svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

БОРИС СТЕПАНОВ: НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ЗАПАДА ПРОТИВ СРБА

srbijanatoАмериканци и Британци покушавају да испровоцирају нова међуетничка трвења у региону

За западне политичаре и медије двадесета годишњица догађаја у Сребреници постала је повод за нове нападе на Србе. Американци и Британци покушавају да испровоцирају нова међуетничка трвења у региону, уместо да се позабаве смиривањем свих народа који живе на Балкану.

Опширније...
 

Душан ПРОРОКОВИЋ: Видовданска беседа

Kosovo-miting-1У анализама положаја српског народа на почетку XXI века опште место је постала констатација како се налазимо у једној од најтежих ситуација у нашој савременој историји. Данас није лако бити Србин. Али, није ово ни први, ни последњи пут у историји да нам је тешко.

Кроз уста игумана Теодосије Мркојевића, Његош у „Лажном цару Шћепану Малом“ даје одговор Беглербегу речима:

„Ја нисјесам, Бог ми не судио
Беглербеже, нипошто безбожан
Него имам очи за гледање
Свијећа ми Божија пред очима
Те разбирам бијелу свијетину
И не држим црно за бијело“.

Много је данас „лажних царева“ и осталих смутљиваца који би да „црно представе белим“. Ма какве нас несреће задесиле, важно је да останемо способни да разликујемо „црно од белог“. Док то чинимо, спаса нам има. Без обзира на околности и недаће.

Опширније...
 

Што је више Брисела, мање је Срба на Косову

Protest-Srba-u-Kosovskoj-MitroviciПрисуство државе Србије у српским општинама на северу Космета огледа се у праву да Срби одлучују о месту где ће бити постављена пешачка зона, а све друго је предато албанским властима.

Срби нису изненађени чињеницом да је Приштина на преговарачки сто ставила „Парк мира“, који се налази између северне (српске) и јужне (албанске) Косовске Митровице, мада то уопште није део Бриселског споразума.

Опширније...
 

Санда Рашковић Ивић: Влада Србије у Бриселу даје све низашта, дијалог служи успостављању пуне независности Косова

sanda-kabinet-16-300Дијалог Београда и Приштине у Бриселу није ништа друго до договор делегације Србије, предвођене председником Владе Александром Вучићем и делегације самопроглашене Републике Косова, о даљим заједничким корацима на успостављању потпуне косовске независности.

Опширније...
 

Ваге АВЕТИСЈАН: Зашто је Косово Србија?

images11ТЕРОРИСТИ СУ ПРОГЛАСИЛИ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА, А АУТОР ТОГ КОШМАРА САД ГА ПРИЗНАЛЕ

Дуг сваког цивилизованог човека

Је да призна да је Косово – Србија!

Опширније...
 

НИКОЛИЋ ИВАНИЋУ: Сазови седницу Председништва БиХ и изјасните се о британској резолуцији о Сребреници

15039УПОЗОРИО ДА ЈЕ УПЕРЕНА ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, АЛИ И ПРОТИВ ИНТЕРЕСА СРБИЈЕ

Истовремено упозорио Младена Иванића да онај ко представља Републику Српску у Сарајеву мора да има став који му РС налаже

Изјавио да је био поносан када је чуо премијера Александра Вучића који је понудио финансијску помоћ РС

Опширније...
 

ВУЧИЋ: Да Косово добије столицу у УН били су пристали и Дачић, и Мркић, и Грубјешић, сви осим мене

35544У ФОРМИ САМОХВАЛИСАЊА ПРИЗНАЊА - КАКО СЕ КРЧМЕ СРБИЈА И ЊЕН СУВЕРЕНИТЕТ

Даје Шиптарима државу, али не би да им да сву српску имовину: „Немам права на то да пристанем, и не могу, и нећу да пристанем, и не постоји та ствар на кугли земаљској која може на то да ме натера

Опширније...
 

ПАПСКО ЛИЦЕМЕРЈЕ: Ватиканска банка главни акционар произвођача оружја „Пјетро Берета“

kardinal-sa-oruzjem-5Не вреди, да се разоткрију лаж и лицемерје у доба интернета тражи времена колико да се скува јаје. Па чак ни толико. Данас је објављена вест да је Papa Franjo osudio vojnu industriju: “Proizvođači oružja ne mogu se nazivati kršćanima” – што је учинио у недељу, а истог дана је изашао и текст који вам преносимо. Приметно је да је сачињен на брзу руку и да је незаокружен, али не смета, довољно говори.

Опширније...
 

ПИСМО 400 СРПСКИХ СТУДЕНАТА ПРЕДСЕДНИКУ И ПРЕМИЈЕРУ СРБИЈЕ

aleksandar-vucic-tomislav-nikolic-1387833188-416791Ваш одлазак у Поточаре имао би далекосежне тешке последице по српски народ

Председнику Републике Србије Томиславу Николићу

Председнику Владе Републике Србије Александру Вучићу

Уверени да заступамо став већине српскога народа, овим писмом желимо да апелујемо на вас да не учествујете у актуелној демонизацији сопственог народа могућим одласком у Поточаре 11. јула. Ваш одлазак у Поточаре имао би далекосежне последице по српски народ: имплицитно признавање наводног геноцида; сврставање српских жртава Сребенице на нижи ранг вредности; давање оправдања британској резолуцији у Савету безбедности и проглашавње српског народа геноцидним; учествовање у директном удару на Републику Српску са крајњим циљем да се укине као творевина настала на наводном геноциду.

Опширније...
 

Зоран МИЛОШЕВИЋ: ИНТЕРВЈУ ДАТ "БОРБИ ЗА ВЕРУ"

zoran-milosevicБРОЈНЕ ВЛАДИКЕ И СВЕШТЕНИЦИ СПЦ ПРИХВАТИЛИ СУ . УМЕСТО СРПСКОГ, КАТОЛИЧКИ ИДЕНТИТЕТ

"Бројне владике и свештеници нису усвојили традиционални српски и православни идентитет, већ римокатолички или протестантски (у зависности где су се образовали), па покушавају да мењају и литургију и народ, а, наравно, и оне владике које их не подржавају."

Зоран Милошевић

Опширније...
 

КРЕЈГ РОБЕРТС: Амерички лидери не заслужују ни да Путину изују ципеле

obam put sml 123АМЕРИЧКИ ПИСАЦ СТИВЕН ЛЕНДМАН: „ПУТИН МИСЛИ ОНО ШТО ГОВОРИ, А ОБАМА ЈЕ СЕРИЈСКИ ЛАЖОВ

ЛЕНДМАН: „Путин говори оно што мисли, а мисли оно што говори. Он је директан и држи се онога што говори. Супротно руском лидеру, председнику САД се не може веровати јер једно говори, а друго ради”

Опширније...
 

Дмитриј СЕДОВ: Како је Дачићу пала јабука на главу

eko-miler-i-dacic-700x446Код многих српских политичара приметан је синдром Исака Њутна, који, као што је познато, није могао открити закон гравитације све док му на главу није пала потежа јабука. Међутим, приметићемо да овом генијалном човеку јабука није пала на главу случајно, него због тога што је Исак дремао под јабуком заборавивши на овоземаљске ствари.

Опширније...
 

РЕШЕТЊИКОВ: Наредне две-три године биће пресудне у сукобу Русије са Америком

rese l 123ДИРЕКТОР РИСИ: АМЕРИКАНЦИ СУ ЈОШ „БОЛЕСНИ” ОД АМБИЦИЈЕ ДА ВЛАДАЈУ ЦЕЛИМ СВЕТОМ

Русија јача чак и у условима санкција, које нису дале ефекат који је планирала америчка администрација. Наши споразуми и уговори са Народном Републиком Кином сведоче да у свету постоји други и трећи центар моћи

Опширније...
 

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Влада да поништи одлуку о продаји Телекома (Најава протеста)

telekomОдлука Владе Србије да покрене процес продаје „Телекома Србија“ штетна је за државу Србију, њене грађане и наставак је вођења економске политике по диктату Међународног монетарног фонда. Скандалозно је да је Влада Србије остала глува и нема на упозорења ДСС и Покрета Двери, стручњака и синдиката да је продаја кoмпaниje eкoнoмски и социјално нeoпрaвдaнa, штeтнa зa нaучнo-тeхнoлoшки рaзвoj Србиjе и да нoси вeликe бeзбeднoснe ризикe.

Опширније...
 

ПРЕМИНУО ЈЕВГЕНИЈ ПРИМАКОВ

6767Човек који је увек био на српској страни!

Бивши руски премијер Јевгениј Примаков, који је данас преминуо у 86. години живота, остаће упамћен у српској јавности по томе што је окренуо авион и отказао посету Вашингтону кад је 24. марта 1999. чуо за почетак НАТО бомбардовања СР Југославије.

Опширније...
 

ЗАР ОВАКВИМА ЗАПАД ПОКЛАЊА ВЕКОВНУ СРПСКУ ЗЕМЉУ

ramus-haradinaj

Сведочење Aлбанке: Како је Харадинај клао српске полицајце

Aлбанка која је 1998. године одведена у логор ОВК на планини Јуник изјавила је да је тамо видела некадашњег команданта ОВК Рамуша Харадинаја како коље српске полицајце.

Да ли ће крволок икада одговарати за своје злочине, или ће и даље слободно шетати: Рамуш Харадинај

Опширније...
 

МАРИ ЛЕ ПЕН НА НАШОЈ СТРАНИ У БОРБИ СА СИЛАМА ЗЛА

marin-le-pen-54ПОДНЕЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О ПРЕКИДУ ПРЕГОВОРА СРБИЈЕ И ЕУ

Посланици Националног фронта Марин Ле Пен поднели су предлог резолуције о прекиду преговора Србије о чланству у ЕУ, сазнаје "Данас" у круговима у Бриселу.

То су урадили преко своје новоосноване посланичке групе у Европског парламенту јер су, како истичу извори "Данаса", забринути да Србија „не прође лоше као Француска".

Потписници овог документа, у који је Данас имао увид, јесу посланици Стив Бриоа, Доминик Билд, Софи Монтел, Миреј Д'Орнано, Емерик Шопрад.

Опширније...
 

УПОЗОРЕЊЕ – ПРЕ НЕГО ШТО ПОСТАНЕТЕ „НАЦИОНАЛНА ЕЛИТА БЕЗ НАЦИЈЕ“…

 

miodrag2-2014Британска „Сребреничка резолуција“, предизборне кампање будућих америчких председника, бесконачне уцене Брисела… све заједно указује на једну ствар – да се Запад неће смирити све док Србија као држава не буде распарчана, Република Српска укинута, а Срби као народ не изгубе културни и национални идентитет на својим историјским просторима, са дневног реда евроатлантиста се заувек скине могућност решавање србског националног питања (нарочито у србским државама Србији и Републици Српској), и наравно спрече било каква национална права и аутономија преживелих Срба у хрватским, бошњачким, шиптарским и црногорским „балканским резерватима“.

Написао Миодраг Новаковић (ФБР оснивач и аутор), 16 јун 2015.

Опширније...
 

Драган МИЛАШИНОВИЋ: Његове тешке одлуке

aleksandar-vucic-2„Пред Србијом су дани изазова и тешких одлука по различитим питањима“ изјавио је намрштени прокуратор евро-атлантизма у Србији, Александар Вучић и позвао грађане на некакво јединство. Какво и са ким није нам рекао, па нема сумње да је његова изјава само медијска припрема за званично обелодањивање већ договорених издаја и прихваћених ултиматума незајажљивог Запада.

Опширније...
 

АМЕРИКАНЦИ ИЗГУБИЛИ КОМПАС

flaga usa-4354Русију називају претњом, а наоружање распоредили широм света!

Док слушате предизборне говоре америчког председничког кандидата републиканца Џеба Буша, који руског председника Владимира Путина назива силеџијом и коме „прети” да ће, уколико постане председник САД, његова земља „интензивније одговорити на агресију Русије у Украјини и истоку Европе” – помислите да је то само предизборна кампања.

Опширније...
 

Дачић уверен да он и Вучић нису заслужили да их ЕУ држи у незнању поводом „Источног прстена”

dac vuc text 3А ИСТОРИЈА ЕВРОПЕ ПОКАЗУЈЕ: ДА СИЗЕРЕНИ НИКАД НИСУ ИМАЛИ ДРУКЧИЈИ ОДНОС ПРЕМА СПОРЕДНИМ ВАЗАЛИМА

Открио да је информацију о „заобилажењу” добио од руског министра енергетике Александра Новака на састанку у Санкт Петербургу којем су присуствовали су и министари финансија и привреде Душан Вујовић и Жељко Сертић и додао: „Ја сам био изненађен, можда сам то мало оштрије, недипломатски рекао, али заиста такав начин када су српски интереси у питању и када је реч о гасоводу, није баш доборонамеран према Србији”

Опширније...
 

Лазански: Сребреница у Њујорку

lazanskiСтрељање ратних заробљеника није геноцид

Помирење на Балкану захтева пуну истину. Без ње – нема ни помирења

Опширније...
 


Страна 225 од 307

Ко је присутан

Имамо 203 гостију на мрежи
vitovnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4053770

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.