svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

Уверите се колико је за Србе актуелно ово што је турски велики везир 1792. писао о Енглезима

Istanbul-18-vek-CarigradТоком расправе о руском наоружавању у британском парламенту, 29. фебруара 1792. године, посланик Греј (Grey) је прочитао писмо уручено британском амбасадору у Цариграду, Сер Роберту Ејнзлију (Robert Ainslie).

Опширније...
 

Борис АЛЕКСИЋ: Америчко огледало

images7Посматрајући злочине Запада широм света обичан човек остаје згожен. После свих ратних страдања, жртава и недела који људски ум тешко може да замисли, англоамеричка елита, веома пажљиво, већ годинама руши последње бране очувању светског мира и поретка изграђеног након ужасног Другог светског рата. 

Опширније...
 

СКАНДАЛОЗНИ УЏБЕНИК ЗА 6. РАЗРЕД

istorija-6-razredДеца уче да су Срби отели Косово од Албанаца?!

Уџбеник одобрило министарство, а штампао га је државни Завод за уџбенике и наставна средства

Опширније...
 

Стефан Каргановић: Авети Сребренице као изговор за „хуманитарни“ интервенционизам

Stefan KarganovicАдвокат из Америке Стефан Каргановић о „указивању“ мита о Сребреници током хрватске прославе акције „Олује“: Да би оправдао милионске жртве својих „хуманитарних интервенција“ по свету, Запад, а од ове године ни Загреб, не презају од фалсификата

Опширније...
 

Србија првак света и по нелегалном изношењу новца из земље

danilo-tvrdisic-199x160УГЛАВНОМ СЕ РАДИ О ОПРАНОМ НОВЦУ ДОБИЈЕНОМ ИЗ РАЗНИХ ЕУ-ФОНДОВА И ОД КОРУПЦИЈЕ

Од 2003. до данас је из Србије по основу утаје пореза и корупције изнесено преко 55 милијарди долара, а Вучић слави као велику националну победу добијање кредита од ММФ у износу од неколико стотина милиона евра

Пише: Данило ТВРДИШИЋ, економиста и публициста

Опширније...
 

Ево на шта је Недић упозоравао државни врх још 1940. и зашто је то чак и данас актуелно?

843225ЗБОГ „РЕФЕРАТА“ КОЈИ ЈЕ ПОДНЕО НОВЕМБРА 1940. БИО ЈЕ СМЕЊЕН СА ПОЛОЖАЈА МИНИСТРА ВОЈНОГ

Очигледно је да ми живимо у предвечерје најкрупнијих политичких догађаја за које је везан даљи опстанак наше државе. Сматрам да је последња четврт до дванаестог часа. Ми треба да донесемо прецизне и судбоносне одлуке о путу којим треба да идемо даље

Пише: Александар НЕДИЋ

Опширније...
 

Ранко ГОЈКОВИЋ: МРЗИТЕЉИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ - НА ДЕЛУ (2)

ranko2Мрзитељи не знају за Драгутиново кајање због устанка на брата када је као монах у веригама окајавао грех. Они такође не знају за горко кајање Милутиново, за кајање Цара Душана због греха према оцу, непознато им је кајање деспота Ђурађа Бранковића због греха његовог оца Вука, прећуткују кајање Цара Лазара, Деспота Стефана, Царице Милице…

Опширније...
 

Владимир ФРОЛОВ: ПЕТВЕКОВНА БУРА И НАТО ОЛУЈА

oluja-zlocin-koji-trajeМАНАСТИРИ НЕМАЊИЋКИ ПРЕЖИВЕЛИ СУ СВЕ НЕВОЉЕ ПА ЋЕ И ОВО НЕОФАШИСТИЧКО ДИВЉАЊЕ ПО СРПСКИМ ЗЕМЉАМА

Немањића манастири у Далмацији јасно омеђују српски етнички простор на западу, а бечки дворски саветници уплашени од османске немани понудише Србима да се напусте просторе провинција царевине (све до Беле крајине) са бројним повластицама и населе, али да буду својим грудима „предзиђе кршћанства“, иако су сами православни хришћани. Пусте царске пределе, а не никакву наводну хрватску земљу како то данас povijestničari лажу, одбранили су крвљу својом, знојем и трудом је оплеменили, урастајући са њом ко храстови које су неговали за крстове, кад се преселе у сећање, ако већ нису остали негде на многобројним бојиштима.

Опширније...
 

Предраг ЋЕРАНИЋ: НА РЕДУ ЈЕ ВОЈВОДИНА

pajticgoУНИШТИТИ ПРИВРЕДУ ПОКРАЈИНЕ А ОНДА ОПТУЖИТИ БРЕОГРАД

Британци имају намеру да подстакну сукобе мађарских фашистичких група са снагама безбедности Србије, али се Немачка противи

Приприме за издвајање Војводине из састава Србије добијају на интензитету. Хрватске службе безбједности у Војводини су веома агилне у испуњавању захтјевa британске, америчке и њемачке агентуре, које се првенствено огледају у намјерама да се велики привредни комбинати у Војводини купе, затим доведу у стечај с обзиром на циљ да се привреда уништи, а настали економски проблеми припишу Београду.

Опширније...
 

Игор Мандић - Глас разума који Хрватска не чује

igor-mandic 20130317 175422Кад год се бивши југословенски, а сада хрватски писац, фељтониста, полемичар, критичар и есејиста Игор Мандић јави на тему хрватско-српских односа, у Хрватској се, у најмању руку, дигне прашина. И то озбиљна. Крене лавина свакојаких напада на њега и оно мало њему сличних интелектуалаца у данашњој Новој Држави Хрватској (свака сличност данашње, модерне НДХ-Нове Државе Хрватске и старе геноцидне НДХ-Независне Државе Хрватске „је случајна“). Има и један, на жалост, битно мањи део хрватског друштва, којег Игор Мандић, с времена на време, подсети да се барем постиди ониме што, у континуитету Хрвати раде Србима, и ономе што на нивоу примарне политичке поставке Хрватска ради Србији.

Пише: Златко БОГАТИНОВСКИ

Опширније...
 

Оливер ВУЛОВИЋ: Вучић прокламује протестантски морал, али је СНС постао партија-држава

1314ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА СРБИ СВОЈУ ПОЛИТИКУ УГУРАЈУ У КАКВЕ-ТАКВЕ МОРАЛНЕ ОКВИРЕ?

Политичким насиљем маргинализовани део српског народа поздравља и подржава образац Св.владике Николаја: „школа са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем и држава са Божијим благословом”

Опширније...
 

Словеначко "ДЕЛО"

hrvatska-vojska-450x299ХРВАТИ ВИШЕ МРЗЕ СРБЕ ДАНАС НЕГО ПРЕ 20 ГОДИНА

Двадесет година после операције „Олуја“, победници Хрвати изгледа само још више мрзе Србе, што не делује охрабрујуће на односе између два суседа, оцењује данас словеначки лист „Дело“.

Опширније...
 

СРБИМА СЕ НАМЕЋЕ ХРВАТСКО-КОМУНИСТИЧКО ТУМАЧЕЊЕ ПРОШЛОСТИ

Dusan BatakovicДиректор Балканолошког института САНУ Душан Батаковић рекао је да се временом, уз синхронизовано дејство сродних наука и медија, Србима постепено намеће хрватско комунистичко тумачење прошлости као увод у стварање осјећања трајне кривице и развијање комплекса ниже вриједности.

Опширније...
 

Упокојио се у Господу отац Сава Копорински

OTAC-SAVA-300x300МОЛИТВА, ПОСТ И ДОБРА ДЕЛА

Протосинђел отац Сава (1923 – 2015), духовник манастира Копорина, упокојио се у Господу, осмог августа 2015. године, изненада, у 92. години живота.

„Псовка је највећи пад људског рода!“
Отац Сава Копорински

Опширније...
 

Саопштење: НК објавио седми Извештај о политичким правима српског народа у региону

M236946-283x237Напредни клуб, једино удружење грађана које се бави стањем политичких права српског народа у региону, објавио је седми годишњи извештај у овој области.

Са жаљењем констатујемо да су политичка права српског народа у региону у знатно лошијем положају него ранијих година, са изузетком Румуније. Ситуација је нарочито неповољна у Хрватској, Црној Гори, Косово-УНМИК и Федерацији БиХ. Права Срба су нешто боље заштићена у Мађарској и Словенији, док се политичка права српског народа у пуној мери поштују једино у Румунији од свих суседних држава. У Албанији је стање непромењено – лоше. Такође, Србија не само да нема планску политику према Србима у региону, већ су и зачеци такве политике потпуно демонтирани доласком СНС на власт.

Опширније...
 

СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА

delfiniВатерполисти декласирали Хрвате у финалу!

Браво, браво, браво и опет браво! Колико храборсти ови момци имају толико нема воде у базену… Ма, нема толико ни у мору! Све је било као из бајке, са прелепим крајем и реченицом – СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА! Српски ватерполисти савладали су селекцију Хрватске са 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 3:0) и окитила се златом у Казању

Опширније...
 

Милица Ђурђевић: Хрватска од Србије прави економску колонију!

DSC 0099-1024x685Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, изнела је проблем нагомиланог хрватског капитала у Србији и најавила да ће се Српски сабор Заветници у наредном периоду посебно бавити овим питањем.

Опширније...
 

Ранко ГОЈКОВИЋ: МРЗИТЕЉИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ - НА ДЕЛУ (1)

ranko1Пљување по светитељима Господњим исто је као пљување на Сунце - увек се врати на лице пљувача. Добро и зло се никада не могу сјединити

У децембру 2014. у Црној Гори изашла је из штампе бизарна књига бизарног аутора, која сама по себи не завређује пажњу, али у ова времена свеопштег моралног пада обавеза је да зарад великана овог народа кажемо и коју реч о моралним наказама, ако ни због чега другог онда зарад младих покољења.

Опширније...
 

КЛИНЦЕВИЧ: СУДИТИ АМЕРИЦИ ЗА АТОМСКЕ БОМБЕ БАЧЕНЕ НА ХИРОШИМУ И НАГАСАКИ

1438762795 хиросима bigРУСКИ ПОЛИТИЧАР ТРАЖИ ДА СЕ ТО КВАЛИФИКУЈЕ КАО ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЕЧНОСТИ

ПРВИ заменик шефа посланичке групе владајуће Јединствене Русије у Државној Думи - Франц Клинцевич - јавно је затражио да америчко бомбардовање јапанских градова Хирошима и Нагасаки (6. и 9. августа 1945.) буде проглашено за злочин против човечности.

Опширније...
 

ДРОН СА СРПСКОМ ЗАСТАВОМ на концерту Томпсона у Книну

dronДРОН са српском заставом и поруком: „‘Олуја’ је злочин“, надлетео је десетине хиљада Хрвата на концерту Томпсона и покварила им славље у Книну!

Опширније...
 

Александар ЗАПОЉСКИС: Ко је смислио да Русија контрасанкцијама удари по фармерима ЕУ - треба му дати орден

874511ФРАНЦУСКИ СЕЉАЦИ ВЕЋ МЕСЕЦ ДАНА БЛОКИРАЈУ ПУТЕВЕ И ПАЛЕ АУТОМОБИЛСКЕ ГУМЕ...

Није главни проблем у томе што је без продаје остало 100.000 француских фармера. У општим оквирима то није тако много, а приход од 6 милијарди евра који није остварен од продаје у Русији, у суштини је ситница. Важније је нешто друго

Опширније...
 

Слободан ТУРЛАКОВ: СРБИ ЧЕКАЈУ МЕСИЈУ

turlakovЈЕДНА ДРСКА И БЕЗОБРАЗНА ИГРАРИЈА С НАРОДОМ

Један од ретких српских трајних пријатеља, др Арчибалд Рајс, Швајцарац. који је на позив српске владе, дошао у Србију, после Церске битке, да би, као познати стручњак криминалог, сведочио пред светском јавношћу каква је све стравична, дивљачка зверства, над српским цивилним становништвом, у Мачви и Подрињу, чинила аустроугараска војска, у чијем саставу су били и будући Југословени (Хрвати, Словенци, муслимани, Срби…) који су настојали да у злочинима премаше узоре Аустро-угарске војске, којој су, као њихови држављани, припадали, међу њима и Тито и Мачек.

пише Проф. Др. Слободан Турлаков, На Св. Илију громовника 2015

Опширније...
 


Страна 224 од 311

Ко је присутан

Имамо 105 гостију на мрежи
zaova.jpg
Број прегледа чланка : 4196497

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.