svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

НЕМАЧКИ АДМИРАЛ У НАТО-у: СТИД МЕ ЈЕ ШТО ЈЕ МОЈА ЗЕМЉА У 20. ВЕКУ ТРИ ПУТА БОМБАРДОВАЛА СРБИЈУ

Када је 1999. уз НАТО бомбе на Југославију кренула и незапамћена медијска хистерија по европским медијима против „грозних Срба“, међу реткима који су стали иза бомбародованих нашао се Немац, адмирал Елмар Лудвиг Шмелинг, бивши шеф Немачке обавештајне службе и потоњи шеф Контраобавештајне службе НАТО.

Опширније...
 

Ратко Дмитровић: ДА ЛИ ЈЕ ХАГ ВЕЛИКА И ПОСЛЕДЊА СРПСКА ШАНСА

Пред Међународним судом у Хагу почео је процес чији крај многи виде као нерешен резултат; суд ће, учи нас ова школа, констатовати да геноцид нису починиле ни Хрватска ни Србија, расправе о дометима судске пресуде у локалним оквирима потрајаће десетак дана, све ће се смирити а живот и дани потопиће оно што би заувек требало да остане на површини. Да се не заборави.

Опширније...
 

Петар Искендеров: ОД КОСОВА ДО КРИМА: ХРОНОЛОГИЈА ПРЕПОРОДА РУСИЈЕ

"Ми никада не одступамо од сарадње на принципима дипломатије. Уколико партнери то не желе, ми их не можемо натерати на такав приступ. Овај случај се не може посматрати ван историјског контекста, и надам се да они то схватају. Без обзира на то да ли постоје преседани у међународном праву (а они постоје), одговорно изјављујем: свако разуме да Крим неизмерно више значи Русији него Коморска острва Француској или Фокланди Великој Британији." - ове су речи министара иностраних послова Русије, Сергеја Лаврова, исказане на конференцији за новинаре после разговора са америчким државним секретаром Џоном Керијем у Лондону, ставиле тачку на покушаје Запада да зауставе руску политичку и дипломатску офанзиву у Украјини.

Опширније...
 

Петар Искендеров: ИЗБОРНЕ ЛЕКЦИЈЕ ЗА СРБИЈУ И СРБЕ

Успех једне политичке партије без преседана у новијој српској историји, захтева да се максимално озбиљно размисли о разлозима, околностима и последицама те чињенице. Споља гледано, исувише је оштар контраст између погоршања социјално-економских показатеља српске економије праћеног неумољивим растом спољњег дуга државе (62% укупног бруто-националног дохотка), 30% стопом незапослености и прогнозираним дефицитом буџета за 2014. годину од 7-8% БНД (најгори резултат на Балкану), са једне стране - са апсолутном победом владајуће коалиције, која би требала бити одговорна за овакву ситуацију, са друге стране.1 Међутим, овај парадокс је чисто спољашњи. У стварности, ова победа коалиције на челу са СНС, на самом почетку није била повезана са социјално-економском сликом и у својој основи је имала неколико фактора, које су српско руководство и његови саветници и савезници беспрекорно искористили.

Опширније...
 

Слободан Рељић: КРИЗА МЕДИЈА И МЕДИЈИ КРИЗЕ

Повод за разговор са Слободаном Рељићем, познатим српским новинаром, јесте његова нова књига, „Криза медија и медији кризе“, која је у јануару изашла из штампе у издању „Службеног гласника“. Слободан Рељић је новинарску каријеру почео у Радио Београду, али је широј јавности остао упамћен као уредник „НИН-а“, у времену када је овај српски недељник уживао професионални кредибилитет и велики углед у српском друштву.

Опширније...
 

Саша Бугарчић: ЗЕМЉА ЈЕ БОГАТСТВО

Некад, док сам био дете, било је сасвим нормално у сваком селу да већина домаћинстава има своје кокошке, пар свиња, па чак и краву. Свака је породица имала нешто земље и ту се узгајала храна за стоку, мали врт и воћњак, где се узгајала храна за породицу. Иако су већ онда сви чланови домаћинства били запослени, паралелно су водили и своју малу фарму.

Опширније...
 

ПОЛОЖИЛИ ЖИВОТЕ ЗА СРБИЈУ КОЈА ИМ СЕ РУГА

Како се приближава 15-годишњица почетка НАТО бомбардовања, најмање што држава мора да уради јесте да се сети оних који су главом платили храбру одлуку да отаџбину бране по сваку, па и најскупљу цену

Опширније...
 

Ранко Гојковић: СВЕСНО БОГОХУЉЕЊЕ И РАТ ПРОТИВ СРПСКИХ СВЕТИЊА, ПОРОДИЦЕ, ОБИЧАЈА, ТРАДИЦИЈЕ...

Прошле године сам у једном тексту напоменуо да се за свакојаке наказне манифестације брижљиво бирају датуми – велики православни празници – како би се оскрнавили велики свети дани за православне вернике. Да сам био у праву потврдили су ових дана организатори новог најављеног “прајда” у Београду, заказујући целонедељне активности и шетњу содомиста у недељи празновања великог хришћанског празника - Рождества Пресвете Богородице - у народу познатијег као Мала Госпојина.

Опширније...
 

Тимур Блохин: ДОСАДНА ПРИЧА О ИЗБОРИМА У СРБИЈИ

У недељу ће у Србији бити одржани ванредни парламентарни избори. Одмах да кажемо да ће главни победник (међу онима који су изгубили) бити- СПС актуелног премијера Ивице Дачића, која ће заузети друго место.

Опширније...
 

НАРОД ДРУМОМ А ВЛАСТ ШУМОМ

Предраг Мирковић:

КАКО ЈЕ ДРУГ СВЕТА ПРОПАО НА ИЗБОРИМА

Пред комунистичке изборе негде штездесетих година прошлога века стигне наређење из врха да се за свако посланичко место предложе најмање два кандидата, а не само један, како се дотле радило. Мало је рећи да је вест о томе деловала поразно на целокупну номенклатуру власти. Јер, до тада је све то решавано у уским партијским круговима много пре избора, а на изборима је народ имао само да потврди  вољу власти. Готово да се не памти случај да је иједан кандидат пропао. Народ је бирао, јер му је тако наређено, а будуће посланике знао је једино по сликама излепљеним  у селима и градовима испод којих је писало име друга који се бира. Све је чињено да договорени кандидат не пропадне на изборима. Прво, зато што је партији управо такав био потребан, а друго да би се видело колико власт и народ исто мисле, јер бирају истог човека.

Опширније...
 

Ендрју Џонсон: ТЕСЛИНО ОРУЖЈЕ У РУКАМА ЗЛА

ШТА ЈЕ ПРОУЗРОКОВАЛО ПРЕТВАРАЊЕ ЊУЈОРШКИХ КУЛА БЛИЗНАКИЊА У ПРАХ И ПЕПЕО ПРЕ НЕГО ШТО СУ ПАЛЕ НА ЗЕМЉУ?

Иако су „климатске промене" узнемириле британске поданике, нема наговештаја о свентуалној промени односа медија према политички коректној теорији о „обновљивим изворима енергије" и фаталном С02, „узрочнику свих планетарних јада".

Опширније...
 

НЕМАЧКИ СВЕШТЕНИК О СРБИМА

Фридрих Гризендорф

КО СЕ ОСВЕТИ, ТАЈ СЕ НЕ ПОСВЕТИ

Проповед коју је одржао немачки свештеник и протестант Фридрих Грисендорф године 1945. у своме селу Евербургу крај Оснабрика, непосредно пред одлазак у пензију, у селу где се тада налазило на хиљаде српских заробљеника.

Опширније...
 

Проф. др Коста Чавошки: ОБМАНА О СТАТУСНОЈ НЕУТРАЛНОСТИ

Такозвани Бриселски споразум, који су закључили Хашим Тачи, председник владе самозване државе косметских Арбанаса, и Ивица Дачић, председник Владе Републике Србије, почива на двема обманама: да је за обе стране уговорнице статус Космета са државно-правног становишта и даље нерешен, и да је у том погледу и за Европску унију Бриселски споразум статусно неутралан. Убрзо се показало да су Ивица Дачић, Александар Вучић и Томислав Николић систематски обмањивали српску јавност, пошто тај споразум, по својим последицама, представља не само дефакто него и дејуре признање независности и суверености самозваног Космета. То се лако може доказати.

Опширније...
 

Прљава енглеска посла – КОЛИКО ЈЕ БРИТАНСКА ТАЈНА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА УТИЦАЛА НА СУДБИНУ СРБИЈЕ?

Велика Британија некада је била водећа светска сила, колонијална империја „у којој сунце никада не залази“. Веровало се да је прву модерну суперсилу у 16. веку створила моћна флота у чију се част певало „Британија влада морима“. Истина је другачија. За стварање и одржавање империје једнако је била заслужна „тајна служба њеног величанства“. Она је такође владала морем, али информацијама. Она их је сакупљала, анализирала, процењивала и користила као оружје често моћније од поморске армаде.

Опширније...
 

РУСКА ПЕСМА "МИЛОСРДНИ ОТАЦ"

 

Ана Филимонова: СРБИ ЧУВАЈТЕ СЕ, ПОЧЕЛО ЈЕ СТВАРАЊЕ БЕОГРАДСКОГ ПАШАЛУКА

Времена за губљење више нема, перспективе трансформације Србије у Београдски пашалук више су него очигледне

Аутор концепције Новог светског поретка Жак Атали утврдио је да ће у будућности бити формиране нове генерације “добитника” и “губитника” које ће настати у процесу сламања нација и националних држава. Однос између “победника” и “поражених” ће бити заснован на основу успостављања апсолутне и бруталне власти над читавим људским друштвом у тајним центрима моћи. Технологија политичке власти треба да буде изграђена на једноставном моделу.

Опширније...
 

КЉУЧНА ТУЂМАНОВА РЕЧЕНИЦА ДА „СРБИМА ТРЕБА ЗАДАТИ ТАКАВ УДАРАЦ ДА ПРАКТИЧНО НЕСТАНУ“...

Брионски транскрипти веома јак аргумент српског тима…

Вилијам Шабас, члан српског правног тима у усменој расправи пред Међународним судом правде у спору између Србије и Хрватске по узајамним тужбама за геноцид, оценио је да су Брионски транскрипти веома јак аргумент и истакао да је таква врста доказа необична у поступку за геноцид.

Опширније...
 

Ранко Гојковић: ГУБИТАК РЕЛИГИОЗНЕ СВЕСТИ - ПУТ У НЕОНАЦИЗАМ

Распад је отпочет… Синови српских сељака окренули су се Западу да траже сунце тамо где се сунце гаси а не рађа се, да траже истину коју је Запад изгубио…”

Епископ Николај (Велимировић)

Да не би распад дошао до потпуног краја, добро је подсетити се кратког прегледа србофобије Запада и стратешке нити вековне политике Ватикана на Балкану - борбе против српског православног народа до истребљења.

Опширније...
 

Владимир Петковић: СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ О УКРАЈИНИ

Не знам колико је нашим грађанима, будући измученим од свега, јасно шта се то заправо дешава у Украјини - земљи која је не само близу него и у којој живи становништо искуствено веома слично нама на просторима бивше Југославије. Можда се, онима међу нама који већ немо посматрају и ситуацију у властитој земљи, чини претераним интересовање за Украјину. Али ни најмање није тако...

Опширније...
 

7 ПОЖЕЉНИЈИХ ЗАМЕНА ЗА БЕЛИ ШЕЋЕР

Додавање шећера не придоноси здрављу, али је један од најчешће коришћених додатака храни. С обзиром да је добро познато како је бели шећер најмање здрав, сазнајте којих се седам мање штетних алтернатива нуди на тржишту и на које начине је најбоље их користити.

Опширније...
 

Борис Алексић: САМО ВАШИНГТОНУ ОДГОВАРА НОВИ РАТ У ЕВРОПИ

Након што су САД и ЕУ подржале насилну узурпацију власти у Кијеву од стране неонациста и наоружаних банди, а њихови штићеници најавили укидање руског језика и етничко чишћење Руса, Европа се суочила са највећом претњом од краја Другог светског рата. Пучисти су позвали на рат са Русијом, прогласили општу мобилизацију и позвали САД, Велику Британију и НАТО да им помогну у обрачуну са Москвом[1]. И док је светска јавност са стрепњом пратила дешавања у

Опширније...
 

Жељко Цвијановић: ПОДЕЛА НА ОНЕ КОЈИ РАЗУМЕЈУ ШТА НАС МОЖЕ СНАЋИ И ОНЕ КОЈИ ПОЈМА НЕМАЈУ

1.

Практично без испаљеног метка, Украјина се као држава распала. Пре него се посветимо питању ко би следећи требало да се припреми за то исто, било би добро – због онога што ће се догађати у Србији – одредити када се то тачно догодило. Да ли оног часа кад је, први пут од распада Совјетског Савеза, заиста покушала да функционише као држава, односно кад је Јанукович одбио Брисел, верујући да и он и његова земља имају снаге да направе избор? Да ли онда кад је Мајдан на површину извукао духове дубоких украјинских подела? Или онда кад се на Криму и у источним градовима појавила сила која је могла да парира, демонстрирајући сву кртост Украјине?

Опширније...
 


Страна 222 од 271

Ко је присутан

Имамо 149 гостију на мрежи
tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 3350591

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

Зидни календари
са иконама у златотиску за 2019. годину
већи - Б3 и мањи - Б4

10914

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.