svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Уместо тешких (Вучићевих) уздаха, драмских пауза и брисања чела, више би ми импоновала државничка промишљеност и одмереност

vasovic-mirjana-foto-iiНИШТА ЛИЧНО

Онако како ја то видим, у овој добро режираној представи премијер је превише лично схватио додељену му улогу. Побркао је, наиме, своју приватну личност и јавну, државничку, мотивацију.

Мирјана Васовић, Професор ФПН

Опширније...
 

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 45: ЕВРОАТЛАНТСКИ ПЛАНОВИ ЗА УНИШТЕЊЕ СРБИЈЕ (анализа Вимеровог писма))

sreder-vimerАНАЛИЗА ПИСМА ВИЛИЈА ВИМЕРА КАНЦЕЛАРУ ШРЕДЕРУ, 2 МАЈА 2000…

Противно свим легалним нормама и међународним конвенцијама, учесници ове евроатлантске конферениције су прогласили тадашњу Савезну Републику Југославију илегалном државом – свесно кршећи Хелсиншки акт (4) о неповредивости државних граница. Евроатлантисти су даље сами признали током конференције да им је највећа препрека у остваривању те прљаве намере била постојећи правни поредак у Европи, који није дозвољавао да се таква одлука правно легализује – те су донели одлуку да у случају Србије примене амерички легални систем који садржи довољно „правних рупа“ за тако нешто…

Пише: Миодраг Новаковић 

Опширније...
 

Иницијатива за пријем Косова у УНЕСКО врхунски цинизам

kosovo-euВлада Србије и српска дипломатија не прихватају идеју да Косово буде члан Унеско и бориће се против тога, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић и ту инцијативу окарактерисао „врхунским цинизмом“ и политички неодговорном.

Опширније...
 

Да би задржали глобално лидерство - Американцима је потребан трећи светски рат

etre2234ВАШИНГТОН НЕ УДАРА НА РУСИЈУ НИ ЗБОГ КРИМА И УКРАЈИНЕ, НИ РАДИ ОБУЗДАВАЊА МОСКВЕ

Зашто су Сједињене Државе покренуле против Русије хибридни рат када експлоатација руске привреде доноси прекоокеанском капиталу огромене приходе, и када су генерали руског бизниса добровољно прешли под америчку команду, кријући своју уштеђевину у оф-шор компанијама под англосаксонском јурисдикцијом?

Пише: Сергеј ГЛАЗЈЕВ, академик, саветника председника Русије

Опширније...
 

Почела хапшења у Србији због негирања геноцида

Nikola AleksicУхапшен Никола Алексић (Видео интервју)

Почела хапшења у Србији због негирања геноцида: Ухапшен Никола Алексић (Видео интервју)

Васељенска ТВ

 

КРУГМАН: Европском пројекту је можда нанет смртоносни удар, а нису га нанели Грци

99623АМЕРИЧКИ НОБЕЛОВАЦ ОТВОРИО ПИТАЊЕ: „КО ЋЕ ВИШЕ ПОВЕРОВАТИ У БЛАГЕ НАМЕРЕ НЕМАЧКЕ“

ПОЛ КРУГМАН: Озбиљна штета је већ нанета. Последње недеље су показале да чланство у еврозони значи да повериоци могу уништитити твоју економију чим изађеш из утврђеног оквира. Наметање политике оштре штедње без смањивања дужничког бремена - то је политика која је осуђена на неуспех. Ако Грчка пристане на све захтеве - она из садашње слепе улице неће изаћи

Опширније...
 

ДИМИТРИЈЕВИЋ: Волети Русију значи волети земљу која се граничи са Богом

5180ДОБРО, И ЈА САМ ВРБОВАН - РУСИ СУ МЕ ВРБОВАЛИ, НИСАМ ДОБИО СТИПЕНДИЈУ НИ ГРАНТ, АЛИ...

Западна Империја много боље плаћа своје људе у Србији и велики број школованих Срба је на страни Империје, а против Руса. Они су врбовани хонорарима, стипендијама, грантовима, да би служили као интелектуална пешадија империјалног Запада

Пише: Владимир ДИМИТРИЈЕВИЋ, Фонд стратешке културе

Опширније...
 

Американци мењају менталитет народима по свету и дресирају их да обожавају њихову доминацију

slika-amerika-bliski-istokdsadsadsaТЕК СЛЕДИ ПРАВИ ВЕЛИКИ РАТ ЗА НОВУ РАСПОДЕЛУ ТЕРИТОРИЈА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ

Американци тврде да су „окружени непријатељима“ и тако непријатељима сматрају цео остали свет. Зато им као једини начин борбе преостаје превентивни рат, који подразумева уништење непријатеља, када његов напад још увек није неизбежан, или се чак ни не планира

Пише: Александар ЗАПОЉСКИС

Опширније...
 

Капетан Драган: Спреман сам за мегдан без оружја са Хрватима

 

dragan-kap.2Када су у недељу 5. јула аустралијски Срби заједно са конзулом Браниславом Грбићем посетили у сиднејском притвору Драгана Васиљковића, он није знао ништа о томе да ће га већ у среду Аустралија испоручити Хрватској. Ово нам је саопштио један од Васиљковићевих пријатеља, коме је Капетан Драган том приликом уручио писмо за новинаре и читаоце “Новости”.

Опширније...
 

Владимир ФРОЛОВ: Признање „очинства“ или Америчка резолуција

tn 189572 124f1e0163d8МЕДИЈСКИ СТРУЧЊАЦИ ВРШЕ СВЕТСКУ САТАНИЗАЦИЈУ СРБА

У доба када је западна „цивилизација“ успоставила институт пунолетства, за мушке грађане (давно пре приче о „истополним правима“!) прихваћено је да то постају са навршеном 21.-ом годином живота, тада се примају у свет одраслих и престају да буду деца, о којој се одрасли до тада старају.

Опширније...
 

ГАЛИЈАШЕВИЋ: За напад на Вучића у Поточарима посебно су заслужне Британија и њене службе

dzevadindasdadsa454daaСИГНАЛ ЗА АТЕНТАТ ДОБИЈЕН ИЗ САРАЈЕВА И ЛОНДОНА – НАВИЈАЧИ ДОВЕДЕНИ ИЗ САНЏАКА И ФБиХ

Стручњак за борбу против тероризма Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Само захваљујући професионалном деловању МУП Републике Српске, његовом присуству и организацији покривања критичних места, те политичкој уздржаности и озбиљности самог Вучића, овај напад се није претворио у рат

Опширније...
 

Ненад Поповић: Нове Маркале усред Београда

Nenad-PopovicДа ли је то што једнако жалимо српске и бошњачке жртве, знак наше слабости? Препознаје ли неко у томе што једнако разумемо бол сваке мајке Сребренице и сваке мајке Братунца, знаке опасног српског национализма?

Опширније...
 

ЕНГЕЛХАРДТ: Будите на опрезу, на Земљи се још нешто догађа!

433023АМЕРИЧКА СУПЕРСИЛА ПОСТАЛА ПОТПУНО НЕСПОСОБНА ДА ИСКОРИСТИ СВОЈУ ВОЈНУ НАДМОЋ

Највећа сила у историји, која има стотине гарнизона по читавој планети, није у стању да ефикасно примени силу тамо где шаље трупе или да помоћу санкција и претњи баци на колена такве земље као што су Иран и слаба постсовјетска Русија, а такође ни да потисне релативно слабо наоружане терористичке групације на Блиском Истоку?

Пише: Томас ЕНГЕЛХАРДТ, „The Nation“ (САД)

Опширније...
 

Валентин КАТАСАНОВ: Џорџ Сорош - КАПИТАЛИСТА КАТАСТРОФА

images7ЊЕГОВ ТРАГ СЕ ПРАТИ И У ПРИПРЕМАЊУ ТЕХНИЧКОГ БАНКРОТСТВА РУСИЈЕ

Џорџ Сорош је опет све ближе судбини Украјине. Почетком јуна је објављена његова електронска преписка са Порошенком из које се сазнало да се он труди да прогура испоруке америчког оружја Украјини и даје савете како да се организује припрема украјинске војске са америчким инструкторима. „Господари новца“ цене Џорџа Сороша као непревазиђеног мајстора револуција, преврата и мајдана.

Опширније...
 

Никола Врзић: Ево ко и колико плаћа Наташу Кандић, Соњу Бисерко, Жене у Црном, Б92, ЦЕСИД, Пешчаник, Е-новине…

1-650x408Може ли траг новца којим се финансира неколицина овдашњих невладиних организација да објасни њихов статус у српској јавности и друштву, без обзира на оно што те невладине организације учине тој јавности и том друштву?

Опширније...
 

Андреј ФАЈГЕЉ: Шта би рекли Видоје Лазић, разапет на крст, шта би рекла Димитрић Милева, исечена на комаде, шта би рекао Радо Кукољ, испечен на ражњу?

Andrej Fajgelj 001-ca796f18ЗА ОВЕ ЖРТВЕ НЕМА РЕЗОЛУЦИЈА НИ МЕМОРИЈАЛНИХ ЦЕНТАРА

Шта би рекле српске жртве Сребренице, данас кад читав свет говори о жртвама Сребренице – а о њима ћути? 

Шта би рекао Видоје Лазић, разапет на крст, шта би рекла Димитрић Милева, исечена на комаде, шта би рекао Радо Кукољ, испечен на ражњу? Шта би рекао једанаестогодишњи Слободан Стојановић, зверски мучен и убијен када је отрчао иза непријатељских линија да спасе љубимца: „Тата, остао ми Леси на ланцу“?

Опширније...
 

Ранко ГОЈКОВИЋ: “Случај Сребреница” као последица вековне патолошке болести западне цивилизације – русофобије и србофобије

srebrenica 0“Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима, јер су тако прогонили и пророке прије вас (Матеја, 5; 11,12).

Опширније...
 

Горан ЈЕВТОВИЋ: НАТО окупација у СОФА стилу

NATO-bgТешко да ћемо за скоријег вакта дознати која је мука натерала напредњачко-еспеесовску и осталу придружену квинслиншку камарилу, да у врелим јулским данима, напрасно, по тзв. хитном поступку, стави на дневни ред последње седнице редовног скупштинског заседања, ратификацију СОФА споразума (PfP/SOFA) са НАТО савезом и тиме додатно искомпликује узаврелу политичку сцену.

Опширније...
 

СРПКИЊА ЗАПАЛИЛА СВЕТ ПИСМОМ БРИТАНСКОМ АМБАСАДОРУ

2240303-denis-kifСрби нису геноцидан народ!

Директорка “Оксфорд Центра” Јелена Радојковић упутила је поводом британског предлога Резолуције о Сребреници у којој се тврди да су Срби геноцидан народ, отворено писмо амбасадору Велике Британије Денису Кифу и у њему га подсетила на злочине које су вековима чинили Британци!

Опширније...
 

ДА ЗАНЕМИШ: ЈА САМ ЗЛАТО СРБИЈЕ, АЛИ МЕНЕ НИКАД НЕЋЕТЕ ЧЕКАТИ НА БАЛКОНУ

 

srpski-tim-na-kvadrijenalu-foto-nemanja-knezevic-3 1000x0-790x526„Мене нећете чекати на балкону. Ја спонзорима не зарађујем новац. Не продајем рекламе. Ја сам друга страна медаље, а Србија их је у једном дану освојила чак 80, а ви о томе нисте имали појма“, овако причу за „24 сата“ почиње уметник Никола Радосављевић (24) који се недавно вратио са Прашког квадријенала. Србија је на том надметању забележила историјски успех пред којим јој се Европа поклонила.

Опширније...
 

Судија Антонети признао да Хаг још није утврдио ни ко је наредио убијање у Сребреници

dsadsadsНЕМА ГЛАВНОГ - НЕМА ДОКАЗА О ПОСТОЈАЊУ ГЕНОЦИДНОГ УМИШЉАЈА У ЈУЛУ 1995.

Пошто сазревање и припрема геноцидног подухвата изискују одређени временски оквир, разумно је поставити питање: у којем тренутку и на којем временском растојању од догађаја је утврђен настанак геноцидне намере у случају Сребренице, ако је постојала?

Пише: Стефан КАРГАНОВИЋ, председник „Историјског пројекта Сребреница“

Опширније...
 

Јелена ГУСКОВА: Рат за Исламску државу на Балкану почиње крајем августа

59952НИЈЕ СЛУЧАЈНО ШТО ВЕЋИНУ МИГРАНАТА У СРБИЈИ ЧИНЕ МЛАДИ НЕОЖЕЊЕНИ МУШКАРЦИ-МУСЛИМАНИ

У првих шест месеци 2015. године границу Србије је већ прешло најмање 60 хиљада људи. Када сам била у Београду у јуну, приметила сам да се у граду редовно могу срести млади људи који не говоре српски и који не личе на избеглице. Они обично иду по тројица, труде се да се не издвајају, иако упада у очи њихова спортска конституција

Опширније...
 


Страна 227 од 311

Ко је присутан

Имамо 114 гостију на мрежи
ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4196509

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.