЦИВИЛИЗАЦИЈА И ЕВРОПА

Тешко је отети се утиску да се човечанство не налази пред фундаменталним изазовом а да, истовремено, то не осећа, нити предузима одговарајуће мере којимa би се спречило да завлада једна трансхуманистичkа цивилизација која би уништила све што може личити на еру хуманизма, као великог цивилизацијског покрета који сe прво појавио у облику нововековне философије, посебно у идејaма Волтера. Хобса и Русоа, a затим и Велике Францусkе ревоцуције.

Опширније...
 

Марина Рагуш: ЗАСТРАШУЈУЋИ ПРЕДЛОГ РЕПУБЛИКАНАЦА: С. 2277 – НАЈАВА ЕВРО-МАЈДАНА У МОСКВИ(?)

У Глави I предлога Закона[1], под насловом: Поновно оснаживање НАТО савеза[2] предвиђено је да државни Секретар у сарадњи са Секретаром за одбрану САД, осмисли „стратешки оквир за подршку и сарадњу Сједињених Америчких Држава у Европи и Евро-Азији“[3].

Опширније...
 

Још једна ЕУ уцена за банкрот Србије: НЕ СМЕМО ДА БУДЕМО ПРИЈАТЕЉИ НИ СА РУСИЈОМ НИ СА КИНОМ

Предраг Симић сматра да кинеску куповину солунске луке и изградњу железнице кроз Србију Брисел доживљава као покушај разбијања ЕУ на исток и запад.

Опширније...
 

Мара Кнежевић Керн: КЛИМАТСКИ РАТОВИ – УВОД У ТОТАЛНУ КОНТРОЛУ

Оно што силом бомби, уз помоћ софистицираних дронова, креатори Новог светског поретка нису успели за три месеца 1999, пошло им је за руком у мају 2014.
Опширније...
 

Јевгениј Каргин: СУДАР СА САД ЈЕ НЕИЗБЕЖАН, ВРЕМЕ ЈЕ ДА РУСИЈА ПРЕЂЕ У КОНТРАНАПАД

Војна и спољнополитичка доктрина САД предвиђају један једини циљ: обезбедити апсолутну и неоспорну подршку хегемонији у униполарном свету.

Опширније...
 

НАРОДНИ ФРОНТ: ПОСЛЕДЊИ ЈЕ ЧАС ДА СЕ ОКРЕНЕМО ОД НАТО!

СВЕСРПСКИ Народни фронт, који засад чине организације Покрет за Србију, Покрет ветерана Србије, Српска народна одбрана, Скупштина и Влада Републике Српске Крајине у прогонству и Здрава Србија, огласио се данас саопштењем које окривљује НАТО за последице поплава у Србији, осуђује учешће српских војника на НАТО маневрима у Немачкој и захтева моментални прекид сарадње са Северноатлантским пактом, јер она Србији наноси велику штету.

Опширније...
 

САД РАЗВИЈА ЧИП КОЈИ ЋЕ БИТИ УГРАЂИВАН У МОЗАК ВОЈНИКА КАКО БИ УКЛОНИО ТРАУМУ И ДЕПРЕСИЈУ

Један од највећих проблема са којим се суочава америчка армија после поврата својих војника из ратова је посттрауматски стресни синдром, али ће то постати у блиској будућности прошлост.

Опширније...
 

Мара Кнежевић Керн: ЧУВАРИ НЕБА ПРЕД ЕВРОПСКИМ ПАРЛАМЕНТОМ - интервју

Док медији понављају наручени слоган о неопходности смањења емисије С02, дежурног кривца за „загревање" Планете, а најамници из научних кругова „штелују" доказе о деловању човека на климатске промене, ниједан светски форум посвећен овој теми не покреће питање геоинжењеринг експеримената и њиховогутицаја на природне климатске циклусе

Опширније...
 

УВРЕДЉИВА ОЦЕНА МИНИСТРА ДА ЛЕКАРИ НЕ РАДЕ ДОВОЉНО

Синдикат лекара и фармацеута Србије (СЛФС) оценио је данас да је изјава министра здравља Златибора Лончара да се у здравству не ради довољно "неприхватљива, нетачна и увредљива".

Опширније...
 

Иван Охлобистин заштитницима Новорусије: БЛАГОСИЉАМ УНИШТЕЊЕ ТЕ САТАНСКЕ ФАШИСТИЧЕ ЗАРАЗЕ!

Познати руски друштвени делатник, свештеник Иван Охлобистин, дао је изјаву у име “Изборског клуба”. Он је постао први руски свештеник који је отворено подржао Русе у Украјини!

Опширније...
 

Милан Видојевић: НЕМЦИ ОПЉАЧКАЛИ И УНИШТИЛИ СРБИЈУ, А ОБЕШТЕТИЛИ ЈЕ СА – 0,3 одсто!

Још је проблематичнија ситуација са ратним репарацијама за Други светски рат. Онима који о тој теми не знају ништа можда ћу помоћи да кроз статистичке податке сагледају обим штете нанет Југославији, а највећим делом Србији у оквиру Југославије.

Опширније...
 

Јужна Митровица – (ШИПТАРСКИ) ПОГРОМ И НАД МРТВИМА

ЗАДУШНИЦЕ, једна од ретких прилика када Срби из северне Косовске Митровице могу да посете гробове својих најмилијих у јужном делу града, и овог пута претвориле су се у најгору ноћну мору. Оскрнављени споменици, порушени и зарасли у коров и траву која је у појединим деловима била говото два метра, дочекало је близу 500 Срба из северне Косовске Митровице који су јуче, без пратње полиције, аутобусима „Космет превоза“ отишли на гробље у јужни део града.

Опширније...
 

ОВО ШТО СМО ВИДЕЛИ НА ДЕЛУ У СРБИЈИ (ПОПЛАВЕ И РАЗАРАЊА) ПОСЛЕДИЦА ЈЕ ДЕЛИМИЧНО ПРИМЕЊЕНЕ ТЕСЛИНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ УТИЦАЈА НА ПРИРОДНЕ СИСТЕМЕ

Др Велимир Абрамовић

ЕТНИЧКИ ОПРЕДЕЉЕН ЦИКЛОН

Разговарала Биљана Ђоровић

Употреба метеоролошког оружја, заснованог на Теслиној технологији ексцитирања и пражњења наелектрисаних слојева атмосфере, посебно Јоносфере, демонстрирала је у нападу на подручје Балкана невероватну прецизност циклоналног појаса чије су границе биле строго омеђене одређеном географском облашћу. Циклон је данима кружио око Србије и њених рубних подручја, пре него што се зауставио тачно над нама, а онда се три дана и три ноћи није померао, да би потом нагло престао. У читавој операцији природна случајност је била минимална и без нарочитог утицаја на овај експеримент.

Опширније...
 

ДССС “Шчербина”: БОЈКОТ ИЗБОРА САМОПРОГЛАШЕНЕ СЕПАРАТИСТИЧКЕ ТВОРЕВИНЕ ЗВАНЕ РЕПУБЛИКА КОСОВО

ПОКРАЈИНСКО ДРУШТВО СРПСКО-СЛОВЕНСКЕ СОЛИДАРНОСТИ

«ГРИГОРИЈЕ СТЕПАНОВИЧ ШЧЕРБИНА»

КОСОВСКА МИТРОВИЦА

САОПШТЕЊЕ

Друштво српско-словенске солидарности позива све Србе широм Косова и Метохије да бојкотују предстојеће парламентарне изборе који се одржавају 08. 06. 2014. године, а расписала их је Атифете Јахјага председница самопроглашене сепаратистичке творевине зване Република Косово.

Опширније...
 

Коста Чавошки: ОПАСАН ПУТ ОД ЛАЖНОГ ИЗГОВОРА ДО ПРЕСЕДАНА

 

Зашто је у међународном праву преседан толико опасан

Уважени колеге саговорници, поштовани новинари, како сам ја по струци правник, нешто бих рекао о правном аспекту агресије Атлантског пакта на ондашњу СРЈ. Они који знају историју сигурно се сећају да, када је Аустроугарска царевина, која је била озбиљна и цивилизована држава, хтела да нападне ондашњу Србију, она је телеграмом обавестила Србију да ће је напасти. Дакле, то је била објава рата. Сад се питамо како то да Американци и друге западне силе, када нападају, више уопште више не објављују рат. Због чега?

Опширније...
 

Леонид Ивашов: ЗАПАД ЈЕ НАШ НЕПРИЈАТЕЉ!

Док је Порошенко запенио, претећи да збрише југоисток Украјине са лица земље, а након њега да уграби и руски Крим, још један наизглед сасвим неочекивани проблем настао је на самој граници Русија – Абхазија. Александар Анкваб је буквално за један дан капитулирао, предајући власт „опозицији“ која се наводно појавила ниоткуда.

Опширније...
 

Мирослав Лазански: СРПСКА ВОЈСКА ПОСТОЈИ САМО НА ПАПИРУ

Да ли су подивљале воде отвориле и дискусију о поновном увођењу редовног служења војног рока? Да је војска имала већи број припадника, или резерву, онда не би „Кобре” спасавале Шабац

Опширније...
 

Томислав Кресовић: УЛОГА СПЦ НАКОН ПРИРОДНЕ КАТАСТРОФЕ

Србија је претпела највећу мирнодопску несрећу у последних 100-150 година. Степен патње грађана након катастрофалних поплава снажнији је од војне акције НАТО-а над Србијом 1999. године. Србија је 1999. године претпела штету од око 50 милијарди долара. Могуће процене штете након велике поплаве мериће се више од милијарде евра, али са много снажнијим траумама пострадалог становништва и губитком унутрашње вере и снаге да може брзо да се опорави и живот врати у „матицу“. Држава је превентивно деловала и мобилисала велики потенцијал, пре свега младих у одбрани Србије од поплава као и активирању ВС и полицијских снага. Србији је више него потребно активније деловање СПЦ и свих верских зајединца у Србији, не само у плављеним зонама већ и у читавој држави. Зашто?

Опширније...
 


Страна 229 од 284

Ко је присутан

Имамо 103 гостију на мрежи
bradaca.jpg
Број прегледа чланка : 3497852

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

Зидни календари
са иконама у златотиску за 2019. годину
већи - Б3 и мањи - Б4

10914

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.