svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Почетна

НАСТАВЉА СЕ ИГРА У ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ

Aлександар Мезјајев

РОЧИШТЕ ПО ЗАХТЕВУ ДА СЕ ГЕМЕРАЛ МЛАДИЋ ОСЛОБОДИ

Прошле недеље у МТБЈ је одржано рочиште на захтев одбране Р. Младића о ослобађању оптуженог. Ове расправе спроводе се у складу са правилом 98-bisПравилника о процедури и доказима МТБЈ. Поменуто правило гласи: “По завршетку извођења доказа Тужилаштва, Претресно веће ће након што саслуша аргументацију страна, усменом одлуком донети ослобађајућу пресуду по било којој од тачака оптужнице, уколико нема доказа који могу бити основа за осуду”.

Опширније...
 

Јегор Холмогоров: РУСИЈА ЈЕ ДОЧЕКАЛА КРИМ, ДОЧЕКАЋЕ И СРБИ КОСОВО

Управо је од косова кренуо савремени руски политички национализам

Ево једноставног и јасног објашњења онога што се догодило са Србијом.

1. Косово је историјско срце Србије, колевка српског народа.

2. У 20. веку Косово су почели да насељавају гастарбајтери из Албаније.

Опширније...
 

Архимандрит Рафаил Карелин: АПОКАЛИПТИЧКИ СУМРАК

Зашто је у последње време наркоманија попримила размере епидемије, беле куге која стотине милиона људи претвара у психичке и физичке богаље, у живе лешеве? Зашто се сродници не радују при сусрету? Зашто нестаје реч пријатељство и замењује се речју партнерство, било да је то партнерство на послу, забавама или сексу, партнерство без било каквих моралних обавеза? Зашто је лаж постала универзални стил живота? Зашто се број породица које се

Опширније...
 

Теодора Толева: АЛБАНСКУ НАЦИЈУ КОНСТРУИСАЛА АУСТОУГАРСКА!

Пишу: Ђорђе Опсеница и Горан Игић

У бугарској научној јавности не стишава се интересовање за један обимни историјски рад под називом „Утицај Аустроугарске империје на стварање албанске нације (1896-1908) „који је заснован на проученим документима Царског архива у Бечу, а и те како може бити интересантан и српској јавности.

Опширније...
 

Горан Вујевић: ЗАШТО БАШ САДА МНОГИ ОКРИВЉУЈУ И ЗА СВЕ ОПТУЖУЈУ МИЛОШЕВИЋА

Првог априла у емисији колажног типа, на телевизији Б92, под називом „Булевар у 5 до 5“, појавио се прилог о везама бившег југословенског и српског председника Слободана Милошевића са убиством Жељка Ражнатовића Аркана.

Опширније...
 

Еколошки покрет Нови Сад: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОСНИВАЊА МАЊИНСКЕ ПОЛИТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: „НАША РУСКА СТРАНКА“

У Новом Саду је у четвртак, 27. марта основана мањинска политичка организација под именом Наша руска странка у циљу пружања подршке братском руском народу поводом актуелних догађања у Украјини, али и ради побољшања услова живота руске националне мањине у Србији.

Опширније...
 

Aлександар Павић: АМЕРИЧКА АМБАСАДА У БЕОГРАДУ ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ

Може бити да ни америчка ни западна јавност уопште више не очекују од америчких председника да знају ишта о земљама које су Сједињене Америчке Државе бомбардовале и/или војно окупирале. Нажалост, то не може са сигурношћу да се тврди, пошто истинске јавности у тим земљама практично више и нема.

Опширније...
 

Ратко Паић: ПУТ КА ЕУ УСЛОВЉЕН ЈЕ КВАРЕЊЕМ ОДНОСА СА РУСИЈОМ

Брисел ни Србији неће толерисати задржавање блиских односа са Руском Федерацијом као до сада

Иако су највиши представници власти у Београду ставили до знања да се, и поред кретања Србије у правцу Европске уније, ни у ком случају не мисле замерати Русији поводом украјинске кризе, чини се да ће Брисел тешко да прихвати било какве ставове који макар и мало одударају од његове оркестриране кампање да се по сваку цену Русија осуди због настојања да одбрани своје легитимне интересе.

Опширније...
 

ПУТИН БИ СИГУРНО ДОБИО ПЛЕБИСЦИТАРНУ ПОДРШКУ НАШЕ ЈАВНОСТИ

Мирослав Лазански

СИМПУТИЈА

Којим бисте речима описали свој однос према Путину, могло би да гласи и анкетно питање у Србији. Скоро сам сигуран да би председник Русије добио плебисцитарну подршку наше јавности

Опширније...
 

КИЈЕВСКИ ПУЧ И КРАЈ „МАРША НА ИСТОК“

Путиново „њет“ и брзина корака које је предузела Москва пре референдума на Криму и после њега, потпуно су затекли америчке и ЕУ управљаче кризом. Тренутни успех Мајдана (рушење Јануковича) али без концепта за „дан после“ показао је да се Запад ипак преиграо

Опширније...
 

Ирина Јермакова: ГМО – ОРУЖЈЕ НЕСАГЛЕДИВОГ ГЕНОЦИДА

Генетски модификовани организми (ГМО) – то су нови организми, вештачки створени као резултат уношења једног или неколико гена, другог вида или класе животиња или биљака, ради добијања нових својстава или особина. На огромне ризике за људско здравље, које носи употреба „трансгенских“ производа, указивало се у радовима руских научника (О.А. Монастирски, А.В. Јаблоков, А.С. Баранов, В.В. Кузнецов, А.М. Куликов и многих других), у „Обраћању научника свету“

Опширније...
 

ГОДИШЊИЦА АГРЕСИЈЕ НАТО ВАРВАРА

Пре 15. година на мирну европску државу сручиле су се злочиначке НАТО бомбе. Агресија НАТО-а против Југославије у марту-јуну 1999. године оправдавана тобоже бригом о обесправљеном албанском становништву Косова и Метохије, трајала је 78 дана.

Опширније...
 

СМРТОНОСНЕ ВАКЦИНЕ

Болесни умови светских моћника су одавно смислили да смање број становника планете. Иако су ратови које су изазивали односили милионе жртава (и затирали православни живаљ), чини се да то није било довољно, па су се присетили да смањивање броја становника планете спроводе и преко медицинске тираније.

Опширније...
 

Аљона Ракитина: ХИБРИДИ ЉУДИ И ЖИВОТИЊА – КАТАСТРОФА НАШИХ ДАНА - II део

НАУЧНИЦИ ПЛАНИРАЈУ СТВАРАЊЕ ХИБРИДА НА БАЗИ ЉУДСКОГ ДНК И ЖИВОТИЊА

Генетски модификовани производи данас више никога не чуде. Модификовани људи и животиње сада се тек припремају да постану део свакодневног живота. И да га заувек промене до непрепознатљивости. Шта се може очекивати од химера из научних лабораторија, и да ли су оне заиста озбиљна претња?

Опширније...
 

ГЛОБАЛНА „БЕЗБЕДНОСТ“ КАО ПАРАВАН ГЛОБАЛНЕ ХЕГЕМОНИЈЕ

НАТО је обуставио цивилну и војну сарадњу са Русијом и истовремено је договорено интезивирање сарадње с Украјином кроз реформу система одбране. У мају се очекују војне вежбе током којих ће 7000 војника из 17 земаља показивати „западну солидарност“ у непосредној близини руских трупа у западној Украјини и на Криму - све у циљу заштите територијалног „интегритета и суверенитета“ Украјине. Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен украјинску кризу је дефинисао као ризик од „нових подела која доводи у питање кључне принципе на којима почива модерна Европа: територијални интегритет, међународно право и право суверених држава да саме одлучују о својој судбини: Придржавајући се ових принципа помагали смо да се шире слобода, мир и стабилност широм Европе. Успели смо да превладамо поделе из прошлости и превазиђемо конфликте који су се протезали на читаве генерације. То је разлог због ког и даље стојимо уз Украјину“[1], рекао је Расмусен.

Опширније...
 

Ноам Чомски: КАКО УНИШТИТИ АМЕРИКУ У ТРИ ЈЕДНОСТАВНА ПОТЕЗА

Амерички челници проводе политику која спада у категорију економског самоубиства

Ноам Чомски, светски познати амерички лингвиста, филозоф, историчар и политички активиста који више од 50 година ради као професор на универзитету МИТ (Massachusetts Institute of Technology) недавно је учествовао на симпозијуму о економији у Бостону и одржао получасовни говор у коме је објаснио актуелну економску ситуацију у САД. Оно што је Чомски рекао могло би се сажети у наслов: Како уништити економију и целокупно друштво у три једноставна корака, што је, према његовом мишљењу, случај са “самоубилачким америчким моделом, на којме политичка елита системски ради неколико генерација”.

Опширније...
 

Михаел Фројнд: ЧУВАЈТЕ КОСОВО, СРПСКУ ЈУДЕЈУ!

"Истину је потребно бранити чак и ако изгледа да неће надјачати лаж. Нација мора да верује у себе и праведност свог циља. Уколико не верује, онда су јој дани одбројани", поручио је у разговору за "Вести" Михаел Фројнд, оснивач и председник Удружења пријатељства Израел-Србија, који је говорио на обележавању деценије од мартовског погрома Срба на Космету.

Опширније...
 

Серафим Мелентјев: ШТА МОСКВА ТРЕБА ДА УРАДИ ДА БИ ДИПЛОМАТСКИ ПОБЕДИЛА ЗАПАД

Свету је потребна империја добра, Русија има све шансе да то постане

Истакнути руски социолог Александар Александрович Зиновјев, својевремено је смислио израз „како иглом убити слона“. Зиновјев је причао о догађају из свог детињства када су се током 30-их у московским двориштима формирале дечје разбојничке групе које су тукле другу децу и отимале им новац и ствари. Једном се Зиновјев враћао из продавнице у којој је купио шестар са оштрим врхом.

Опширније...
 

Дмитриј Седов: АМЕРИЧКИ СИСТЕМ ПРОИЗВОДЊЕ ПРЕДСЕДНИКА

Роналд Реган, Председник САД, једном приликом је приметио: “Политика представља пристојну професију. Ако ти се посрећи, чекају те велике награде, ако се осрамотиш, увек можеш написати књигу о себи”. Овакво прецизно изражавање представља добар одговор на збуњујуће питање МИП-а Русије: Ког врага је требало Бараку Обами да прича да се Косово одвојило од Србије путем свенародног изјашњавања?

Опширније...
 

Пол Крејг Робертс: ОНИ КОЈИ СУ ИЗМИСЛИЛИ ДАНАШЊЕ РАТОВЕ

Жуто новинарство помогло је да се Америка упушта у исто толико бесмислене ратове као што је то био Шпанско-амерички рат

Опширније...
 

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА И „ДЕМОКРАТИЈА“

ЗАБРАЊЕНИ СНИМАК ИЗ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ, ТАЧНИЈЕ ГОВОР УЧЕСНИКА НА СКУПУ У ЧАСТ ЗОРАНА ЂИНЂИЋА „МОЖЕ ЛИ СЕ У 'ДЕМОКРАТСКОЈ' СРБИЈИ ГОВОРИТИ ИСТИНА“

 

 

Ненад Благојевић: ЗАШТО СТЕ НАС УБИЈАЛИ?

Карло Велики је у IX веку издао јасну наредбу: „Ако Чеси нападну његово Франачко царство да се дигне трећина војске. Али ако нападну Срби да се дигне цела војска.„ Једанаест векова касније, „нови светски поредак“ у оличењу НАТО –а је издао налог: Ако се Срби буду бранили од уништења свега што је њихово обавезно их бомбардовати. А ако се не буду бранили онда их, бомбардовати.

Опширније...
 


Страна 221 од 271

Ко је присутан

Имамо 137 гостију на мрежи
koporin-s.jpg
Број прегледа чланка : 3350580

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

Зидни календари
са иконама у златотиску за 2019. годину
већи - Б3 и мањи - Б4

10914

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.